Jump to content
BulForum.com

Камина

cheese

Recommended Posts

Az ziveq do LAUTA ako iska6 ela si nase4i malko ima gi i takiva obrazi.Nese pritesnqvai nqma koi da ti napravi problem samo prevoz ti trqq.Ako iska6 pi6i niq 6a ti gi nase4em samo ela si gi zemi i si gi plati :P

DEVIL_in_PLD , не ми се ходи до Лаута за дърва.Сеченето на дървета по парковете го оставям на гении като тебе. Аз ще взема да си събера от черквите икони, иконостаси, резбовани тавани и стари мебели от Стария град, картини на Златю Бояджиев, книги от Библиотека "Иван Вазов" и други такива непотребни горими неща.

Като свършат, ще мина на дървени глави. Такива поне в нашата Татковина има в огромни и постоянно нарастващо количество. Не вярвам да закъсам някога за гориво.

:sick :sick :sick :sick :sick :sick :sick

xiT , прав си, друже! Преди време в апартамента на съпругата ми (тогава още ми беше гадже) се беще вихрил някакъв строителен гений, който беше оставил загадъчни фуги и каналчета в замазката около коминното тяло, в резултат на което когато комшията им от долния етаж си запалел печката, на тях почвал да им излиза дим през КОНТАКТИТЕ :wacko: Представяш ли си ??? Димът си намерил дупчица в коминното тяло, по гофрето-по гофрето, та през контактите. На отчетливи приятни струйки. Баси ташака!

Но трябва да се внимава наистина, че някоя сутрин да не те подгонят с тояги група негри, които предната нощ са си легнали като собствените ти бели комшии, а са се събудили като Кофе от ШАШ :D

Ха със здраве!!

в резултат на което когато комшията им от долния етаж си запалел печката, на тях почвал да им излиза дим през КОНТАКТИТЕ  :wacko:  Представяш ли си ??? Димът си намерил дупчица в коминното тяло, по гофрето-по гофрето, та през контактите. На отчетливи приятни струйки.  Баси ташака!

Vizdal sam tyakav sluchai, mnogo e veselo da vidish kak ot kontakta izliza dim. Parvata misal, koiato prelita prez glavata ti neminuemo e svarzana s kabelite... E, slava bogu ne sa vinovni kabelite :)

Е да, то баща й точно това си е помислил човека, врътнал бушоните и взел да се ядосва за некачествените кабели в наше време, които като прегорят, миришат на бъглища, а не на кабел ,както се полага. Ама като постояли-постояли, и видели, че двадесет минути след спирането на тока от контактите още излиза дим, и то със страшна сила, се усетили, че е от друго :D Та разкрили мистерията и я оправили с няколко шепи цимент.

В нашия блок живеят само пенсионери, които по инерция си карат на нафта, и комините се използват повече от интензивно. Та съм спокоен - всичко е здраво продухано :D

Бихте ли ми казали ориентировъчно какви са цените на камините,които сте си купили? Имам желание да се сдобия с една .Все още обаче се чудя дали да не извикам някой майстор да ми направи зидана камина... или да си спестя главоболията от подобен вид начинания,свързани неминуемо с "упражнението" основен ремонт на дома, като си купя готова :D

Ми аз я взех на старо, на един сезон ползване ми я дадоха за 100 лв.

Колко струват новите не знам. Видях няколко в Бриколаж, но те са два пъти по-големи от нашата. Най-добре се радходи и виж!!!!

А за зиданата - вярно, по-хубаво е, но е несравнимо по-скъпо.

А и не можеш да си я местиш :D

Бихте ли ми казали ориентировъчно какви са цените на камините,които сте си купили? Имам желание да се сдобия с една .

Отиваш при чичо Гугъл и пишеш "камина" - и избираш. Аз моята миналата година така я купих. Няма да правя реклама на никого ;) Но аз си купих печка камина. Камерата е същата, но е вградена в ламаринена кутия с въздуховоди. Имаше и с водна риза, но реших, че не си струва да копая наново всичко. Плюс това, водната риза е от тенеке, а иначе си е с чугунена плоча. И недай се боже да остане без вода :wacko:

Ще трябва да пообиколя наистина :rolleyes: Иначе намерих този сайт ,но цените ми изглеждат бая високи.

А за местенето не се бях сетил :D

Айде още жокерче ;) "печка дърва пещера"

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...