Jump to content
BulForum.com

Къде в Пловдив продават домашно мляко от ферма


vamfan

Recommended Posts

Гледах преди време, че  има разни хора дето продават прясно мляко и сирене по улиците, но все не мога да ги хвана. Някой знае ли къде и в кой квартал, кога идват?

Link to comment
Share on other sites

Пазарчето на Младежка до Ресторант Стадиона понеделник сряда и петък идва един малък камион сутринта към 9-10 и стои до към 12-1, в който продават домашни млечни продукти - кисело мляко, сирене, кашкавал. Доста са добри .

Link to comment
Share on other sites

Гледах преди време, че  има разни хора дето продават прясно мляко и сирене по улиците, но все не мога да ги хвана. Някой знае ли къде и в кой квартал, кога идват?

До Събота пазара идва човек с камионче от мандра в Стряма, в понеделник, сряда, петък и събота някъде около 10 часа сутринта

Link to comment
Share on other sites

Ама това, че идва с камионче съвсем не означава, че е домашно :) Иначе и аз се интересувам къде в града се продават млечни продукти домашно производство.

Link to comment
Share on other sites

Днес взех от Събота пазара, пресечката преди него, до авто мивката. Човека каза , че идва събота, но понеделник и сряда идвали други ферми там. Първо минавали праз четвъртък пазара и към 10- 10.30 идвали на събота.

Link to comment
Share on other sites

Днес взех от Събота пазара, пресечката преди него, до авто мивката. Човека каза , че идва събота, но понеделник и сряда идвали други ферми там. Първо минавали праз четвъртък пазара и към 10- 10.30 идвали на събота.

 

Ти хубаво си взел, ами кажи на хората дали ти харесва. :))

 

А между другото този и аз съм го засичал няколко пъти точно до автомивката, ама май все съботи бяха...(Off/ даже веднъж пак там се засякохме и с нашия общ познат - дето купихме колата и после я карахме с платформата ;) ).

Link to comment
Share on other sites

Млякото е средна хубост, не горчи, но малко каймак стана, явно са го обезмаслили доста, все пак правят масло и  др. работи трябва да остане и за тях.

Link to comment
Share on other sites

Ама това, че идва с камионче съвсем не означава, че е домашно :) Иначе и аз се интересувам къде в града се продават млечни продукти домашно производство.

Не съм казал, че е домашно, казах от мандра в Стряма. Млякото е доста маслено, аз лично изхвърлях по доста каймак всеки път. Жалко че вече не ми понася прясното мляко иначе още щях да си взимам

Link to comment
Share on other sites

От където и да вземето, няма да е "домашно". Почти във всеки квартал има по 1-2ма които карат мляко от различни села/ферми, но качеството е спорно.

Всеки ден има камионче мисля пак на мандрата в Стряма на кръстовището Лидъл,Кауфланд и общината в кичука (точно в началото на пазара). До това камионче, почти винаги има по един, двама които уж са домашни производители.

На няколко пъти взимах от камиона на мандрата, не е лошо, но след излизане от кравата се е отбило до някъде са модване :)

Сега взимам директно от село, един път в седмицата (50км от Пловдив) заради малкия и разликата е... голяма.

Това което не го квасим, бием за масло да има за попарите :D

Link to comment
Share on other sites

Не съм казал, че е домашно, казах от мандра в Стряма.

Нямах предвид твоя пост конкретно, по-общо го казах :)

Аз също от време на време купувам сирене и кашкавал от такива камиончета, в Тракия спират на паркинга на Сани. Обаче не е много ясно за качеството, не са както трябва (по моя вкус), например кашкавалът и сиренето не са узрели. Според мен технолозите, които ги правят тези млечни продукти не се справят добре. Единствено остава създаденото впечатление, че са екологично чисти, и това е основната причина да взимам от камиончето, въпреки че и това не е много ясно, особено чистотата в тези мандри (за мен това дали е чисто или не толкова чисто не е проблем, по принцип коментирам).

Link to comment
Share on other sites

Стига с тези префърцунени дивотии бе, хора!

Въпросът в темата беше - От къде мога да си купя домашно мляко от ФЕРМА!

Мамка му! Мляко от ферма може да се купи от всяко шибано бусче, камионче или деде с кол'ло, на всеки от знаковите булеварди! Както и същото такова мляко може да бъде закупено от рандъм млекомат (до колкото са останали). Като човек, дето се занимава с кви ли не дивотии на тема техника във хранително вкусова промишленост, мога да ви кажа, че разлика няма никаква в млякото от различните чичаци, бусчета и камионетки. Никой дребен въшльо няма на разположение мандра, та да вади сметана или масло, преди да изкара млякото на продажба от гюма!

Link to comment
Share on other sites

Що бе, мисир? И аз нямам мандра, но имам това на ALFA LAVAL (мислим знаеш какво значи тая марка):

 

Je3AdeO.jpg

Голем си МИСИР, чеСно!

