black_ice Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 Колеги имам проблем с климатика. Проблема е, че както си работи изведнъж спира, затваря си клапата на вътрешното тяло, външното продължава да си работи. Започват да премигват диодите на operation и defrost. След като се изключи кабела от контакта климатика започва да си работи нормално докато пак не направи пак същия номер /3-4-5 часа работа/. Има ли смисъл да се поправя или да се замисляме за нов? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Има смисъл да повикате техник, който да ви каже дали има смисъл да се поправя или да си взимате нов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 Може да е проблем с датчик или с контролна платка. Според мен има смисъл да се поправи, стига компресора и 4-пътния да са наред! Особено ако не е инвертор. И аз имах подобни преживелици в най-големите жеги преди 2 седмици. Имай едно ОГРОМНО наум ако решиш да купуваш втора употреба!! Почти няма климатици наред, след като се продават, КОЛКОТО и надеждни и коректни да ИЗГЛЕЖДАТ продавачите!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 10, 2017 Share Posted July 10, 2017 Колеги имам проблем с климатика. Проблема е, че както си работи изведнъж спира, затваря си клапата на вътрешното тяло, външното продължава да си работи. Започват да премигват диодите на operation и defrost. След като се изключи кабела от контакта климатика започва да си работи нормално докато пак не направи пак същия номер /3-4-5 часа работа/. Има ли смисъл да се поправя или да се замисляме за нов? Едно универсално управление (платка + дистанционно) за климатик е от порядъка на тридесетина лева. Това, което остава е да намериш човек, който да ти го свърже грамотно. Това естествено ти го казвам в случай, че две или повече светила в областта на електрониката започнат да ти обясняват как от PCB-то ти нищо не става и, че трябва да си приготвиш едни над 300-400 лева за ново Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.