Ne_Hrani_Maiko Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 бях пуснал да се сваля нещо от дата.бг и линка явно е бил 'мъртъв' и гледам само папка е създало и нищо вътре...после тая папка не мога да я изтрия...рестарт на пц-то после пак не може пише ми: Cannot delete file: Cannot read from the source file or disk моля обяснете ми подробно с коя програма, как става и въобще много ще съм ви благодарен ако ми помогнете.. за подробности направих тема и в дата.бг http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=1768...der=asc&start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 zatvori procesa , koyto svalya fayla i togava triy , ili iztriy , kato zaredish druga OS , ili vij kakvo pishe v 1 forum za absolyutno syshtiya problem (zabravih v koy forum go byah chel ) - potyrsi s tyrsachka vyv forumite (mislya , che ako nishto drugo ne proraboti , shte tryabva da se pipa v registrite) Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIRTUALMANCHO Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Preimenuvai papkata i togava trii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne_Hrani_Maiko Posted August 29, 2004 Author Share Posted August 29, 2004 не е от процесите...не може да се преименува... нищо не мога да я правя... каквото и да правя ми пише: Cannot delete file: Cannot read from the source file or disk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qzoveca Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 пробвай в safe mode Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Влез в DOS и оттам преименувай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Изтрий URL-то на файла, което даунлоуд-мениджъра ти запазва, и го затвори. после пак опитай да изтриеш файла. П.П. Гледам във форума на Датата kaspy те е посъветвал същото, а ти направи ли това, което е писано в последните му 2 поста? П.П.П. Опитай се да разбереш какво става, преди да инсталираш куп програмки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne_Hrani_Maiko Posted August 29, 2004 Author Share Posted August 29, 2004 не става и под сейф мод.. както и да е...реших да хидна папката и да си продължавам напред! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 реших да хидна папката и да си продължавам напред! <{POST_SNAPBACK}> Хехе И аз така бях решил да направя, ама ме човъркаше отвътре, помъчих се и я затрих!! Муахаха По едно време даже бях решил да форматирам харда Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Според мен най-лесния начин е да вкараш стартовата дискета и след това от биоса да нагласиш да зарежда от флопито и изтриваш досадната папка под DOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 2, 2004 Share Posted September 2, 2004 ако е ntfs Килл процеса на даунлоад менъжера и се освобождава. Преименуване на лконат файл не става. Под сейф мод не става -???????? - Лошо хиднал си папката - Как???? Нали е локната????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted September 3, 2004 Share Posted September 3, 2004 Подобни проблеми решавам така: 1. Рестарт и следиш дали не се зарежда програма, която е създала проблема. 2. Излизаш под ДОС и там триеш. 3. Ако 2 не работи - си пускаш един скан диск и той си свършва работата - след което забърсваш. 4.Рядко - дори не си спомням да съм го правил - формат и реинстал за 60 мин. Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted September 3, 2004 Share Posted September 3, 2004 Ima 1 mnogo hubavo neshto - VC (Volkov Commander) s NTFS-RW poddryjka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted September 4, 2004 Share Posted September 4, 2004 Пусни един Scan Disk като му зададеш автоматично да си поправя грешките и кажи какво е станало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iCE-dOGG Posted September 5, 2004 Share Posted September 5, 2004 as imam sushtia problem .. imam papka v koiato ima dva faila s neiasni charachters. format ne mislia da prava. scan disk ne gi fashta. ot dos nemoga da gi istria shtoto prosto niama kak da napisha imeto na faila.. i ne del *.* ne stava. s drugi dumi ako niakoi ima informatsia za programka koiato moje da mi svurshi rabota plz tell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted September 5, 2004 Share Posted September 5, 2004 ...imam papka v koiato ima dva faila s neiasni charachters. format ne mislia da prava. ... ot dos nemoga da gi istria shtoto prosto niama kak da napisha imeto na faila.. i ne del *.* ne stava. ...<{POST_SNAPBACK}> Какво правих аз в такива случаи: Дръпвах си bds.com (кирилизатор за DOS), стартирах ДОС сесия, старттирах bds.com и отивах във въпросната папка, команда dir, за да покаже съдържанието, натисках Alt+Shift (дали не беше Ctrl+Shift), за да превключи на кирилица, виждах под какво име е файла, и после с команда rename преименувах файла на латиница. След тази процедура се отваря без проблем. Май ставаше и с Norton commander, ама пак си трябваше bds.com. Пробвай така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 5, 2004 Share Posted September 5, 2004 Май ставаше и с Norton commander, ама пак си трябваше bds.com. Става и с него,даже без бдс-то.