Midex Posted July 10, 2016 Share Posted July 10, 2016 Първоначално мислех да задам въпрос в темата с въпросите, но там надали някой ще ми отговори, пък и предполагам, че може да се породи дискусия и затова реших да отворя отделна тема. Сега и питането ми - отдавна му се каня на тоя локален китайски сайт без конкуренция в цените, а и някои стоки ги има единствено там и в никой друг китайски сайт. По-точно се каня да пазарувам от него вече трета година, но досега цялата процедура ми се струваше доста сложна и затова само се ослушвах. Междувременно се появиха доста агенти, предлагащи посредничество срещу различни комисионни. И тъй като българският агент хич не ми допада, проучих останалите и се спрях на engtaobao, защото комисионните му са приемливи, а и е в групата агенти, които приемат и Пейпал плащания. Проблемът ми е, че когато направя поръчка не ми излиза опцията с плащане с Пейпал, а трябва задължително да излезе - някой има ли опит с такъв казус и какво се прави при това положение? Edit: Понеже тука хората явно нямат опит с TaoBao, реших да им пратя едно писмо на ония от engtaobao. Баси и леваците - въпреки, че на сайта си имат логото на Пейпал като разплащателно средство, въпреки че са поместили допълнителните проценти удръжка ако пазаруваш през Пейпал и въпреки че дори са поместили специален мануал как да пазаруваш с Пейпал, отговориха ми, че просто не поддържали плащания с Пейпал?!? Това го разбирам единствено като леващина...или евентуално като зарибявка - да се задържиш при тях, а като се окаже, че не може да платиш през Пейпал, да се прежалиш и да си пазаруваш с картата. П.П. Между другото, ако някой може да ми докара едно нещо директно от TaoBao, понеже съм запознат с цените на пътните от Китай до BG, които обикновено не са повече от 10% върху цената на продукта...съм склонен да му дам комисионна от 50% върху обявената на сайта цена (има го само там, евтино е - 165 юана, което прави към $26 и е леко - под 1 кг.). Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 4, 2016 Share Posted August 4, 2016 Ако се направи някаква групова поръчка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.