muhaha Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 След ъпгрейдване на компютри на приятели останаха части.. и сглобени компютри. И отварям сергийката за да разчистя. 1. рутер Linksys WRT160N Cisco - цена 25 лева. (+5 лева за адаптер 9в 0.7а с който работи безпроблемно) Рутера е запазен за колега чакам да го вземе Рутер на N стандарт като има обратна съвместимост с предните стандарти (B и G). До 300 мбита на WiFi-то. 4 Лан порта 10/100. Рутера е без захранващ адаптер. Трябва му 12волта 1 ампер. Но работи и с адаптер от TP Link който е 9 волта 0,6а. Има надрасквания по лицевата част. 2. комплект с775 дъно + двуядрен процесор + охладител - 60 55 50 лева (+10 лв 1гб ддр2 800мхц) Дъното е Asus P5K Процесора е Core 2 Duo E4600 Охладителя е боксов интелски но май не е от този процесор, по-малък е от оригиналния за процесора. Но държи повече от прилични температури след 19 часа стрест тест от аида + youtube държи около 51 градуса с термопаста Arctic MX-4. Дъното е от хубавите дъна на асус със много хубави медни охладители. Не съм пробвал да клоквам. Но процесора вероятно стига 3гхз спокойно, но ще иска по хубаво охлаждане макарче има запас 20+ градуса до максималната температура с този охладител. Понеже дъното няма вградено видео търся 60 лева на комплекта. За +10 лева мога да добавя 1гб рам на 800мхц Ето скрийнове от два стестеста + ютуб Бартери може за рам ддр3 над 4гб. Или други компоненти... примерно видео карта, ССД Предложения на лично. Частите са в Белозем. След уговорка могат да се вземат от Белозем/Раковски. Иначе еконт за страната. За контакти тук на лично или на емайл admin @ belozem.org Продадени: 1. Компютър двуядрен, сокет АМ2 - Цена : 100 лева Дъно: ECS MCP68M-M2 v1.0a CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ HDD: WD Blue 160GB - WDC WD1600AAJS-00L7A0 - 100% здраве и 100% производителност VGA: NVIDIA GeForce 7050 (вградено в дънната платка споделена памет) RAM: 2 x 512MB 667мхц (две различни марки са плочките) LAN: Netgear FA311 - Лан картата е допълнителна. Вградената работи но на XP-то не можах да подкарам драйвър. На Win7 се инсталира автоматично и работи... обаче с 1гб рам не е за Win7. Кутия е много запазена, не е от тежките но и никак не е лоша. Захранването е 400в китайско с 120мм вентилатор. Оптичното устройство е за пълнеж... на иде е но не иска да работи. Компютъра е готов за работа. Инсталиран му е Windows XP Pro SP3. Има инсталирани базови програми и антивирусна. Валидация > http://valid.x86.fr/3b4s4a Снимки: 2. Процесор AMD Athlon 64 X2 4000+ Цена 15 лева 3 дни мъни бек ако нещо не е наред с процесора. Отделил съм го при работещите. 1. дъно ASRock H61DEL - цена: 50 40 лева (запазено извън форума) Дъното е със следните забележки: 1 пин беше изкривен.. наместен е и няма проблеми. USB-тата на задния панел не работят. Не зная причината за отказа им. С допълнителните USB-тата няма никакви проблеми което означава 4 бр USB2 работещи. Имам съмнения че PS/2 портовете за мишка и клавиатура също не работят. Не мога да потвърдя защото нямам за да пробвам. Пробвах с преход USB > PS/2 и не работят... но ми се е случвало с преход и на други дъна да не работят... та за това са под въпрос. Всичко останало е проверено и работи. Вградения лан, вграденото аудио работят. Всички PCI Express работят. Всички SATA портове работят. Няма никакви проблеми с 2 х 8 гб рам.Пробвах го с процесор, SSD, рам и външно видео. Ето видео (трептенето на екрана е от външното видео... такова имам за тест) https://www.dropbox.com/s/pmn3i5tze3e8sym/20160216_202500.mp4?dl=0 Ето и снимки: 1. Монитор Samsung 2253BW - 22" 2ms(GTG) - Цена 120 110 100 90 85 лева ЗАПАЗЕН 1680 x 1050 px DC 8000:1(1000:1) D-Sub DVI 170°(H) / 160°(V) Монитора го взех за мен втора употреба.... обаче очите ми са много чувствителни и много трудно се сработвам с монитор... и с този не можах да се сработя и ще си стоя на 19 инча за сега. Монитора няма проблемни пиксели, не забелязах и други проблеми по дисплея. Има няколко драскотини по лъскавата рамка. Базата на стойката беше с много драскотини по лъскавото... и я префасонирах на матово с метален ефект. Има