dragomir375 Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Здравейте. Имам лаптоп lenovo e530 реших да го почистя и да му сменя пастата на процесора, но имаше и термолепенка на която аз махнах и сложих с малко по дебел слой паста вместо термолепенка. Въпроса ми е фатално ли е или не му пречи в момента термопастата е Arctic mx4 и в момента температурата е 60гр. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Не е толкова фатално Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragomir375 Posted April 20, 2016 Author Share Posted April 20, 2016 Ок благодаря за мнението. Чета из нета, че каквото си било такова трябва да бъде и ми се срува, че грее повече, но явно това е нормално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 щом е предвидено да е с темрогумичка... така трябва е, но ако нямаш (а един лист термогумичка е 30+лв) ... нищо толкова старшно няма да стане, само си следиш температурите и ако надминават 80гр целзий без много да товариш машината... значи е време пак да я почистиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Едно парче термолепенка ще ти отрежат предполагам. Имаха и на Fujipoly по-тънки от 2мм, но трябва да попиташ дали още имат налични. Щом е било с термолепенка, пак трябва да се сложи.. Пастата обикновено не може да запълни междината между кристала и охлаждането. Оттам по-високи температури, рестарти и изгоряло видео в скоро време.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 А истината е, че в който и да било сервиз за климатици се търкалят купища такива термо проводящи "гумички". Използват се за подложки на IPM, които хем изолират електрически, хем осигуряват термо преноса към радиатора. Моят лаптоп от години си работи перфектно с такава П.п. И са никому нужни, понеже са отпадъчни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 Ем прати му на момчето за 3лв по еконт само доставка има няма 10бр и готово. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.