Midex Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Значи...който е работил с 9х знае, че ако имам една директория (папка) с '.MP3' и '.WAV' файлове (разбъркани) в момента, в който дам "Arrange icons by type" - на първо място се подреждат МР3-ките и след тях WAV файловете. Обаче под XP със същата команда не получавам същия резултат - явно XP третира и двата вида като аудио файлове и не счита за нужно да ги сортира по това дето е зад точката. Ако някой знае нещо по въпроса нека да каже как се е справил с проблема. Разбира се, за останалите това сигурно е незначително неудобство, но аз работя постоянно със стотици аудио файлове (не само от 2-та вида) и като ми се съберат разбъркано в една директория....не е за разправяне. Предварително благодаря за евентуалните tweak-ове! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Значи...който е работил с 9х знае, че ако имам една директория (папка) с '.MP3' и '.WAV' файлове (разбъркани) в момента, в който дам "Arrange icons by type" - на първо място се подреждат МР3-ките и след тях WAV файловете. Обаче под XP със същата команда не получавам същия резултат - явно XP третира и двата вида като аудио файлове и не счита за нужно да ги сортира по това дето е зад точката. Ако някой знае нещо по въпроса нека да каже как се е справил с проблема. Разбира се, за останалите това сигурно е незначително неудобство, но аз работя постоянно със стотици аудио файлове (не само от 2-та вида) и като ми се съберат разбъркано в една директория....не е за разправяне. Предварително благодаря за евентуалните tweak-ове! <{POST_SNAPBACK}> Ако проблема е само в това да видиш кои фаил какъв формат е и не само бих ти препоръчал да използваш нещо от рода на Tag&Rename Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameseeker Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 I pri men e syshtoto. Vyzpriema gi kato Winamp Media File. Moje bi ako 2-ta faila se otvarqt s razli4na programa nqma da gi sortira kato edno. Ama neznam dali tva shte ti vyrshi rabota na tebe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 25, 2004 Author Share Posted August 25, 2004 Moje bi ako 2-ta faila se otvarqt s razli4na programa nqma da gi sortira kato edno Да бе...и аз се сетих, ама е тъпо да свиря едните с едно, а другите - с друго (а третите и четвъртите....трябва да си имам колекция от плеъри ). Отделно срещам известна трудност под XP , когато сменям вида на иконите (на MP3 слагам икона с надпис MP3, на WAV - с надпис WAV и т.н.). за разлика от 98SE тук уж ги сменя, а после пак всички с надпис WAV или всички с надпис MP3. Чудя се...тъй като само тук съм с Winamp 5, а на 98SE съм с Winamp 2.9, дали не е някъде в него проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Ами ако искаш да си останеш с иконките ,пробвай да спреш winamp да възстановява настройките при стартиране.Може и в тва да е проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 26, 2004 Author Share Posted August 26, 2004 Значи...оправих си проблема със сортирането. Виновен беше не XP, а Winamp-a (дори не конкретната версия 2х или 5х, а начинът му за асоцииране на файлове). Сега остана проблемът с коректните икони асоциирани към конкретен тип файлове, но това не е болка за умиране...другото ми беше по-важно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 пфф пиша глупости кат не чета... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.