Jump to content
BulForum.com

Rome Total War

xxtm

Recommended Posts

Ако някой ми каже как с preatorians + equittes по една дивизия(еквивалентни на мойта войска от медивал) ще бие 2 heavy cavalry + 4x60 peasants( еквивалента на компютърната войска от медивал), с новички войски , използвайки терена, просто ще го черпя каквото иска.

Значи preatorians ще се занимават с тежката конница ако конницата не направи началната си атака дето започват да хварчът хората защото това при Медивал го нямаше ще ги задаржът достатачно време за да мога с equittes да мина на бързо през селяните тъй като морала им е страшно нисък ще ги разхварча навсякъде и ако не ми заобиколят конницата спокойно мога да ги прогона през това време праеторянците ще задържат конницата и ще са ги отслабнали с копията дето мятат equittes влизат в гръб и са заобиколени това ще им бутне морала достатачно че да се разбягат....с 2 думи победата е възможна ама с много късмет ама наистина много....и кат се замисля наистина в Rome тактиката е по малко да се надявам че ся в продължението на Medieval тази част от геймплея няя да е пренебрегната!

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply
Значи preatorians ще се занимават с тежката конница ако конницата не направи началната си атака дето започват да хварчът хората защото това при Медивал го нямаше ще ги задаржът достатачно време за да мога с equittes да мина на бързо през селяните тъй като морала им е страшно нисък ще ги разхварча навсякъде и ако не ми заобиколят конницата спокойно мога да ги прогона през това време праеторянците ще задържат конницата и ще са ги отслабнали с копията дето мятат equittes влизат в гръб и са заобиколени това ще им бутне морала достатачно че да се разбягат....с 2 думи победата е възможна ама с много късмет ама наистина много....и кат се замисля наистина в Rome тактиката е по малко да се надявам че ся в продължението на Medieval тази част от геймплея няя да е пренебрегната!

съгласен съм напълно с предложената от теб тактика ,само че селяните са 4 дивизии и надали ще паднат от 1 еквити...може и да стане де, ама с много късмет, а аз късмет не обичам, искам тактика. Така че и аз чакам 2-ра част.

@Baba_qga

МИ нямах никакъв проблем с тия две армии да омажа 4 армии селянчета и две конници легионна кавалерия -- те селяните само като допрат до преторианците и бягат, иначе се скътах зад едно камъче едната кавалерия генералската я ударих отсрани с кохортата докато маневрираха , тои удари кохортата отзад с втората му коница аз с моита неговия генерал -- неможах да го убия ма резултата беше 330 изклани - 67 загубени :) , тествано на карта галия без никакви ъпгрейди по армиите , на медиум . Иначе тия берсекери и в тази версия са ненормални изселват без проблем два легиона , от коницата само паралаксите дават отпор голям и ония ненормалните готическите рицари ли кви бяха :)

Я задай друга ситуация че ми стана интересно :)

@Baba_qga

МИ нямах никакъв проблем с тия две армии да омажа 4 армии селянчета и две конници легионна кавалерия -- те селяните само като допрат до преторианците и бягат, иначе се скътах зад едно камъче едната кавалерия генералската я ударих отсрани с кохортата докато маневрираха , тои удари кохортата отзад с втората му коница аз с моита неговия генерал -- неможах да го убия ма резултата беше 330 изклани - 67 загубени :) , тествано на карта галия без никакви ъпгрейди по армиите , на медиум . Иначе тия берсекери и в тази версия са ненормални изселват без проблем два легиона , от коницата само паралаксите дават отпор голям и ония ненормалните готическите рицари ли кви бяха :)

Я задай друга ситуация че ми стана интересно :)

ko да кажа...с едни преторианци си бутнал 4 x 60 селяни...чарджваш с конница, която е лека , тежка конница...сичко може на тоя свят...а за берсеркерите ...не говоря за Huskarles от Viking Invasion, а за първа единица след селяни на Англия....и силно се съмнявам,че на Rome berserkers могат да бият Chataphratcs(въпросът ми е ...в зададената от мен ситуацуия аз казвам ,че имаш 1 преторианс и 1 еквити, 4удя се защо скатаваш ЕДНАТА си кавалерия и кое всъщност ти е другата....)

@Baba_qga мдам точно една конница и един преториански легион срещу 4х120 селяни и 2 легионни коници :) резултата го казах ако разцъквам днес ще запазя битката и ще я кача някъде .. RTW 1.5

@Heller12a Обещавам да пробвам рекорда мие някъде там хоплити ма имах и един легион римски мухлиовци ... хоплитите са много зле в град немогат да застанат в редица а докато се наредат след излизане от улица един чардж с тежка конница не остават много живи ;)

Edit:хелер --- за тебе :) http://mtb.veno.biz/heler.rpy 8х80 гръцки Хоплити VS 1 преторианска и една лека кавалерия с по един ъпгрейд и двете .... малко нечесно заради кулите ма казвам че са слаби в град много ;)

@Heller12a Обещавам да пробвам рекорда мие някъде там хоплити ма имах и един легион римски мухлиовци ... хоплитите са много зле в град немогат да застанат в редица а докато се наредат след излизане от улица един чардж с тежка конница не остават много живи ;)

Edit:хелер --- за тебе :) http://mtb.veno.biz/heler.rpy 8х80 гръцки Хоплити VS 1 преторианска и една лека кавалерия с по един ъпгрейд и двете .... малко нечесно заради кулите ма казвам че са слаби в град много ;)

довечера ще го гледам, ма пробвай на право и равно. ако не стане питай - ще ти дам жокер :D

• 4 months later...
Ммм, не ми се търси из темата. Та някой знае ли как да си увелича войската на Custom Battle

Ми от Options има там Unit Scale и даваш Huge увеличава войската както в Custom Battle така и в Campaign

SEGA of America съобщиха, че Alexander - вторият официален експанжън за Rome: Total War - ще излезе на пазара на 19 юни. Той ще центрира върху завоевателните походи на Александър Велики. Очаква ви цяла една нова кампания, четири допълнителни фракции, шейсет единици, чисто нов мултиплейър режим и над тридесет часа геймплей.

Подробно представяне на оригиналната геймка ще намерите в брой 11/2004 на PC Mania.

Източник PC Mania

• 1 month later...

Тея пачове ме нерват...за инсталирането на RTW Alexander иска 1.5 ако имаш само RTW и 1.6 ако имаш и Barbarian Invasion хуу свалям 1.5 иска 1.3 записвам 1.3 и ся кат дам старт на 1.5 пак иска 1.3 а вече съм инсталирал 1.3 и немога да разбера къв му е проблема на тоя пач!!Някой да помага!

Тея пачове ме нерват...за инсталирането на RTW Alexander иска 1.5 ако имаш само RTW и 1.6 ако имаш и Barbarian Invasion хуу свалям 1.5 иска 1.3 записвам 1.3 и ся кат дам старт на 1.5 пак иска 1.3 а вече съм инсталирал 1.3 и немога да разбера къв му е проблема на тоя пач!!Някой да помага!

най вероятно търси оригиналното .ехе

най вероятно търси оригиналното .ехе

И как въобще някой ще подкара Alexander ако търси оригинално ехе?

И как въобще някой ще подкара Alexander ако търси оригинално ехе?

ми много просто - инсталираш РИМ, пачваш, слагаш александър и СЛЕД ТОВА кракваш

Ясно тва го разбрах ама ся има още един проблем немога да махна играта че да я презапиша....свалих наново 3-те диска на играта давам унинстал и ми дава грешка а без да я махна немога да я запиша и в Add Remove Programs немога да я махна и направо стана пълна каша....идеи?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...