dragomir375 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Здравейте.Първо да кажа на всички за мн. години и живи и здрави.Извинявам се ако темата ми не е на мястото. Имам затруднения в разбирането на тези двигатели асинхронен и синхронен. В една книга по обща електротехника и електроника за ( една жълта, учебник за техникумите А.Скринска Л.Боткова) за Действие на Асинхронен двигател (АД) пише, че когато се захранват статорните намотки с напрежение през тях протича токове. Всяка намотка създава собствено пулсиращо магнитно поле. Гледах в една друга стара книга (Наръчник на електротехника М.Клисаров Г.Клисаров 1966) Там пък за АД пише в статорните намотки се създава въртящо се магнитно поле, според мен има разлика от въртящо и пулсиращо, но кое е вярното ? Другото което ме интересува е как сатава самото задвижване с магнитно привличане или магнитно отблъскване. Тука ще имам изпит скоро време и чета от наи различни източници и маи накрая ще стани 100баби хилаво дете :Д Ако може някой да ми ги обясни тези АД и СД основната им работа на кратко без формули и разликите им ще съм Ви благодарен Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Без да се обиждаш, но ако си пред изпит, тоест, учиш някаква такава специалност и не са ти ясни принципите на работа на асинхронните и синхронните двигатели... Зарежи техниката и си намери някое по-подходящо нещо за учене! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.