en3rgy Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 аиде разбрахме че няма да може да се гледат филми online, но след като увеличиха малко локалния се надявах че поне ще може да се направи preview 5-10 min дори и да насича много, сега пак пробвах по нормалния начин чрез иконката play и пак не става, изобщо не тръгва колкото и да чакам трябва ли да се правят някакви специални настрожки на мрежата нещо? на Д+ съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 аиде разбрахме че няма да може да се гледат филми online, но след като увеличиха малко локалния се надявах че поне ще може да се направи preview 5-10 min дори и да насича много, сега пак пробвах по нормалния начин чрез иконката play и пак не става, изобщо не тръгва колкото и да чакам трябва ли да се правят някакви специални настрожки на мрежата нещо? на Д+ съм <{POST_SNAPBACK}> Някъде бях поснал нещо такова и ми препоръчаха VideoLAN- става. пробвай. Може и през flashget или дирекно от link-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Значи- тук се говори само за IP адреси и download speed. Може ли да попитам veno, или някой който е в час, какви са в момента (или ще станат от 1) скоростите за upload? (извинете ме ако ги има някъде, а аз съм ги пропуснал) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafiot Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Значи- тук се говори само за IP адреси и download speed. Може ли да попитам veno, или някой който е в час, какви са в момента (или ще станат от 1) скоростите за upload? (извинете ме ако ги има някъде, а аз съм ги пропуснал) <{POST_SNAPBACK}> eto ot utre novite skorosti: Dostupna - 96 down/ 32 up Ikonomichna - 192 down/ 64 up Bronze - 384 down/ 128 up Silver - 512 down / 256 up Gold - 768 down / 256 up Skorostite shte sa oficialni ot 01.09 Neoficialni ostawat skorostite i sled 01.09 na slednite uslugi: Dostupna+ - 768 down/ 192up local Ikonomichna+ - 1500 down/ 384up local Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 аиде разбрахме че няма да може да се гледат филми online, но след като увеличиха малко локалния се надявах че поне ще може да се направи preview 5-10 min дори и да насича много, сега пак пробвах по нормалния начин чрез иконката play и пак не става, изобщо не тръгва колкото и да чакам трябва ли да се правят някакви специални настрожки на мрежата нещо? на Д+ съм и аз съм на Д+. пробвах няколко филма да ги прегледам и в интерес на истината "тръгна" само един - Garfield: The Movie .... около 4-5 мин. после "заспа" ... чрез иконката play тази опция при мен отдавна я няма в movies секцията Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 и аз съм на Д+. пробвах няколко филма да ги прегледам и в интерес на истината "тръгна" само един - Garfield: The Movie .... около 4-5 мин. после "заспа" тази опция при мен отдавна я няма в movies секцията <{POST_SNAPBACK}> Как така да я няма това тогава какво е ? Мисля че вече се изясни че *avi каквото и да го правите няма да може да се гледа.Ще може да се гледа само *.mpg,*.mpeg.Малко е гадно щото почти всички филми са се Aviта ама какво да прайш Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Как така да я няма това тогава какво е ? е ми, при мен я няма! ако не вярваш, мога да ти направя един snapshot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 е ми, при мен я няма! ако не вярваш, мога да ти направя един snapshot <{POST_SNAPBACK}> Хммм много странно.Не мога да си обясня как така само на теб няма да има Я направи едно screen Shotче наистина. Я гарфилд и на мен ми тръгна от Media Playea А пък е *.Avi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ares Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 ej mal4ugani gledajte s crystal player filmite kato po4nete da gi svalqte i nqma da imate problemi zadajte si faila koito se svalq na ikonomi4na + bez griji shte go gledate online praveh go i dokato skorostta beshe 120 K , no togava trqbvashe da izpusha 1 cigara za da mi svali 20-30 % ot filma za da ne mi nastihne kraq , a na 180 nqma na4ijn da go zastigne , ima na4in i s m-playera ama shte vi e slojen ako imate vyprosi kak pishete na empty sol da vi razqsnqmva Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlitHead Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 е ми, при мен я няма! ако не вярваш, мога да ти направя един snapshot <{POST_SNAPBACK}> Има я когато щтракнеш на картинката на филма в страницата със каста и оценките Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Има я когато щтракнеш на картинката на филма в страницата със каста и оценките http://info.datacom.bg/samkijot/Imagez/Razni/section.gif още някой ще ме убеждава ли? знам че по принцип я има, но .... затова ми е странно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddb Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Как така да я няма това тогава какво е ? Мисля че вече се изясни че *avi каквото и да го правите няма да може да се гледа.