Nanko Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Камерата на телефона ми не иска да фокусира на далечни разстояния. Ако я доближа на по-малко от 5 см. картината е ясна, но за по-далечни разстояния всичко е замъглено. Телефона е utok 5008, принципно съм доволен от него, ползвам го от октомври 2014. Изпускан е доста, но дори след последното изпускане камерата работеше без проблем. Камера и видео при това. Въпроса ми е какво може да е и как мога да го оправя сам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Пробва ли с прост рестарт? Ако не помогне - провай да влезеш в сервизното меню и оттам виж при тест как се държи камерата. Ако там работи - hard reset. Ако и там не работи - хардуерен проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanko Posted May 28, 2016 Author Share Posted May 28, 2016 Сега пробвах с рестарт и не става. За кое сервизно меню говориш? Тествал съм с настройките по камерата, пробвах и с възстановяване на заводските настройки на самата камера. Сега погледнах и в developer options ама няма нищо за камерата там. Също така пробвах и: * # 0 * # - connection problem or invalid mmi code * # * # 34971539 # * # * - нищо не става, като натисната последната * просто изчезва целия ред и нищо не се случва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Според мен просто след всичките изпускания ти е блокирала лещата и не може да фокусира. Ако е това - няма как да го оправиш. Аз до сега не съм виждал софтуерен проблем, който да причини подобно поведение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanko Posted May 29, 2016 Author Share Posted May 29, 2016 В началото и аз така си помислих, обаче после се сетих, че един ден по-рано правих снимки и видео без проблем. След това телефона не е изпускан. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Ами то просто изведнъж се е случило, не е задължително да е изпускан непосредствено преди това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.