Lobadzip Posted May 14, 2016 Share Posted May 14, 2016 Последна редакция от 2009, внос от Америка на английски. Чисто нова, твърди корици без забележки. Цена 100 лева.0894 575 437, Пловдив, само на място без куриер. Larousse Gastronomique (английски) - 80 Лева Italian (английски) + "Моето меню за 30 минути" (български) - 40 Лева 3те заедно - 100 лева Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobadzip Posted May 16, 2016 Author Share Posted May 16, 2016 Плюс подарък "Моето меню за 30 минути" на Джейми Оливър, неотваряна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobadzip Posted May 18, 2016 Author Share Posted May 18, 2016 Добавям и тази американска книга за Италианската кухня, също на английски. Твърди корици с мека подвързия (едно листче което покрива кориците, май не се казва точно така ). По "Подвързията" има няколко петънца, кориците и съдържанието са без забележки. 50 лева. Larousse Gastronomique в Amazon. Същата която продавам, в коментарите има няколко снимки на съдържанието, ако някой го интересува. В Ларуса няма много снимки (като се вземе под внимание целия обем на книгата) и не е рецептурник, а Енциклопедия, но за повечето ястия, които се споменават има и рецепти за по няколко различни варианта, и за ястия в които са основни компоненти. Например за Brioche (френски козунак, кажи-речи) има малко история и характеристики, след това са дадени рецепта за Класически (с над 90 процента масло) и за Стандартен (с около 60 процента масло) и след това няколко рецепти за ястия, например Гъши Дроб в Брьош. Има и много имформация за кулинарни традиции, извести готвачи, региони, продукти, меса, риби, сирена... бегло се споменава и Мила Родино . По начало енциклопедията се занимава предимно с Френската кухня, но във всяко следващо издание навлизат повече и повече други такива. Все пак на централно място си остава френската "висша". В италианската има много снимки, въведение, в което се говори за най популярните италиански продукти (сирена, колбаси, меса, морски, зеленчуци, etc.) и над 300 рецепти от прясна паста и тесто за пица през печени прасета и пълнени калмари до панетони, каноли и тирамису (за което има 3 - 4 рецепти, ако не ме лъже паметта). В Моето меню... не знам какво има . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobadzip Posted May 20, 2016 Author Share Posted May 20, 2016 Финална цена на Ларуса - 80 лева, Моето Меню отива с Италианската (понеже ми седи несериозно до Ларуса) за 40 лева, трите заедно - 100. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.