M-Star Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Значи става въпрос за следния случай:Windows показва,че имам определено количество записана информация на харда,а след едно дълго ръчно преброяване остановявам,че всъщност имам много по-малко информация записана.Така ми се губят по около 3 GB на C: и на D:.Дайте ми някакъв акъл и евентуално някаква програма,която да ми помогне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Като начало може да дефрагментираш диска. Това помага в много отношения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted August 26, 2004 Author Share Posted August 26, 2004 Това вече няколко пъти го направих и макар че едва ли е от това,но компа ми започна да понасича...дай друго лечение на проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Ами съмнява ме да не е SWAP фаила ама и ти даи малко повече инфо к`во е тва ръчно преброяване Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Дай повече информация. Какво имаш предвид под "ръчно преброяване"? Колко файла са, какви — малки, големи? Какъв е размера на cluster-ите (сиреч колко сектора имаш в един cluster)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 а System Restore включено ли ти е ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted August 26, 2004 Author Share Posted August 26, 2004 Под ръчно преброяване имам предвид десен бутон>Properties върху всички файлове които имам на харда включително и на hidden files.Гледам колко са големи и си смятам,малко кръчмарската...ама. Иначе не знам какво е това чудо cluster. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Един сектор от диска съдържа 512 байта. Само че файловата система не ги помни всичките поотделно, а си ги групира — в cluster-и. Когато се записва файл, той заема един или повече кластъри, независимо дали ги изпълва. От това се получава и разликата между Size и Size on disk. http://www.karbosguide.com/hardware/module6a2.htm Но пък чак 3 GiB... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Проблема ти е в антивирусната..предполагам Нортън, който пази сичко дето делваш . Поне такъв проблем имах аз преди . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 От систем ресторе може да е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Това сигурно е едно от много места, на които е разисквано такова нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Проблема ти е в антивирусната..предполагам Нортън, който пази сичко дето делваш . Поне такъв проблем имах аз преди . ето това е проблема. иди на кошчето и избери Empty Norton Protected Files ---->>> Purge All и гледай как се освобождава мястото. не може да е от систем рестор, защото restore информацията се пази на твърдия диск и се отчита като нормални файлове, а на него проблема му е че трие трие.. и свободното място не се увеличава, а си седи същото сякаш файловете стават хидден и просто не ги виждаш, а те в същност са си там. (поне аз така разбрах) Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted August 26, 2004 Author Share Posted August 26, 2004 Абе не ми се вярва да е от Нортъна,редовно си трия Norton Protected Files.Ще взема пак да пробвам с дефрагмент пък каквото стане.Все пак няма ли някоя програма,която показва най-вярно къде какви и колко големи файлове имаш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Има едни папки които XP създава наречени SYSTEM VOLUME INFORMATION те са скрити и под XP не можеш да ги видиш по никакъв начин.Ако имаш 2ра операционна система примерно 98 използвай нея и ги изтрии.Същото важи и за папките Find00001,Find000002........ Изтрии си Temporary Internet Files и Temp които се намират във директория :\Documents And Settings\Username\Local Settings\ Изключи си System Restore. Съвет >>>>Разкарай Нортън! Ако искаш можеш и да изключиш Хибернацията. Провери колко ти е голям Page Filе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Има едни папки които XP създава наречени SYSTEM VOLUME INFORMATION те са скрити и под XP не можеш да ги видиш по никакъв начин.Ако имаш 2ра операционна система примерно 98 използвай нея и ги изтрии.Същото важи и за папките Find00001,Find000002........ Изтрии си Temporary Internet Files и Temp които се намират във директория :\Documents And Settings\Username\Local Settings\Изключи си System Restore. Съвет >>>>Разкарай Нортън! Ако искаш можеш и да изключиш Хибернацията. Провери колко ти е голям Page Filе. <{POST_SNAPBACK}> System volume information му е System restore, за който вече споменахме, Темпорари папките се виждат, така че проблема не е и в тях, дори и да има друг Windows пак ще му показва че са си заети тия файлове, точно единственото което се сещам е Нортъна, и макар и аз да не го харесвам съвсем не е това причината, поради която да трябва да го разкарваш , просто си чисти по често протектнатите файлове! Другата вероятност е Бад сектори, ама не ми се вярва. Бад Секторите стават с времето и то малко по малко, а не изведнъж да ти избягат 3 Гб . Бтв ако искате да ви разкажа една моя случка: Та ходих у един приятел с харда си и после там кво правих с джъмперите вече съм забравил, обаче пуснах ПСто и то тръгна . След време забелязах че хард диска ми като чели му липсват 7 Гб . Доста се изплаших, ама кво толкова занесох си харда да го видят и видяха че съм сложил джъмпера на някъв ограничител. Изобщо не знаех че има такива възможности да се ограничава харда, ама просто ми се губеха 7 Гб. Не знам дали не си правил нещо с джъмперите, ама ако си разгледай добре описанието което е залепено за харда къде да сложиш джъмпера, щото на повечето хардове е различно . Е аз от тогава вече ги знам наизуст местата за джъмпера си . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted August 27, 2004 Share Posted August 27, 2004 Е че от джъмперите пък какво ограничение може да се сложи От джъмперите се настройва само дали да е Master , Slave.... (поне от тези които саотзад.Може и да има други не знам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted August 27, 2004 Share Posted August 27, 2004 Е че от джъмперите пък какво ограничение може да се сложи От джъмперите се настройва само дали да е Master , Slave.... (поне от тези които саотзад.Може и да има други не знам) <{POST_SNAPBACK}> Да, да! Ама не само! С тях някои дискове можеш да ги ограничиш до 32GB, за да се виждат от по-старите дъна! Иначе място се губи и от хибернацията. Като я забраниш, ти се освобождава място, колкото ти е RAM-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_warrior Posted August 27, 2004 Share Posted August 27, 2004 А бре аз имах, ама 1:1 същия проблем, всичко бях направил, каквото сте казали, и все се губеха тези няколко ГБ(при мен мисля, че бяха 4-5ГБ) Амн...доколкото си спомням, обяснението беше, че проблема е software, следователно с преинстал на бозата да се оправи....така и стана... бтв на мен не само ми се губиха, ама щото харда е на 2 партишъна, едните 3 ГБ от С диск бяха на Д диск и т.н, а ве пълна каша беше та..пробвай, мисля, че ще се оправиш така и няма да имаш повече проблеми GL! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted August 27, 2004 Share Posted August 27, 2004 А бе, ама тези гигабайти, дето ти се губят, имало ли ги е въобще някога или сега са изчезнали? Щото, ако имаш 40GB-тов (примерно!) диск и очакваш да ги видиш наистина, никога няма да стане, защото тези дискове не са 40GB, ами 40000000000 байта, а това е даста по-малко! (1024 не е 1000) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted August 27, 2004 Share Posted August 27, 2004 А бе, ама тези гигабайти, дето ти се губят, имало ли ги е въобще някога или сега са изчезнали? Щото, ако имаш 40GB-тов (примерно!) диск и очакваш да ги видиш наистина, никога няма да стане, защото тези дискове не са 40GB, ами 40000000000 байта, а това е даста по-малко! (1024 не е 1000) <{POST_SNAPBACK}> Аз долкото разбрах от първия пост проблема е примерно че му дава че са заети примерно 15 от 20 Гб, а пък той като ги преброи сички файлове на Partition-а вижда че има заето към 10-12 Гб и се чуди къде са тия 3 Гб... Ако наистина нищо от тук не помага пробвай реинстал на Wina, с формат преди това, ако нямаш нищо важно на харда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted August 27, 2004 Share Posted August 27, 2004 Абе не ми се вярва да е от Нортъна,редовно си трия Norton Protected Files.Ще взема пак да пробвам с дефрагмент пък каквото стане.Все пак няма ли някоя програма,която показва най-вярно къде какви и колко големи файлове имаш? <{POST_SNAPBACK}> Ами има ама в момента не се сештам за никакво име но може да пробваш с диск клеанъп на уинаааааа пък ша погледна за такаа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Abortion Posted August 27, 2004 Share Posted August 27, 2004 Както вече ти казаха няколко човека - това е от System Restore На мен ми се губеха към 8 GB .... има си опция за изтриване на всички Restore Points без последната. Аз лично вече съм го изключил напълно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted August 28, 2004 Author Share Posted August 28, 2004 Я ми кажете тогава как става финтът с тоя System Restore.В смисъл как мога да го изключа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Absent Posted August 28, 2004 Share Posted August 28, 2004 Start ->Programs -> Accessories -> System Tools ->System Restore ->System Restore Settings -> Turn Off System Restore on All drives Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted August 28, 2004 Author Share Posted August 28, 2004 Thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.