Ще може да се гледа само *.mpg,*.mpeg.Малко е гадно щото почти всички филми са се Aviта ама какво да прайш <{POST_SNAPBACK}> Значи това са глупости..За да гледате филми онлайн били то .avi,.mpeg,.mpg не е необходимо да ги сваляте..ЕК имат пусната самба, но като гледам повечето от домашните абонати(ако не и всички такива) имат филтър към нея. Точно поради тази причина като натиснете иконката на плей онлайн филма не тръгва. Ако ще и 5мб/с да ви пуснат пак няма да можете да гледате. Целта на това занятие е вероятно да се избегне натоварването на сървърите, когато всички почнат да пращат заявки към самбата. И пак вероятно е направено от чисто техническа гледна точка. И друг път съм го казвал това и дори съм задавал въпроси, защо има филтър, но до сега не съм получил обяснение.. Гледам някой хора си измислят варианти за онлайн стрийминг, но тъй като индекса на .avi файла се намира в края на файла, не може да се стриймва, така че ако решите да ползвате този вариант, ще ви е необходим плейър, който да реиндексира вече свалената част от .avi филма, иначе със сигурност трябва да почакате поне час Пример: Avi Preview, Crystal Player и др. Според мен идеята за гледане на филми онлайн, не е да се свалят, а просто да се гледат.. Ако някой има въпроси да пита, с радост ще му обясня каквото знам и мога.. Успех в гледането на филми Link to comment Share on other sites More sharing options...
CMexyBka Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Според мен идеята за гледане на филми онлайн, не е да се свалят, а просто да се гледат.. i az taka vikam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Ех Най накрая някой да вкара малко светлина в тунела Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 ddb mnogo si prav sto predi kato bqh na d+ kato pusna avi i kato po iz4akam trugwahe no zasi4ashe,a sega vuobste neste da trugne qvno sme ograni4eni mnogo tupo Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 мда ddb обясни точно кво ми беше питането ся като знам че сме ограничени вече мога да спя спокойно номера с file:// е най добрия защото не разчиташ на други програми иначе и аз мога да си го сваля до някъде по http:// и после с VirtualDub така и avi-ta тръгват.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 29, 2004 Author Share Posted August 29, 2004 abe klikni varhu kartunkata na filma i sled tva ti se poqvqva strelkata za gledane online.Az probvax ama ne stava EDIT:dneska go probvax poqvqva se strelkata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ares Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 nali i dreamer i az vi kazahme kak da go napravite alternativno e za gledane na online vij po-gore ,stiga se oplakva aide sys zdrave Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIRTUALMANCHO Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Hubavo 4e poglednah tuka,da si resetna modema i 60kb mi sligaha za svalqne na fimi ama nqma na otkaja i na 90kb dobre ste mi do6li . A da popitam kam bg saitovete sa6tata li si ostava skorosta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 Значи това са глупости..За да гледате филми онлайн били то .avi,.mpeg,.mpg не е необходимо да ги сваляте..ЕК имат пусната самба, но като гледам повечето от домашните абонати(ако не и всички такива) имат филтър към нея. Точно поради тази причина като натиснете иконката на плей онлайн филма не тръгва. Ако ще и 5мб/с да ви пуснат пак няма да можете да гледате. Целта на това занятие е вероятно да се избегне натоварването на сървърите, когато всички почнат да пращат заявки към самбата. И пак вероятно е направено от чисто техническа гледна точка. И друг път съм го казвал това и дори съм задавал въпроси, защо има филтър, но до сега не съм получил обяснение.. ddb, само едно уточнение - самбата върви върху TCP/IP, което теоретично означава, че не трябва да има проблеми. Не знам дали ЕК слагат някъде филтри, но съм виждал доста сгрешени URL-та за play на някои филми, където това е причина номер 1 за проблемите (налагало ми се е ръчно да ги поправям, за да тръгне play-a). Според мен обаче най-удачния вариант за гледане на филми си остава Multicast стрийминга поради няколко основни предимства: 1. Максимално добра Bandwidth утилизация. 