Jump to content
BulForum.com

Разпродажба на дреболии - всичко по 2 лева

Recommended Posts

Ровейки днес из шкафовете у нас се ужасих колко много неща съм накупил през последните години, които не съм ползвал даже и веднъж. Някои са чисто нови и захвърлени в някой шкаф веднага след купуването им, други не са, но са напълно работещи (примерно компютърните памети). Затова на тоя етап посъбрах някои от един от шкафовете и ги пускам в тая тема, а впоследствие каквото още излезе от другите шкафове (а вкъщи шкафове има доста ;) ) - ще го добавям пак тука, а както съм упоменал в заглавието...всяка позиция винаги ще е 2 лева. :)
Вероятно ще станат повече от 10 позиции, но понеже темата си е моя, а и правилото за 10 позиции в тема е въведено пак от мен, с единствената цел да мога да следя по-лесно такъв род теми, смятам да не го приложа за тази тема. ;)

П.П. Ще помоля ако някой си хареса нещо, да го напише в темата, за да не засичам кой ми е писал пръв на ЛС, в темата или пък ми се е обадил по телефона.

1. Spy-очила с обратно виждане - чисто нови, само съм ги пробвал веднъж на главната дали се вижда този, който върви след мен (вижда се). Могат да се ползват и като обикновени слънчеви очила, защото "задното виждане" е само в един краен участък на стъклата. ПРОДАДЕНИ на ikin

c31708295b714c8c.jpg 97e95d1aa9f18a96.jpg

2. "Очила" без стъкла с дупки за трениране на зрението - пак са нови, нямам мерак да си тренирам зрението, но при отслабнало зрение на близко разстояние, при четене на ситен шрифт например, наистина има "изостряне" на виждането още при първото слагане. ПРОДАДЕНИ на alchemy

a971106e50fc64e7.jpg 5eff05ba529af0b2.jpg

3. Очила с -1 диоптър (за далече) - чисто нови, защото на мен са ми силни (в колата ползвам подобни, но -0.5)...за някой ако случайно му съвпадне диоптъра.

6fc7e62408f3af58.jpg 1e306c26159caf8b.jpg

4. Миниатюрна мишка с прибиращ се кабел (3 бутона + скрол), удобна за лаптопи и таблети. Пробвал съм я само веднъж на един таблет дали работи. Не съобразих да сложа рулетка на снимките, но е много малка (7.5 см х 4 см). ПРОДАДЕНА на huchetario

d962db3ef51daf4b.jpg d095bd031d0cb391.jpg

5. Някаква китайска мишка (3 бутона и скрол, който май също работи като бутон + още някакъв бутон) - още си е в опаковката и никога не съм я разпечатвал. ПРОДАДЕНА на torbalan

668e7a0999f8ddd3.jpg

6. CPU Celeron D 340J, 2.93 Ghz, soc.775 (свален от работещ компютър) - забравих да го снимам, но със сигурност си е ОК.

7. Два модула стара памет за лаптоп (2 х 256 MB, инфото е на етикета).

0b8f3028419850a6.jpg

8. Два модула стара памет за PC (доколкото виждам май е PC133 по 128 MB, работещи) + някакво старо дъно Gigabyte с някакъв процесор (най-вероятно работещи) ; условие - монтирано е в кутия и не смятам да го размонтирвам. ;) ПРОДАДЕНИ на black_ice

bca6a3e719dd69e0.jpg                          4fea48f5b45a9942.jpg

9. Wi-fi антена за рутер, дълга е 18 см и по спомени май й даваха 8 dB усилване. (тази е втората ; първата я взе jimi_k). ПРОДАДЕНА на inherit.hit.bg

d6928ffec7db6bcf.jpg 2df1dde9c98cc6e8.jpg

10. Два клипса (на пружинен механизъм) за сенник на кола, за задържане на очила или други дребни предмети (сложил съм едни очила за демо) + още два клипса за сенник (със закопчаващ механизъм, никога не съм ги ползвал, защото закрепвам очилата си на антиплъзгащи подложки). ПРОДАДЕНИ на Sapient

62ea6b22987fbcad.jpg aa8585c940f70fe3.jpg d9f8ab9885d7b070.jpg 28cabc6cebc8d5bb.jpg

11. DVB-T антена с магнитна основа - тази. Пробвана само веднъж в града дали хваща - в града лови каналите, но предполагам, че ако ще се ползва в някое село, където сигналът е слаб, няма да е подходяща.