Фани с тая дивотия да биеш СТОТИЦИ или ХИЛЯДИ литри и тогава ми се прави на отворен....

Не знам дали знаеш, ама всеки такъв фермер дава и дупе ако може някой да му охлади млякото още по трасето на доилния апарат. Да ти казвам ли защо? Ако се чувстваш достатъчно тъп, да ти обясня защо....

 

На кратко - Дали от бабата на село или от рандъм камионетка на рандъм чичак, все едно!

А качеството на млякото зависи само и единствено от ПАШАТА!

Link to comment
Share on other sites

a качествена паша в пловдивско от около 8-9г май няма, спомням си, че големи джангъри имаше ама си платиха да спрат доколкото си спомням

Link to comment
Share on other sites

Голем си МИСИР, чеСно!

 

Това обработва 1 тон мляко на час, мисир с мисира ти чоглав...  :laughing:

 

=================

 

А мляко, купено от улицата, какво да ви кажа... На собствен риск го правите... 

Link to comment
Share on other sites

Това обработва 1 тон мляко на час, мисир с мисира ти чоглав...  :laughing:

 

=================

 

А мляко, купено от улицата, какво да ви кажа... На собствен риск го правите... 

Естествено, че ти ВИНАГИ знаеш всичко, дори и в микроскопичните подробности....

Пак да те питам.... Що тия добри хора имат такъв мерак да си  охлаждат млякото още в доилния апарат бе, Мисире?

Link to comment
Share on other sites

Естествено, че ти ВИНАГИ знаеш всичко, дори и в микроскопичните подробности....

Пак да те питам.... Що тия добри хора имат такъв мерак да си  охлаждат млякото още в доилния апарат бе, Мисире?

 

Аз знам какво притежавам - ти явно не разбра, не го познаваш и мисирстваш (продава се между другото), понякога обаче мисирлъка ти не се получава. Това знам. И не ме питай що водата е мокра, не мен. 

Link to comment
Share on other sites

Стига с тези префърцунени дивотии бе, хора!

Въпросът в темата беше - От къде мога да си купя домашно мляко от ФЕРМА!

Добре, значи аз съм се заблудил, явно колегата като е пускал темата е имал предвид само мляко (нищо че посочва и сирене в първия пост), което се продава от хора, а не от ферми. Но пак не става ясно - като от баби е дедета е домашно, а като е от ферма пак ли е домашно?

Link to comment
Share on other sites

Колега, Галицин изключително правилно се изрази - какво значи домашно мляко от ФЕРМА? Това е като градините на Дерони, които съществуват в някое друго измерение и не знам защо тези наглеци не са осъдени още... Домашно мляко има в наше село - роднините ми го дават след като го издоят. А аз знам, че гледат 3-4 крави и вярвам, че поддържат прилична хигиена.

 

Камиончето или селянина с колелото не е важно дали точно ДОМАШНО мляко ще ти докара. По-интересно е какво може да ти докара с млякото. Защото далеч не всички стопани са грижовни.   

Link to comment
Share on other sites

Уууууу голям джангър стана. Под домашно мляко разбирам, това което не е от магазина. Дали е от мандра, от баба или на дедо все тая. Преди често пътувах покрай г. Съединение, те там има една мандра на Бате Енчо, голем е. Мандрата е обновиха по европейски проект за конкурентноспособност. Знам и съм виждал не еднократно процеса на преработка и правене на сиренето.  Дори Стефка Костадинова лично съм засичал там, има си няква ферма за крави или някой и гледа крави, не знам каква е точно историята, те тя си кара мляко от нейното за да и го правят на сирене. Гаранция , че не се слагат никакви измислици, кокосово масло или квото е там. Напълно натурална продукция. Мандрата се казва СД Костови с-ие, имат и медал от изложение на млеко преработвателите. Намират се и в Пловдив от техните продукти. Който ме познава, знае, че не правя реклама по поръчка, пробвайте сиренето, препоръчвам го,  който си мисли, че правя платена, поръчкова реклама, да не си купува. Те това от мен.

Link to comment
Share on other sites

+1 глас за сиренето на дядо Енчо! Определено си заслужава,  повече от 3 години изцяло сме минали на техните сирена, защото той само това си прави! Имат дори и мои продукти там, но това не е причината да започна да си купувам само тяхното сирене.

 

На етикета с големи букви пише Съединение и името на мандрата, което спомена и vafman.

Link to comment
Share on other sites

Колкото и невероятно да звучи, имат и нещо като лаборатория. От всяка пратка която изкупуват се взимат проби и се изследва дали млекото не е с някакви проблеми. Ако кравата е била болна и са и давани антибиотици, това се показва в теста и млекото се спира. Отделно има и машинка за маслеността, ако е ниска също не става за сирене. Хладилните камери, където зрее също са под контрол, въпреки, че аз като съм там си взимам не зряло сирене.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...