също и лек луфт на стойката, но се проявява само при натискане в левия край. Изразява се в наклон на ляво с няколко градуса. Но изправиш ли го, не се накланя сам. Прилагам две клипчета на които може да се види всичко: https://drive.google.com/open?id=0B7bNItNs8sR7RDExUUdsWnFOM3c На този клип се вижда наклоняването > https://drive.google.com/open?id=0B7bNItNs8sR7MllJTy1RUHMxbWc 3. Компютър Pentium 4 - цена 60 50 40 лв Дъно: MSI PM8PM-V (MS-7222) 2 слота DDR2 и AGP слот за видео (но нямам работеща карта и не мога да го пробвам дали е ок) Дъното има 2бр сата букси Процесор: Intel Pentium 4 515J 2,9 Ghz 1mb кеш 1 ядро РАМ: Kingston 1 GB DDR2-667 - 9905316-056.A01LF Хард: Seagate ST340014A (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) (100% здраве и производителност) CD/DVD - чете CD, на DVD не съм го пробвал Вградено аудио, видео и мрежова карта. В Бяло-пожълтяла кутия. Захранването е някакво китайче брандирано 400+ вата. Но по вероятно е 250... 300 макс. Пресаждал съм една сата букса захранваща Инсталиран Windows XP SP3 на Български език. Ето репорт от айда https://www.dropbox.com/s/xhzfmpusn7jzhy5/summary.txt?dl=0 Снимки: Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 Добавям дъно ASRock H61DEL - цена: 50 40 лева Дъното е със следните забележки: 1 пин беше изкривен.. наместен е и няма проблеми. USB-тата на задния панел не работят. Не зная причината за отказа им. С допълнителните USB-тата няма никакви проблеми което означава 4 бр USB2 работещи. Имам съмнения че PS/2 портовете за мишка и клавиатура също не работят. Не мога да потвърдя защото нямам за да пробвам. Пробвах с преход USB > PS/2 и не работят... но ми се е случвало с преход и на други дъна да не работят... та за това са под въпрос. Всичко останало е проверено и работи. Вградения лан, вграденото аудио работят. Всички PCI Express работят. Всички SATA портове работят. Няма никакви проблеми с 2 х 8 гб рам.Пробвах го с процесор, SSD, рам и външно видео. Ето видео (трептенето на екрана е от външното видео... такова имам за тест) https://www.dropbox.com/s/pmn3i5tze3e8sym/20160216_202500.mp4?dl=0 Ето и снимки: Компютъра се продаде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted February 18, 2016 Author Share Posted February 18, 2016 Дъното с нова цена 40 лева (да не ми заема място искам да го продам) Добавям рутер Linksys WRT160N Cisco - цена 25 лева. Рутер на N стандарт като има обратна съвместимост с предните стандарти (B и G). До 300 мбита на WiFi-то. 4 Лан порта 10/100. Рутера е без захранващ адаптер. Трябва му 12волта 1 ампер. Но работи и с адаптер от TP Link който е 9 волта 0,6а. Има надрасквания по лицевата част. Снимки ще добавя привечер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted February 18, 2016 Author Share Posted February 18, 2016 Намерих един адаптер 9в 0.7а срещу +5 лева и го вземате с рутера (не се продава отделно). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonybadams Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 По принцип знам,че щом не работи поне един елемент по дадено дъно значи е минус 30 % в неизправност.При твоето дъно изправноста е около 30 % -50 % .Бе яко ток е яло- работещо е ,но има едно на ум !. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted February 19, 2016 Author Share Posted February 19, 2016 В предвид многото X1 слотове вероятно дъното е ползвано за mining (копало е) обаче очаквах да има неработещи от тях слотове. Не разбирам защо усб-тата и пс не работят. А за процентите които знаеш... само ти си знаеш. Другото е късмет. Пробвал съм и съм описал всичко. По коректно от това не знам как мога да постъпя. Цената също е съобразена с нещата. Днес дъното пътува за 35 лв към нов собственик. Не разбрах, защо точно беше поста ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted February 22, 2016 Author Share Posted February 22, 2016 Процесора и дъното са продадени. Добавям Монитор Samsung 2253BW - 22" 2ms(GTG) - Цена 120 110 лева 1680 x 1050 px DC 8000:1(1000:1) D-Sub DVI 170°(H) / 160°(V) Монитора го взех за мен втора употреба.... обаче очите ми са много чувствителни и много трудно