T.N.T. DYNAMITE Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 Самсунг Галакси А3(6) Голд взет от теленор на 20.05.2016г. с 2години гаранция !Работи със всички оператори ! пълно инфо за модела: http://www.phonearena.bg/phones/Samsung-Galaxy-A3-2016_id9814 Цена:429 лв . Пловдив ! Може и еконт. 0877925410 или ЛС ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Има рапорт за тази тема, който съм длъжен да поместя за информация и евентуална корекция на цената. Така откъде да започна, първо цената е завише. Да апарата е нов само на няколко дни, но всички знаем че излезне ли от магазина цената му пада,а ето я и най - ниската намерена от мен за абсолютно същия апарат!Второто което е всички който са поне малко запознати с мобилните ни оператори знаят, че гаранцията е поименна ( както се вижда и от снимката качена на колегата във форума) и тя ОТПАДА ПРИ ПРЕПРОДАЖБА. Имам някакъв интерес към апарата но на много по ниска цената от посочената от колегата. Благодаря, Лек ден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Да и гаранцията е към някой гаражен сервиз естествено. Официялната цена дадена от Самсунг е над 500лв. А и гаранцията няюа значение на кое име е това са пълни измишльотини. Съжалявам че трябваше да се включа но аман от (псевдо)специялисти и (псевдо)разбирачи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PinHead Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Продавача длъжен ли е да се съобразява с някаква пазарна цена? Ако има кой да му купи стоката било за 2к лв, какъв е проблема? Ако не те устройва цената подминаваш, съвсем просто ми се вижда. Ако продавача не може да си я продаде, ще намали цената.. пазарен принцип. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 За съжаление е длъжен да се съобрази ако някъде същият продукт се продава на същата или по-ниска цена в официален магазин. 6. Цената се определя от продавача. Предлагане на цени, които са с голяма разлика под цената определена от продавача, ще се трият директно.От друга страна - определяне на цена, еднаква или по-висока от тази в официален магазин, на един и същ продукт, с едни и същи екстри към него, е крайно нежелателно и е възможно да бъде третирано от модераторите като изкуствено завишена цена с цел бъдещи ъпове с редукция на цената, така че сверявайте цената си, преди да я поставите! Помислете, че никой няма да предпочете да купи от човек дадена стока, при положение, че абсолютно същата стока се продава в магазина нова и с гаранция. За цени на по-стари продукти, за които търсачките на цени не дават резултат, можете да ползвате специализираната тема за въпроси в раздел "Хардуер". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Така си е - ние не затваряме такива теми, но когато някой съфорумец намери линк с по-ниска цена, сме длъжни да вземем отношение...правила, какво да ги правиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PinHead Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Според мен проблема идва от правилото, че ъп може да се прави само при редуциране на цена/промяна в състояние, което за мен си е пълна глупост. Направете си да се ъпва през определено време и няма да имате изобщо такива главоболия. Цената нека си се определя по пазарен принцип, за това според мен, вие изобщо не трябва да имате отношение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 На този етап правилата са такива (от години). Даже и за раздел "Купува" беше по същия начин и мина много време докато издействам поне там да има ъп без санкция. За да стане и тук така, трябва да се предложи, да се обсъди и от останалите модератори, а и от потребителите, които да си кажат мнението дали търговският раздел няма да се превърне подобно на всеки друг раздел за продажби из нета в постоянно ъпвани обяви и дълго непродаващи се стоки, понеже който не е харесал нещо на цена примерно 100 лева, надали при следващия ъп ще си го хареса пак на цена 100 лева, защото е ясно, че предлаганата цена е определяща за желанието при покупка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PinHead Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Любим отговор - такива са защото са такива! Не виждам какъв е проблема с "харесването" на цената, не знаех че целта на раздела е дадена стока да се продаде... бързо!... масовата практика е да се пращат оферти от заинтересувани лица на ЛС на цени по ниски от предлаганата. След това е въпрос на договаряне. За да не пишем излишно в темата, да се счита, че предлагам за обсъждане въпросното правило. (ако това има някакво значение за администраторския екип) Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.N.T. DYNAMITE Posted May 26, 2016 Author Share Posted May 26, 2016 Значи БЛАГОДАРЯ на отзовалите се и адекватни колеги във Форума ! Искам да кажа само ,че от доста време форучмчето се превърна в търсене на символични цени и едва ли не подаръчета. Група измекярчета влизат и търсят неща на безценица а не,защото си търсят нещо определено ! Относно това измекярче ,което пише към модератора ,виж приятел аз се занимавам от доста време с търговия и телефони.Тези глупости които пишеш за гаранцията няма да ги коментирам и смешните линкове които пускаш ,че си заинтересован на много по-ниска цена !Телефонът е на прекрасна цена и вече се ПРОДАДЕ !. Жената която го купи каза ,че цената е много добра тъй,като идва от технополис ! Онзи ден пак един като теб рапортува за един телевизор че бил монитор вместо до ми пише Лс да си оправя грешката,но той вместо да се направи на тарикат ми направи реклама тъй като монитора се грабна веднага при корекцията ! Аман от разбирачи и търсачи на подаръчета !И като за последно темата може да бъде свалена .Мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 За да не пишем излишно в темата, да се счита, че предлагам за обсъждане въпросното правило. (ако това има някакво значение за администраторския екип) Не става така, тука кой видял-не видял, а и след малко темата отива в "Приключени сделки", дето пък никой няма да влезе. Отваряш си тема в "Разни" и вътре обясняваш подробно какво предлагаш и защо го предлагаш. След това темата остава за месец-два (примерно), за да може всеки, който иска да изкаже мнение, а междувременно и да се уведомят максимално количество модератори, част от които напоследък не са много редовни с посещенията си във форума. Като се направи едно такова по-широко обсъждане, ще се видят какви са настроенията на хората. То и сега има ъпване - "Към палтото за 100лв добавям копче за 0,10лв. Цената остава същата" Не позна...и този момент е предвиден в правилата. 7. Абсолютно се забраняват постове, целящи да вдигнат темата по-нагоре или да я върнат на първата страница. 'UP' постванията са строго забранени ! Това също важи и за 'UP'-ване на много стари и най-вероятно вече невалидни теми за покупко-продажби. Вдигането на тема може да се осъществи само в случай, когато има промяна в първоначалните условия, предлага се нова по-атрактивна цена и/или някакъв бонус към продаваната стока. Фиктивните бонуси по преценка на модераторите се отчитат като "ъп", както и допълнителните постове за коментар на цената. Намаляването на цената не може да се прави в проценти, а само в левове и трябва да е съобразено с дадените по-долу цифри. .............................. Темата се затваря, но понеже отговорих на някои от темата, ще я оставя за известно време да постои в раздела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.