Jump to content
BulForum.com

Ню Дрийм Ти Ви [TiVi.bg]

Recommended Posts

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

22 hours ago, Danzki said:

На живо предаване или timeshift ? 

На живо. Нова няма предавания, които да ме интересуват особено да следя на запис.

То реално TiviMate с М3У листа, един ХДД и да нагласиш ТивиМате да записва, най-добре май. :grin: Ако не искаме да си вземем тяхното устройство.

On 3/31/2023 at 7:36 AM, tedy said:

На живо. Нова няма предавания, които да ме интересуват особено да следя на запис.

Сега се загледах - няма разминаване, но забелязах, че доста често го има, когато гледам нещо от Nova play.

• 4 weeks later...

Ъпгрейд в M3U платформата: вече позволява връщане назад и пауза за предавания, които още не са свършили (ако приложението също го поддържа). Досега това беше възможно само за предавания, чиито запис е приключил.

Тествано с плейъри Tivimate и OTT Navigator под Android и Smart IPTV и SS-IPTV под WebOS (LG Smart TV). 

Напомняме, че макар услугата да може технически се използва със смарт-приложение, този начин на употреба е на ваш риск и без подръжка.

От FB.

On 5/4/2023 at 8:00 PM, Danzki said:

Ъпгрейд в M3U платформата: вече позволява връщане назад и пауза за предавания, които още не са свършили (ако приложението също го поддържа). Досега това беше възможно само за предавания, чиито запис е приключил.

Тествано с плейъри Tivimate и OTT Navigator под Android и Smart IPTV и SS-IPTV под WebOS (LG Smart TV).

Напомняме, че макар услугата да може технически се използва със смарт-приложение, този начин на употреба е на ваш риск и без подръжка.

От FB.

Значи това е причината от тогава да няма timeshift в mpv и VLC.

Здравейте,

За празниците пътувах в чужбина (Гърция), като този път си взех приемника, за да мога да си гледам мачовете уикенда и с изненада установих, че в чужбина имам 2 пъти повече канали, отколкото в България.

Има ли опция тези канали, които явно ги има само в чужбина, да си ги пусна и в България - през VPN примерно?

1 hour ago, nicksss said:

Здравейте,

За празниците пътувах в чужбина (Гърция), като този път си взех приемника, за да мога да си гледам мачовете уикенда и с изненада установих, че в чужбина имам 2 пъти повече канали, отколкото в България.

Има ли опция тези канали, които явно ги има само в чужбина, да си ги пусна и в България - през VPN примерно?

ДА - с ВПН ще стане.

19 hours ago, dubo said:

ДА - с ВПН ще стане.

А как се активира ВПН на ниво рутер? Доколкото се сещам, NordVPN и повечето подобни впн-и са софтуерни, които можеш да си ги сложиш на компютъра - в случая обаче връзката е през LAN кабел от рутера директно към ТВ приемника и единствените опции (мисля) да се сложи ВПН някъде е или на рутера, или на приемника (TH200), което не знам как да стане.

Новите модели рутери имат OPENVPN - това е системата, която повечето доставчици ползват.

Ако имаш OpenWRT или нещо като PFSENSE/opnsense може също да го сложиш в рутера.

После може да настроиш само на приемника да се насочва трафика през ВПНа, за да не товариш излишно канала.

Ако приемника ти е отворен - може на него да качиш OpenVPN , а дори комерсиалните доставчици си имат свои версии - nordwpn има например.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nordvpn.android&hl=en_US

16 minutes ago, nicksss said:

А как се активира ВПН на ниво рутер? 

1. Рутерът ти трябва да има тази възможност;
  2. Как точно се активира, зависи от конкретната реализация.

27 minutes ago, nicksss said:

А как се активира ВПН на ниво рутер? Доколкото се сещам, NordVPN и повечето подобни впн-и са софтуерни, които можеш да си ги сложиш на компютъра - в случая обаче връзката е през LAN кабел от рутера директно към ТВ приемника и единствените опции (мисля) да се сложи ВПН някъде е или на рутера, или на приемника (TH200), което не знам как да стане.

