pi4aga Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 та имам един риятел,наскоро си взе компютърче,само че пристигна с вече инсталиран прозорец(ХР) и както се сещате ОС-а е тотална каша.Нуждае се от преинсталиране на прозорец.Само че аз лично и идея си нямам как му се влиза в БИОС-а на тфа животно,да му дам да буутва от ЦД-то с диска на ХР.Пробвах със всички Ф-ове и с Дел. само че не става.Навсичкото отгоре когато се стартира изкарва само малумното лого на ИБМ и после логото за зареждане на ХР,никъде не изкарва прозорец с инфо за системата,където някъде из ъглите да ти пише "натисни еди-кое-си за достъп до биос" та предполагам че се влиза с някфа комбинация от бутони...само дето и представа си нямам каква би могла да бъде тя... някои да може да ми помогне? благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 google pita li? google 4tiqt rezultat e : http://www.techsupportforum.com/articles/?m=show&id=62 , koito mai otgovarq na vsqkakvi byde6ti zapitvaniq ot tozi rod. Nadqvam se, 4e sym bil polezen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 probvai s F2,ako ne stane proveri v kni6kata na danoto tam trqqq da pi6e Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Obiknovenno s F1, izkkluchi PCto po nai-kovarniq nachin - primerno tochno v moment kogato se zarezhda OS sled tova go vkluchi kato sushtevremenno durzhish natisnat F1, napravi nqkolko opita, zashtoto az imam edin IBM, koito ne vinagi mi pozvolqva da mu vlqza v BIOS, no ot tretiq put vinagi stava, uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 F1 или F12, още щом инициализира видеото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Mi az sam sre6tal dana deto v biosa se vliza i s F2 no ina4e nai 4esto e s F1 ili s F12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Absent Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Обикновенно в BIOS-а на IBM се влиза с F1, друг е въпроса дали ти работи копчето на клавиатурата. Доколкото разбирам искаш да инсталираш Xp, за това не е нужно компютъра да ти се боотва от CD-то. Достатъчно е да се ботва от дискета и да имаш стартова дискета с която да заредиш драйверите за CD-to. После влизаш под ДОС, зареждаш Smartdrv, слагаш CD-то с Xp, влизаш в него ->cd i386 ->winnt и инсталацията започва. Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 може да иска дискета.какъв модел е?погледни в ибм.ком и гуугъл питай(по модел). Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 може да иска дискета.какъв модел е?погледни в ибм.ком и гуугъл питай(по модел). <{POST_SNAPBACK}> Да добавя. Това не се отнася за моделите 350G, 300G,250G. При тях си се влиза със F1 .A ако случаааайно е някое дъно на HP във IBM-ска кутия.....F10 e истината приятелю. Желая ти успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Все пак пичове, преди да давате акъл не беше зле да попитате момъка какъв е все пак тоя компютър Та pi4aga какво е това вълшебно компютърче братле Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Все пак пичове, преди да давате акъл не беше зле да попитате момъка какъв е все пак тоя компютър Та pi4aga какво е това вълшебно компютърче братле <{POST_SNAPBACK}> Прав си. Не се съобразих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Все пак пичове, преди да давате акъл не беше зле да попитате момъка какъв е все пак тоя компютър Та pi4aga какво е това вълшебно компютърче братле <{POST_SNAPBACK}> V linka koito mu dadoh ima dosta veroqtni klavi6ni kombinacii, kato za pove4eto sa poso4eni za kakvi PC vyr6at rabota. Samiq pi4aga taka i ne kaza dali e uspql da vleze vyv vyprosniq BIOS, po nikakyv na4in ne ni pomaga da mu pomognem ,taka 4e mai e vreme za close Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted August 27, 2004 Author Share Posted August 27, 2004 мерси много пичове,сигурен съм че с един от по-горно изброените начини ще стане номера.Все още не съм пробвал пак с тоя комп,щото приятеля ми замина на някфо село на почивка,а тогава когато го оправях компа беше толкова леш интернета че една сандра неможех да изтегля да му видя точния модел на дъното.Надявам се че другата седмица тоя пич ще се завърне славно от село и тогава ще се видим пак с него още веднъж хиляди благодарности за помоща Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 28, 2004 Share Posted August 28, 2004 Достатъчно е да натиснеш <esc> и ще ти се скрият разни картинки и така нататък и ще прочетеш с кой клавиш точно се влиза в BIOS или се сменя boot order Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.