се сработвам с монитор... и с този не можах да се сработя и ще си стоя на 19 инча за сега. Монитора няма проблемни пиксели, не забелязах и други проблеми по дисплея. Има няколко драскотини по лъскавата рамка. Базата на стойката беше с много драскотини по лъскавото... и я префасонирах на матово с метален ефект. Има също и лек луфт на стойката, но се проявява само при натискане в левия край. Изразява се в наклон на ляво с няколко градуса. Но изправиш ли го, не се накланя сам. Прилагам две клипчета на които може да се види всичко: https://drive.google.com/open?id=0B7bNItNs8sR7RDExUUdsWnFOM3c На този клип се вижда наклоняването > https://drive.google.com/open?id=0B7bNItNs8sR7MllJTy1RUHMxbWc Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted February 23, 2016 Author Share Posted February 23, 2016 Нова цена на монитора: 110 лв (че съм си поръчал 4690к трябват пари ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted February 25, 2016 Author Share Posted February 25, 2016 100 лева за монитора че ми дойде процесора и трябва охлаждане да му вземам.... В този ред на мисли може бартер за хубаво охлаждане за с1150 Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted February 27, 2016 Author Share Posted February 27, 2016 90 лева за монитора или бартер за добро охлаждане за с1150 или рам ддр3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted March 2, 2016 Author Share Posted March 2, 2016 Нова цена която ми е дъното 85 лева. Бартери може за рам ддр3 над 4гб. Или други компоненти... примерно видео карта, ССД Предложения на лично. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted March 6, 2016 Author Share Posted March 6, 2016 Добавям компютър за непретенциозни дейности като интернет и филми. Дъно: MSI PM8PM-V (MS-7222) 2 слота DDR2 и AGP слот за видео (но нямам работеща карта и не мога да го пробвам дали е ок) Дъното има 2бр сата букси Процесор: Intel Pentium 4 515J 2,9 Ghz 1mb кеш 1 ядро РАМ: Kingston 1 GB DDR2-667 - 9905316-056.A01LF Хард: Seagate ST340014A (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) (100% здраве и производителност) CD/DVD - чете CD, на DVD не съм го пробвал Вградено аудио, видео и мрежова карта. В Бяло-пожълтяла кутия. Захранването е някакво китайче брандирано 400+ вата. Но по вероятно е 250... 300 макс. Пресаждал съм една сата букса захранваща Инсталиран Windows XP SP3 на Български език. Мисля, че цената от 60 лева е прилична за такава машина. Ето репорт от айда https://www.dropbox.com/s/xhzfmpusn7jzhy5/summary.txt?dl=0 Снимки: Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Монитора е запазен за сега, утре ще го изпращам. Понеже искам да разчистя свалям цената на компютъра на 50 лева. Добавям комплект с775 дъно + двуядрен процесор + охладител. Дъното е Asus P5K Процесора е Core 2 Duo E4600 Охладителя е боксов интелски но май не е от този процесор, по-малък е от оригиналния за процесора. Но държи повече от прилични температури след 19 часа стрест тест от аида + youtube държи около 51 градуса с термопаста Arctic MX-4. Дъното е от хубавите дъна на асус със много хубави медни охладители. Не съм пробвал да клоквам. Но процесора вероятно стига 3гхз спокойно, но ще иска по хубаво охлаждане макарче има запас 20+ градуса до максималната температура с този охладител. Понеже дъното няма вградено видео търся 60 лева на комплекта. За +10 лева мога да добавя 1гб рам на 800мхз Ето скрийнове от два стестеста + ютуб Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted March 9, 2016 Author Share Posted March 9, 2016 От желание да разчистя свалям цените: Компютър Пентиум - 40 лева Дъното с процесора с775 - 55 лева Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 Пентиум компютъра го взе колега от форума. Цената на комплекта с775 намалям на 50 лева. (имам да разчиствам още неща ама да се продаде и дъното и да затваряме темата) Рутера за сега е запазен. П.П. Монитора е продаден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muhaha Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 Моля темата да отива в архива всичко се продаде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.