52df4bcb049d0a91.jpg 

12. 6 броя малки плафончета за осветяване на малки пространства (примерно гардероби, килери и др.). Продават се без батерии (всяко работи с 2 бр. AAA). Включват се (и респ. се изключват) с натискане на предната част на плафона. ПРОДАДЕНИ на ikin

8dda40193425202c.jpg

13. Кабелен рутер Repotec модел RP-IP509 в неизвестно състояние, защото не мога да открия захранващия му адаптер (9V), а също и поставката му. Така без да съм го пробвал, да се счита за "евентуално работещ или не" (слагам снимка от нета да се добие представа).

Едит: За кратка проба му подадох напрежение от един друг маломощен 9-волтов адаптер - диодите светват и се изреждат отгоре надолу, но допълнителни подробни проби не съм му правил.

66f2ed8cc7202b38.jpg

14. Прозрачен часовник с вендуза за залепване на стъкло - не съм го ползвал и даже не съм го сверявал, откакто съм го купил, но гледам че още си работи. И за него за добиване на представа слагам снимка от нета, а също и друга снимка, когато е залепен на стъклото на кола на фона на небето. ПРОДАДЕН на kalin652

74e74cfef307bcd0.jpg d4d29ccf075ff2af.jpg

15. Нов, неползван черен прозрачен спрей за тониране на автомобилни стопове, мигачи и др. Бях го взел преди време за един проект, който отпадна и откакто съм го купил си седи в едно чекмедже. Става не само за коли - тук са изброили материалите, на които може да се нанася. ПРОДАДЕН на abcuser

1b284e46106c96f7.jpg d44eeb44db8bcc0a.jpg

16. Wi-fi удължител (3м) с магнитна база (свързва се на мястото на оригиналната антена, която може да се прехвърли на базата и да се изнесе примерно на прозореца, ако рутерът се намира на място без покритие). Няма да го снимам, но е същото като това. ПРОДАДЕН на jimi_k
0ceec08b478688e0.jpg

17. Дистанционно за компютър на сериен интерфейс (на втората снимка се постарах да снимам добре буксата), ползвано малко на компютър с XP (нямам представа дали поддържа по-нови операционни системи). Дискът съм го затрил някъде, но от сайта може да си изтеглите каквото е необходимо. ПРОДАДЕНО на abcuser

d83c780fed495fed.jpg cdd35d1a8cfc479d.JPG

18. Нов комплект от 12 части за ключалки. ;) Бях го взел преди време след загубването на ключа за една врата на склад в работата ми и последващи големи мъки докато успеем да я отворим, но така и не се стигна да го ползвам някога за друга врата, на която евентуално пак да загубим единичен ключ, защото за оная врата направо си извиках на място ключар, а и всъщност тоя комплект май върши работа най-вече за изваждане на счупен в ключалката ключ. Слагам една снимка от нета за добиване на представа, а повече снимки могат да се разгледат тук. ПРОДАДЕН на inherit.hit.bg
f3324907cb0deabe.jpg

19. Нова силиконова форма за лед, формована за 4 кораба и 4 айсберга. ПРОДАДЕНА на kalin652

1b2aa3d2733874fe.jpg

20. Някаква джаджа за измерване напрежението в колата (включва се в запалката) - не знам кога и за какво съм я взимал, при положение, че в колата си имам вграден волтметър, но отдавна седи в едно чекмедже у нас. ПРОДАДЕН на Sapient

f72470af52b942f6.jpg

21. Нов празен Power bank за батерия 18650, зелен, а срещу още 2 лева бих могъл да го окомплектовам с една моя батерия на около 10 цикъла UltraFire 3000 mAh (предполагам, че китайците са завишили както винаги милиамперите и затова я оценявам на 2 лева): ПРОДАДЕН на stanchobb

7a032d655665ecfb.jpg         57623a5ff6de1e17.jpg

Пламене, ако случаааайно имаш път към мен, вземи тези очила за отслабено зрение. Но без никакъв ангажимент, Просто ако имаш път. Ако се появи друг кандидат - негови са.

Ще отбелязвам като 'запазено' кой каквото си е харесал, но поради това, че нещата са много, а имам вече опит със запазвания, след което човекът повече не се обажда, смятам да запазвам максимум 3 дена - мисля, че който има интерес към нещо, за 3 дена все ще намери време да мине да си го вземе.

@ikin и jimi_k - продължаваме на ЛС.

@pamporov, вероятно скоро няма да имам път - синът ти не работи ли още в сервиза на Стефан, да му ги дам на него?