Какъв рутер имаш? WireGuard е добър избор за рутери, които го поддържат.

Edited by PinHeaDi

43 minutes ago, PinHeaDi said:

Какъв рутер имаш? WireGuard е добър избор за рутери, които го поддържат.

Рутерът е Huawei EchoLife HG8145V5 - води се ONT (Optical Network Terminal), което не било съвсем същото като рутер май :huh: По-тъпото е, че от А1 не ми дават админ достъп до самия рутер и реално няма как да вляза в настройките, за да го проверя и настроя. А иначе във форума на Huawei за конкретно този модел пише, че изобщо не поддържал VPN.

Вкъщи имам още два рутера, които не ползвам - единия Huawei HG8245V5 (сходен модел пак от А1, който вероятно ще трябва да се отключва някакси за достъп до админ панела), а другия е 4G рутер от Виваком (Huawei B310), който освен слот за сим карта има също и Tel вход за LAN кабел. Принципно си мисля дали не е опция да закача единия от двата рутера тъкмо преди ТВ приемника и ВПН-а да е там, така че да е само за ТВ-то - но това при условие, че един от рутерите поддържа ВПН, което изобщо не е сигурно. Иначе май остава да се търси друг рутер с ВПН...

Завъртян вариант е да вържеш друг рутер(който може да пусне VPN) зад този на А1 и 1. да поискаш да направят bridge на техния и всичко да се управлява от втория или 2. втория да е като клиент на устройството на А1, ти да вържеш там ТВ/приемник на този втори рутер и да кажеш трафика от устройството да минава ицяло през  VPN-а. Обаче тази разходка до Гърция и обратно на сигнала, не знам колко ще ти бави и дали ще има нужната скорост да гледаш нормално

• 4 weeks later...

Току-що пуснах Нова ТВ и ми се струва, че качеството е потресаващо зле.

Стрийма върви с постоянни 12-12.5 мегабита. 

Edited by Danzki

• 1 year later...
  • 1 month later...

Някой ползва ли приложението  "Навигатор" ? Струва ли си замяната на МАГ устройство с приложението. Днес им писах, че искам да пробвам приложението и останах изненадан, че не може да поддържам  МАГ и приложението им на един телевизор. Трябва да избера едно от двете. 

На най ниския 10 лв.  Това  са двата отговора, които получих.                                                  " Здравейте отново!

В един основен абонамент (Премиум, Екстра или Ултра) са позволени до общо 4 устройства (1 основно + 3 допълнителни).

Ако желаете да ползвате едновременно две устройства, трябва да приложим пакет Допълнително устройство с цена 2 лв./месец/устройство, като условието е всички МАС адреси да ползват еднакъв IP address, в едно домакинство, в противен случай услугата се блокира."                                                              "Може да гледате на същия телевизор с TIVI Navigator, но трябва да спрете в такъв случай декодера. Всяко устройства е с отделен МАС адрес  Всяка промяна/размяна на устройствата се прави първо от нас, в системата ни, след това се активира при Вас, т.е.не може да ги сменяте, когато пожелаете, без наша намеса. Отделно не сме в състояние през ден - два да правим промени на регистрацията"

Така и предполагах. Най-добре го добави като втори и тествай, защото зависи от устройството, на което се ползва. Личните ми наблюдения за приложението са, че работи доста адекватно.

Ок., а  как може да се види с каква скорост е стрийма? Видях, че си коментирал в предно мнение...

Edited by Shark80

Рутера няма ли да покаже какво върви през него в момента. И ако няма друг ползвател на нета - торенти, устройство, а само телевизията би следвало да ти даде доста вярни данни. Иначе би трябвало да е същия като с МАГ-а

Рутера ми е от оператора на интернет и нямам достъп да бъзикам в него. В приложението има ли възможност да се подреждат каналите?

• 2 months later...