2. Независимост от конкретните тарифи и ораничения на потребителя. 3. По-добра сигурност с неизползването на уязвими протоколи като SMB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 Според мен обаче най-удачния вариант за гледане на филми си остава Multicast стрийминга поради няколко основни предимства:1. Максимално добра Bandwidth утилизация. 2. Независимост от конкретните тарифи и ораничения на потребителя. 3. По-добра сигурност с неизползването на уязвими протоколи като SMB. <{POST_SNAPBACK}> i kak sa pyska toia multicast streaming ? tva pri men li triabva da go pyskam ili evrocom da go napravat ?! raziasni malko pls Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddb Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 ddb, само едно уточнение - самбата върви върху TCP/IP, което теоретично означава, че не трябва да има проблеми. Не знам дали ЕК слагат някъде филтри, но съм виждал доста сгрешени URL-та за play на някои филми, където това е причина номер 1 за проблемите (налагало ми се е ръчно да ги поправям, за да тръгне play-a). Според мен обаче най-удачния вариант за гледане на филми си остава Multicast стрийминга поради няколко основни предимства: 1. Максимално добра Bandwidth утилизация. 2. Независимост от конкретните тарифи и ораничения на потребителя. 3. По-добра сигурност с неизползването на уязвими протоколи като SMB. <{POST_SNAPBACK}> root@darkstar ~ # nmap -p 139 x Starting nmap V. 2.54BETA33 ( www.insecure.org/nmap/ ) Interesting ports on (x): Port State Service 139/tcp filtered netbios-ssn Nmap run completed -- 1 IP address (1 host up) scanned in 2 seconds Това достатъчно доказателство ли е? Или да търся други? +това не съм съгласен с теб, че най-удачния вариант е стрийминга. Като сигурност може би си прав, но все пак си има администратори и патчове за тази цел Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 root@darkstar ~ # nmap -p 139 x Starting nmap V. 2.54BETA33 ( www.insecure.org/nmap/ ) Interesting ports on (x): Port State Service 139/tcp filtered netbios-ssn Nmap run completed -- 1 IP address (1 host up) scanned in 2 seconds Това достатъчно доказателство ли е? Или да търся други? Хихи, защо мислиш, че ми трябва убеждение точно за това - идеята беше, че има проблемни URL-та btw, root@sts:~# nmap -p 139 x Starting nmap 3.50 ( http://www.insecure.org/nmap/ ) at 2004-08-30 03:31 EEST Interesting ports on x: PORT STATE SERVICE 139/tcp open netbios-ssn Nmap run completed -- 1 IP address (1 host up) scanned in 1.542 seconds +това не съм съгласен с теб, че най-удачния вариант е стрийминга. Като сигурност може би си прав, но все пак си има администратори и патчове за тази цел OK, аз ти посочих поне три предимства на multicast streaming-a пред сегашния начин и най-голямото от тях е независимостта от тарифните ограничения - какво повече от това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 ej mal4ugani gledajte s crystal player filmite kato po4nete da gi svalqte i nqma da imate problemi zadajte si faila koito se svalq na ikonomi4na + bez griji shte go gledate online praveh go i dokato skorostta beshe 120 K , no togava trqbvashe da izpusha 1 cigara za da mi svali 20-30 % ot filma za da ne mi nastihne kraq , a na 180 nqma na4ijn da go zastigne , ima na4in i s m-playera ama shte vi e slojen ako imate vyprosi kak pishete na empty sol da vi razqsnqmva <{POST_SNAPBACK}> Изнинете,четох всичко-някъде го обесниха,но аз не разбрах как с кРистал да гледам ,без да е свален-обеснете ми по-ясно ,щото нещо не схванах... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 Изнинете,четох всичко-някъде го обесниха,но аз не разбрах как с кРистал да гледам ,без да е свален-обеснете ми по-ясно ,щото нещо не схванах... <{POST_SNAPBACK}> Ами пускаш си филма да си се сваля и с КриасталПлейър можеш да го гледаш още преди да се е досвалил.Самоче ако го сваляш с Флш Гет трябва да не го сваляш на части.Докато гледаш филма той ще си се досвали.Тва трябва да го правиш само ако много бързаш и нямаш търпение да го изчакаш целия филм да се свали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.