veseo Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Такам, днес трябваше да е щастлив ден, тъй-като дойде момента за ъпгрейд. Но, както ще прочетете днес, Dawn of the Dead е рай в сравнение с усещането, което чувствам сега. Та .. отидох при Art Technology и си взех нова 512 MB DDR @ 400 MHz, която да добавя към моята 256 MB DDR @ 333 MHz. Прибирам се весело вкъщи и слагам платката. Но какво следва - win-ът не желае да се стартира. Добре, така или иначе бях решил, че ще го преинсталирам, че беше здраво лагнат. Почвам бодро инсталацията, но получавам съобщение, че Windows ми предпазва компютъра и затова спира инсталацията. Така няколко пъти. Минахме момента, после пък реши че копиране от хард на хард(т.е. от един хард на самия него) е непосилна задача. Помъчихме и това няколко пъти и най-накрая докопахме windows отново. Но "windows" дори е похвална дума за парчето софтуер, което използувах - рестартира при опит за инсталация на всяка втора или трета програма, рестартира при ВСЕКИ опит за пускане на игра + от време на време random рестартирания. Реших, че това не ме задоволява(ОПРЕДЕЛЕНО!) и реших да преинсталирам(ОПРЕДЕЛЕНО ПО-ГОЛЯМА ГРЕШКА!). Последваха около 20 опита за преинсталация, гарнирани с грешки подобни на горните, но тук вече нямаше щастливото успешно инсталиране. Сетих се да махна новата рам и да опитам инсталация - мина гладко. След това сложих новата 512-ка и, о чудо, работи! Работи, но "работи". Същото положение, като при предишния успешен опит за инсталация. И сега си треперя дали няма да ресетне преди да постна това съобщение и чакам утрешния ден да се опитам да си потърся правата. Ако някой има съвети(в които вярва, не ми се пробва нещо което "може и да стане") моля кажете ги. И стискайте палци за утре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Еми от рама е връщай го Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Probvaj samo s nowata!Zashto ednata ti e 333 drugata 400???Na kakva shina gi pusna???Na kakvi tajmingi???Da ne si gi slojil v DUAL CHANELL slotowete??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Според мен няма значение, щото и аз бях към 1 седмица с една на 333 и една на 400 и нямаше проблеми, освен ако дъното не му е дуал ДДР Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Според мен няма значение, щото и аз бях към 1 седмица с една на 333 и една на 400 и нямаше проблеми, освен ако дъното не му е дуал ДДР <{POST_SNAPBACK}> To po princip niama problem samo deto 333 trudno sha zahapi na 200 shina! Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted August 25, 2004 Author Share Posted August 25, 2004 Само със новата - успеха е същия, като с двете. Само със старата е идеално. Не съм намерил 512 @ 333MHz и затова ми е на 400, пуснал съм ги в биос-а на Auto, но като бях променил на 333 да са, нямаше разлика. Dual Slotove незнам дали имам(малко съм бос в това ), а относно тайминги не съм барал нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 veseo....edin moi frend ima podoben problem ot rama.PCto mu se restartira kogato mu skimne bez preduprejdenie. Mislq che e konflikt mejdu samoto duno i rama.Na druga ram platka nema problemi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Може и дъното да е капризно . Процесора колко FSB e Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted August 25, 2004 Author Share Posted August 25, 2004 Na druga ram platka nema problemi <{POST_SNAPBACK}> В смисъл като я сложите на друг комп, или като ползвате друга рам на същия комп ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Каква е марката на новата, старата RAM а и модела на дъното Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Hm stranno misleh si 4e konfliktite duno-ram ostanaha pri starite pameti...hodi q zameni, daje nai-dobre si vzemi pc-to s teb za da mojesh da probvash na mqsto novata pamet /ako ti e udobno estestveno/. Mai mai ne samo ot rama si ikonomisval kato si sglobqval konfiguraciqta...aide uspeh pri reshavaneto na problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Какво е дъното, щото някой път те правят мизериите Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted August 25, 2004 Author Share Posted August 25, 2004 Дъно - Gigabyte 7VAX Стара рам - PQI Нова рам - Vdata(или нещо подобно, съжалете ме, не ми се отваря кутията, капнал съм) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Probvali da updeitnesh BIOSa ? Problemite s rama ponqkoga sa svurzani i s tova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 ne pomnq ve4e kakvi bqha markite na duno i ram.Moje bi upgreid na biosa ste dade rezultat. Ami pravqt si konflikti i pri novite duna s novi 4ipseti no mnogo rqdko.Prosto si kusmetliq Nai dobre e da idesh s kutiqta i da testvash rama kak ste raboti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Еми то не е дуал ДДР, значи ако всичко е наред не трябва да има проблеми с 333 и 400 мхз рам. Процесора на 133 ли е Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted August 25, 2004 Author Share Posted August 25, 2004 Probvali da updeitnesh BIOSa ? Problemite s rama ponqkoga sa svurzani i s tova. <{POST_SNAPBACK}> Мислих за това, но незнам как се прави. Можеш ли да помогнеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Мислих за това, но незнам как се прави. Можеш ли да помогнеш <{POST_SNAPBACK}> Kazhi mi tochen model na dunoto do poslednata bukva, che da ne e preebem neshtata Inache flashvaneto stava burzo i lesno Shte dam instrukcii sled kato mi dadesh tochniq model na dunoto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 veseo ako ne si go pravil predi po dobre ne opitvai sam.Kato ni6to shte si preczakash biosa. Po prinzip kum fail4eto na biosa ima i readme kudeto e opisan samiq proces po updeit step by step no...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Ако дъното е наистина това Gigabyte 7VAX то проблема вероятно е че просто не подържа DDR400 Така че утре наи добре отиваи и я сменяи ако можеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted August 25, 2004 Author Share Posted August 25, 2004 Ако дъното е наистина това Gigabyte 7VAX то проблема вероятно е че просто не подържа DDR400 Така че утре наи добре отиваи и я сменяи ако можеш <{POST_SNAPBACK}> Ами утре ще видим, като отида при тия хубавци. Дано се съгласят да я разменят за DDR 333 без доплащане Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Тва са тия от терасата срещу AVENUE нали Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted August 25, 2004 Author Share Posted August 25, 2004 Тва са тия от терасата срещу AVENUE нали <{POST_SNAPBACK}> Същите. Дето блока им е като бомбоубежище - барнах парапета и щеше да се разпадне Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Дават горе долу евтино ама като искаш нещо което го нямат почват да те вартят че еди кога си щяло да бъде доставено а за BIOS-а не е зле да го флашнеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted August 25, 2004 Author Share Posted August 25, 2004 Дават горе долу евтино ама като искаш нещо което го нямат почват да те вартят че еди кога си щяло да бъде доставено а за BIOS-а не е зле да го флашнеш <{POST_SNAPBACK}> Ами така е .. дали има шанс да се навият за размяна 400 за 333? Пък дори и да трябва да почакам няколко дена За БИОС-а - бос съм в тия неща, а и DJ Matrix си ми каза, че не е особено безопасно .. ще пробвам, но в краен случай. Не искам за трети път да купувам дъно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.