deus_pld Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Здравейте, търся да купя четец за е-книги, без значение марката, да е запазен, да поддържа кирилица и всички текстови формати и да е с поне 6'' дисплей. Цена- около 100лв. Оферти и пазарлъци- в темата или на лично. п.п.: трябва ми за подарък, за неделя, така че ако не се намери до тогава- обявата се сваля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Единствения четец на българския пазар поддържащ всички формати (без mobo) на кирилица е PocketBook. Link to comment Share on other sites More sharing options...
divanov Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Имам един китайски таблет, чисто нов е още с найлоните. Има си бг меню и една игра ангри бърдс. Като го гледам е към 6 инча, но е стар и бавен модел, не става за друго освен за четене на книги, за 35лв е твой. Някъде съм го запилял и нямам зарядно за него, защото е с букса като на нокия но тука с едно универсално съм го заредил колкото да мога да го демонстрирам. Вярно че не е с електронно мастило, но пък за тая цена мисля е добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted May 25, 2016 Author Share Posted May 25, 2016 Имам един китайски таблет, чисто нов е още с найлоните. Има си бг меню и една игра ангри бърдс. Като го гледам е към 6 инча, но е стар и бавен модел, не става за друго освен за четене на книги, за 35лв е твой. Някъде съм го запилял и нямам зарядно за него, защото е с букса като на нокия но тука с едно универсално съм го заредил колкото да мога да го демонстрирам. Вярно че не е с електронно мастило, но пък за тая цена мисля е добре. Благодаря, но в случая цената не е решаваща, търся приличен е-четец, а не таблет. Единствения четец на българския пазар поддържащ всички формати (без mobo) на кирилица е PocketBook. Прости ми невежеството, но какво е "mobo"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Прости ми невежеството, но какво е "mobo"? Грешка в бързината . Поста ми беше с цел да ти помогна да сортираш изискванията си към четеца. Световния стандарт е epub, източноевропейския fb2 е създаден от руснаци, а mobi е на Киндъл. Единствения четец който чете на кирилица Epub и FB2 е PocketBook. От скоро Технополис са започнали да внасят фреската марка Booken, на която менюто е на български. От там следва, че може би също поддържа епъб и фб2 на кирилица, но това е само предположение, трябва си по сериозно проучване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Покетбука е украинска марка и е нормално да поддържа кирилица и меню на български. В случая имах предвид западните марки, а Booken-а е единствената от тях която има меню на кирилица и от там съдя, че може да поддържа на кирилица и Епъб и ФБ2, но както казах, това е предположение, защото не съм се интересувал по подробно от него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted May 28, 2016 Author Share Posted May 28, 2016 Здравейте, намерих, каквото търсех. Благодаря на всички колеги за съветите и предложенията! Темата е за ключ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.