Jump to content
BulForum.com

Въпрос за desktop-а на WindowsXP

izverga

Recommended Posts

Не съm сигурен дали тази тема е за този форум но фсе пак ще попитам.Така значи форматирах си C и си преинсталирах Windows-а и естестжено всички икони изчезнаха.Та въпроса ми е как мога да ги възстановя без да преинсталирам програмите и игрите които са във D-то.

утиваш в папките на игрите/програмите и там трябва да има *.exe и вече натискаш sent to desktop (create shortcut) това е

:rolleyes:

Даде ама така нестава защтото ми дава някаква грешка и липсваш файл

Iskash da imash programite instalirani , bez da si gi instaliral ?!

Не самите програми са инсталирани в D-то но искам да им изкарам иконите на Desktop-a

Според мен по този начин ще ти тръгнат само част от програмите (които ползват собствени библиотеки и т.н.). По-сериозните пишат в регистрите, съдават INI файлове и прочее. Без новото им преинсталиране няма да се разминеш. Най-просто - нали като ти се скапе някоя програма, понеже друга е заместила някой share dll, я преинсталираш отново, за да тръгне.

kakvo mu e tolkova trudno?

namira6 .exe-to na dadenata programta->create shortcut->cut shortcut-a->paste na dekstopa...

tova e nai-prostiq na4in...

ако четеш малко по нагоре ще видиш че този вариант и аз съм му го предложил обаче човека ти казва че има липсващ фаил ;)

Даде ама така нестава защтото ми дава някаква грешка и липсваш файл

Нормално е да ти го дава- регистрито е изтрито!!! Игрите са инсталирани в Д, но при инсталацията част от тях се записва в С и се стартират през уиндоуса, не знам как да го обясня. Просто трябва да ги преинсталираш, не е много играчка! Това не е проблем на всички игри.

Нормално е да ти го дава- регистрито е изтрито!!! Игрите са инсталирани в Д, но при инсталацията част от тях се записва в С и се стартират през уиндоуса, не знам как да го обясня. Просто трябва да ги преинсталираш, не е много играчка! Това не е проблем на всички игри.

Тва го разбрах.Ще преинсталирам товакоето не може да се управи и това е.Исках да си го спестя но както и да е,и аз да свърша малко досадна работа

Аз само мога да ти кажа да си беше направил BACKUP на частите от регистрито, които те трябват за ти тръгнат програмите.За друго конско не се сещам :) .

Те тръгват,но аз искам да си ги пускам от desktop-a

Те тръгват,но аз искам да си ги пускам от desktop-a

Е като тръгват не си ли се замислял аджеба пък кво е тва шорткът

и за кво служи

WoW, LoL, 4akaite 4e ne6to epten se obyrkah

A we man, zna4i ti nqma6 instalirani programite(registrito e iztrito s preinstallna na winbows)-tova e qsno

posle kazva6 4e programite trygvat(nqkoi), posle 4e, vadi gre6ka i ne iskat... a bre man q kaji navednyj whats wrong!

kato ne moje6 da se opravi6, nai-lesniq na4in-preinstall vsi4ki programs, ne e nito trudno, nito bavno...

GL

Освен регистрите, при формата са заминали и всички регистрирани библиотеки, които са ползвали съответните програми/игри.

Вариант е като ти каже, че няма еди-кой-си файл да го свалиш от някъде, след което да го регистрираш (ако е библиотека) с regsrv.

Обаче си е голяма играчка :)

• 8 months later...

Някой ще ми каже ли как да си оправя този проблем!?

Икони

Незнам кво направих и ми се появи тва синьо очертание около иконите.Мога само да сменя цвета му.Някой знае ли как да го махна и да си стане както преди!?

Следващият път, преди да изтриеш всичко на C: мини през:

win бутона + R -> migwiz -> old pc i записваш всичко някъде на D:

Cлед като затриеш всичко от C:

win бутона + R -> migwiz -> new pc i възстановяваш ... не само иконите :)

Икони

Незнам кво направих и ми се появи тва синьо очертание около иконите.Мога само да сменя цвета му.Някой знае ли как да го махна и да си стане както преди!?

за тоя проблем:

десен бутон на десктоп ->properties -> themes -> winows classic или която там ти хареса -> applay. После променяш, каквото искаш...

Piem i bira, po vyzmojnost - izpotena :)

Икони

Десен на My Comp -> Properties -> Advanced -> Performance ( Settings) -> Visual Effect - Use Drop Shadows for icon labels on the desktop :wir

Десен на My Comp -> Properties -> Advanced -> Performance ( Settings) -> Visual Effect - Use Drop Shadows for icon labels on the desktop  :wir

По този начин не става!

Иначе си оправих иконите и всичко е наред!В Десктоп пропътис гледам аз някви отметки се чуди кви са тея.Викам дай да ги махна да видим дали ще стане и Увиии стана :D :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...