Чудно ми е,че не успяваш да го изтриеш под ДОС.При мене тоя проблем изскача много често(неграмотни клиенти ) и обикновено се оправя под ДОС. Малко трикче-влизаш в папката,където са файловете,след това си стартираш уиндоуския ДОС и то те вкарва директно в папката с файловете.След това просто му даваш дел *.* и е готово.Поне при мене работи. neznam koi pitash. no as sum s XP Благодаря за забележката. Нехранимайко - с каква ОС си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iCE-dOGG Posted September 5, 2004 Share Posted September 5, 2004 ts tova sum go probval neshte. tam e problema 4e imenata na failovete niamat nishto obshto s language probs. tez dva faila se poiaviha sled bad shutdown. moga da gi 4eta s specialni programki kakvo sadurjat no samite imena na failovete nemoga s kakvoto i da e bilo. ne 4e se koi znae kvo. kato tsialo sa kum 300kb. ama seki put kat gi vida i se nerva neznam koi pitash. no as sum s XP Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafiot Posted September 5, 2004 Share Posted September 5, 2004 DELETE DOCTOR изтрива упорити файлове, които са трудни за изтриване, като например някои файлове оставени от вируси и троянци или файлове с грешки в имената. Действието става, като изберете файла за изтриване или го пренесете с мишката до прозореца на програмата. Това е много полезен инструмент с напълно разбираем интерфейс Програмата Тука има и други такива Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted September 5, 2004 Share Posted September 5, 2004 Това е по наболелия отдавна въпрос с трудното изтриване на .avi файлове: ----------------------------- The obnoxious bug in XP that causes Explorer to read the entire contents of broken AVI files before allowing any access to them is caused by bad behavior of shmedia.dll. To correct this misbehavior in Windows XP, remove the following registry key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID{87D62D94 -71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}\InProcServer32 This will prevent Explorer from loading shmedia.dll in response to file property queries on these files. Който иска да го превежда ... (prepisano ot BabyTomas) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iCE-dOGG Posted September 5, 2004 Share Posted September 5, 2004 DELETE DOCTOR изтрива упорити файлове, които са трудни за изтриване, като например някои файлове оставени от вируси и троянци или файлове с грешки в имената. Действието става, като изберете файла за изтриване или го пренесете с мишката до прозореца на програмата. Това е много полезен инструмент с напълно разбираем интерфейсПрограмата Тука има и други такива <{POST_SNAPBACK}> nice try,ne stava no ina4e polezna programa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted September 7, 2004 Share Posted September 7, 2004 Тая папка май е много упорита. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iCE-dOGG Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 to ne papkata e uporita a dvata faila deto sa v nea kakto i da e, ve4e se otkazah. po napred kato se precaka neshto zverski, edin format i gotovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Не може да се килне процесът, който използва папката, защото това е самият експлорер, който се мъчи да я прочете! Nibelung е цитирал нещо, което не е успял да разбере, а то, най-често, помага в такива случаи. Тези папки, обикновено, съдържат недосвалени и повредени avi файлове и заемат място от харда, така че скриването им не помага много. Този проблем е известен и на Microsoft и е описано от тях, къде в регистрито се бърка и какво се променя, за да стане възможно триенето. Аз съм си направил reg файлчета, с които се прави тази промяна, без да се изискват особени познания и ровене в регистъра. Тъй кото не мога да ги кача тук, ще поместя съдържанието им. С първият се оотпушва файлът, като се маха асоцияцията му с експлорера: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler] @="" А вторият възстановявя асоцияцията, след като се изтрие упоритият файл (папка!) Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOTa\SystemFileAssociations\.avi\shellex\PropertyHandler] @="{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}" Така не се променя нищо по системата и всичко си е, както си е било преди (с изключение на дефектния файл, който вече липсва)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted September 29, 2004 Share Posted September 29, 2004 а сети ли се да рестартираш преди да триеш или да дадеш рефреш..на мен ми се е случвало да имам файл Уиндоус в кошчето ,на който излиза това,но като сложа в него нещо труга и го опразна-няма проблем..или като рефреш или рестарт... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.