Jump to content
BulForum.com

Досаден проблем - не мога да изтрия папка ,файл

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Малко е смешно... Но преди време свалих филм, който не тръгна. Ремонтирах филма, като изтрих лошите сектори и направих ребилдинг на индексите. После, поради промяна на броя кадри във филма оправих тайминга на субтитрите и всичко беше наред. Обаче ударих на камък с изтриването на началното копие на филма. Какво направих, след като опитах по обичайните начини и ми даваше съобщение, че фаила не може да се изтрие, защото се използва от друга програма:

1. Свалих филма от плейлистата на филмовата програма, изтрих всички шорткати от - getright браузъра, avifix, subtitle workshop, т.е. от всякъде, където бях работил върху филма- неуспешен опит за триене

2. Влязох в Save mode- oтново неуспешен опит, което ме наведе на мисълта, че файла е свързан със системна програма.

3. Използвах една малка програма- Who Locks Me, за да открия какво става. Тя показа, че файла се използва от windows explorer. O.k. терминирах експлорера и пак неуспешен опит за триене.

Явно някой знаещ, трябва да помогне, каквато е и молбата ми.

:throw:

mi :

1. restartiraj i probvaj pak da go istrie6 ako ne stava :

2. vlez v win pod safe mod (naj dobre safe mode with command promp za win XP) -> vlez v dir na faila i napi6i " del file_name.file_extension "

3.a ako ne si pod XP prai6 start up disketa (tva e drug variant) i pak po su6tiq na4in trie6 fajla

:))) dano sum ti pomognal :)))

Благодаря, LeStath, delete в save mode през Command Prompt се оказа печеливша идея. Сега всичко е наред. Ще изпълня и съвета на NOОKiE.

Благодаря, на всички, които се отзоваха. :punk

Аз вчера отворих тема по същия въпрос. Какво установих. Подобен проблем се получава при .avi файлове, които са повредени /несвален в твоя случай, защото експлорера трябва да прочете целия файл, ако не, запецва на него. Получих добър съвет, който изпълних. През Command Promt изтрих файла, после написах: regsvr32/u shmedia.dll Подобен проблем се създава от малко фаилче, от рода на Dynamic Load Library, kойто се лоудва от различни програми при нужда.

Надявам се, да помогне и при теб. Но не се отказвай, защото папката няма да изчезне, а ще се превърне в трън, който ще боде очите ти.

valbg54, аз освен да уточня очевидното, което ти упорито отказваш да забележиш... твоята тема от вчера беше слята с вече съществуващата тема по въпроса. Не ти ли се струва, че някои от постовете над последните ти два са ти познати и като да си ги чел (а някои от тях и си писал лично)?!

5.  Преди да започнете нова тема проверете дали такава или подобна не е била дискутирана до момента (вж. 7.). Обърнете особено внимание на темите, обозначени като user posted image Pinned (закарфичени). В случай, че намерите вече съществуваща тема по въпроса, който ви вълнува — пишете в нея! Неспазването на това правило води до затваряне и/или изтриване на темата и забележка за участника.

Може би все пак трябваше да ти изтрия темата вместо да я сливам - тогава можеше и да разбереш, че нещо не е както трябва?! Като съм почнал - да ти напомня и друго:

16.  Избягвайте пускането на няколко последователни (непосредствено едно след друго) мнения в една и съща тема. Ако има нужда да допълните или редактирате мнението си, и все още никой не е писал след Вас, използвайте бутона  p_edit.gif (редактиране). Намира се долу вдясно на всеки Ваш пост.

Направо вземи иди прочети правилата отново - Forum Rules... И умната.

• 3 months later...

Ами само да споделя за бъдещи проблеми, решението е лесно. Намерих го в един чужд форум, както и да е Marvin е прав това е бъг на самият explorer процес, за това: start=>run=>cmd след това ctrl, alt, del намирате explorer процеса и давате end task след което триете нежеланият файл/директория през командният промт. Това е става за секунди. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...