head_up Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 Та, карам едно такова, като то темата. Уви, тавана провисна. Ама целия. До скоро го крепях с две плоскости между дръжките над вратите, като арки - вършеше работа, обаче с времето се деформираха от температурата. Сега се случва да изпаднат в движение, не е работа да се продължава така. За претапициране и дума не може да става - това е 120 лв поне, не си струва по никакъв начин за тази кола. Трябва ми временно решение, от онези които стават за постоянно. Кабърчетата не искам - все ще седна на някое след месец-два, текера ми се струва груб подход. Намерих едни пластмасови стопери, нещо като видия, но с крилца вместо резба, пробвах да бодна едно, абе става, но не ми харесва как се крепи - плоскостта е твърде тънка и не хваща много добре. А и едната бройка е 30 ст., ще ми трябват около 30-40 броя, все пак е комби, лепило ако трябва да им добавя става една... за нещо не много здраво, не знам дали си струва, но за сега по-добро не съм намерил. Дайте алтернатива някаква, какво правите като висне тавана, а не ви се претапицира (или не си заслужава)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Махни платът и карай така като не искаш да се тапицира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 ...текера ми се струва груб подход. ... Всъщност ако го направиш 'интелигентно и с мисъл', текерът може да ти свърши доста добра работа и то доста бързо. Правил съм въпросната процедура на тавана на един стар пасат и резултатът никак не беше зле, особено ако таванът ти е с тъмен цвят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 текерът може да ти свърши доста добра работа За такер ли говорите вие двамата, че за текер не съм чувал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Текерът е нов модел такер бе - нищо не разбираш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted October 18, 2016 Author Share Posted October 18, 2016 Махни платът и карай така като не искаш да се тапицира. Голяма гняс пада отдолу, лепилото е в отлично здраве, дунапрена - не. Опитах да зачистя нещо като една квадратна педя от към багажника - голяма грешка. Едвам спасих положението, но оцапах едната колона при опит да я почистя от полепналата гняс. Не е работа това, поне да беше добре засъхнало, но не е, по-скоро е ужасно лепкаво. Ще стане по-зле според мен. Всъщност ако го направиш 'интелигентно и с мисъл', текерът може да ти свърши доста добра работа и то доста бързо. Правил съм въпросната процедура на тавана на един стар пасат и резултатът никак не беше зле, особено ако таванът ти е с тъмен цвят. Материала на тавана на пасата какъв е? Този е нещо подобно на тарелка за кебапчета, горе-долу е и толкова дебел, не знам дали няма да взема да пробия тенекията на покрива с този тАкер? (печелиш, RaptoR-е ). Иначе може би си прав, просто се надявах на нещо малко по-интелигентно. Баси, почвам да се замислям, че на човек му трябва комплект такива стопери - 50 броя със самонарезен връх, с малко шише лепило до 100+ градуса. Топиш, връткаш и така N пъти. Няма да мръдне докато нещо друго по колата се предаде. Обаче защо никой не го произвежда не знам... Edit: Нещо такова ми трябва http://www.postimage.org/aV7DIfA.jpg http://www.postimage.org/PqkcreS.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.