OK...и с теб продължаваме на ЛС.

Едит: Добавям в първия пост един кабелен рутер в неизвестно състояние, защото не мога да му намеря захранващия адаптер и поставката, така че нека да се счита за "евентуално работещ или не съвсем" ; изисква адаптер на 9V.

Добавям също така и един прозрачен часовник (неизползван).

Интерес към точка 14.Калин

Запазвам ти го.

-------------------------------------

Добавям нов, неползван черен прозрачен прозрачен спрей за тониране на автомобилни стопове, мигачи и др.

Взимам спрея - точка 15.

:)

И с тебе продължаваме на ЛС. :)

Добавям 3-метров удължител за Wi-fi с магнитна база, за тези, на които рутерът им се намира на неподходящо място без покритие.

П.П. А междувременно "тренировъчните очила" от Т.2 отидоха при alchemy.

Отбелязах в първия пост кое е продадено.

Обединявам Т.10 и Т.11 (прехвърлям 11 в 10) и на мястото на Т.11 добавям една DVB-T антена.

Ако калин се откаже от т14 го взимам аз :)

Предполагам, че няма да се откаже, но ако те урежда - имам един пак такъв прозрачен термометър, който мери абсолютно точно (сверявал съм го с няколко други), с единствения проблем, че няма батерия...имам една бутонна, с която да видиш как работи, но е малко по-дебела и не мога да затворя капачето за батериите. :)

7278f0e5a217e278.jpg ffc48e42ada5d6e4.jpg

----------------------------------

Добавям едно дистанционно за комлютър (на сериен интерфейс, пробвано на компютър с XP - върви идеално).

Взимам и дистанционното за компютър. Точка 17. :)

В понеделник ще ти се обадя, за да се разберем къде и кога да мина.

Хубав ден!

ОК, написах, че е запазено, само имай предвид, че 'традиционно' (за мен :bgrin: ) го давам без батерии (изисква 2 бр. AA).

--------------------------------------

Между другото ikin преди малко си прибра Т.1 и Т12, така че ги махам от първия пост.

--------------------------------------

Добавям един малко необичаен "артикул" - нов комплект от 12 части за ключалки (да се ползва само за обогатяване на общата култура!). ;)

Предполагам, че няма да се откаже, но ако те урежда - имам един пак такъв прозрачен термометър...........

Часовник ми трябва за едно огледало :) Запази ми  номер 18 ако не е проблем.

Ще открия малко свободно време през седмицата за да го взема

Преди малко abcuser си взе нещата дето искаше и ги махам от първия пост. Между другото на ЛС ме питаха за мишките, а tonybadams вече 4-ти ден не се обажда, въпреки, че на всеки желаещ съм дал координатите си, пазя му ги до утре и ако не ги вземе, ще пиша на момчето, което ми пусна ЛС и ще му кажа, че мишките отново са свободни.

----------------------------

Добавям една нова силиконова форма за лед "Титаник", формована за 4 айсберга и 4 кораба (потъващи :laughing1: ).

Към точка 8 (паметите) добавям някакво старо прашасало дъно, което намерих зарязано от години на тавана, Gigabyte доколкото виждам, с някакъв процесор, най-вероятно работещи. Който го иска, единственото условие е да си го вземе с кутията, защото е монтирано и не смятам да го ровичкам.

Към точка 8 (паметите) добавям някакво старо прашасало дъно, което намерих зарязано от години на тавана, Gigabyte доколкото виждам, с някакъв процесор, най-вероятно работещи. Който го иска, единственото условие е да си го вземе с кутията, защото е монтирано и не смятам да го ровичкам.

ако цената на дъното и паметите е 2 лв. ги взимам

Още няколко от точките се продадоха сутринта, вкл. и малката мишка (Т.4), защото този, за когото бяха запазени и двете мишки така и не се обади.

Възобновявам точка 9 за wi-fi антената, защото успях да намеря и втората (имах 2 бр. абсолютно еднакви)...а и май пак ще си станат 2, понеже jimi_k ми писа, че нещо не пасвала на неговия рутер и не бил много доволен от усилването. Предложих му я да ми я върне и като я донесе, ще я добавя към точка 9.

• 2 weeks later...

Добавям едно уредче за измерване напрежението в колата - включва се в запалката ; как мери - не знам...имам си вграден волтметър в моята кола, а това защо и кога съм го взимал нямам представа. ;)

2e5801d1e2a6631f.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...