Jump to content
BulForum.com

Електронен четец

Recommended Posts

Здравейте,

търся да купя четец за е-книги, без значение марката, да е запазен, да поддържа кирилица и всички текстови формати и да е с поне 6'' дисплей. Цена- около 100лв.

Оферти и пазарлъци- в темата или на лично.

п.п.: трябва ми за подарък, за неделя, така че ако не се намери до тогава- обявата се сваля.

Имам един китайски таблет, чисто нов е още с найлоните. Има си бг меню и една игра ангри бърдс. Като го гледам е към 6 инча, но е стар и бавен модел, не става за друго освен за четене на книги, за 35лв е твой. Някъде съм го запилял и нямам зарядно за него, защото е с букса като на нокия но тука с едно универсално съм го заредил колкото да мога да го демонстрирам. Вярно че не е с електронно мастило, но пък за тая цена мисля е добре.

Имам един китайски таблет, чисто нов е още с найлоните. Има си бг меню и една игра ангри бърдс. Като го гледам е към 6 инча, но е стар и бавен модел, не става за друго освен за четене на книги, за 35лв е твой. Някъде съм го запилял и нямам зарядно за него, защото е с букса като на нокия но тука с едно универсално съм го заредил колкото да мога да го демонстрирам. Вярно че не е с електронно мастило, но пък за тая цена мисля е добре.

Благодаря, но в случая цената не е решаваща, търся приличен е-четец, а не таблет.

Единствения четец на българския пазар поддържащ всички формати (без mobo) на кирилица е PocketBook.

Прости ми невежеството, но какво е "mobo"?

Прости ми невежеството, но какво е "mobo"?

Грешка в бързината  :santa:. Поста ми беше с цел да ти помогна да сортираш изискванията си към четеца. Световния стандарт е epub, източноевропейския fb2 е създаден от руснаци, а mobi е на Киндъл. Единствения четец който чете на кирилица Epub и FB2 е PocketBook. От скоро Технополис са започнали да внасят фреската марка Booken, на която менюто е на български. От там следва, че може би също поддържа епъб и фб2 на кирилица, но това е само предположение, трябва си по сериозно проучване.

Покетбука е украинска марка и е нормално да поддържа кирилица и меню на български. В случая имах предвид западните марки, а Booken-а е единствената от тях която има меню на кирилица и от там съдя, че може да поддържа на кирилица и Епъб и ФБ2, но както казах, това е предположение, защото не съм се интересувал по подробно от него.

Здравейте,

намерих, каквото търсех. Благодаря на всички колеги за съветите и предложенията!

Темата е за ключ!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...