w00x Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Гледах го и аз снощи в мола, ами нищо особено не е. Не знам кое му е чак толкова уникалното, че чак толкова се превземате да го хвалите. Точно това се чудя и аз. Как някой би оценил филма без да се влияе от носталгията обвързана с поредицата. До сега, колкото ревюта на хора видя, всичко е "върнах се в 80-те", "Припомних си старото време", "точно като преди" и не знам си какво, без изобщо да се споменават чисто филмови елементи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Стоп. again,please Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 След като даден филм е част от поредица, няма как да го оцениш самостоятелно, без да имаш цялостен поглед върху поредицата. Особено пък в случая, където поредицата е доста разместена, като започна от 4-ти епизод, след много години се върна преди това...а технологиите и възприятията на хората през това време не стояха на едно място...въобще доста комплицирано е всичко с тази сага. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Midex,ти като разбиращ от запис на аудио имаш ли мнение за звука в новите кинозали?Доколкото съм чувал най-доброто изживяване сочат с IMAX-а,а сега чета за нова технология DOLBY ATMOS,която я определят за Най-значимото постижение във филмовия звук след въвеждането на многоканалната система. според сайта на кино Арена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Midex,ти като разбиращ от запис на аудио имаш ли мнение за звука в новите кинозали?Доколкото съм чувал най-доброто изживяване сочат с IMAX-а,а сега чета за нова технология DOLBY ATMOS,която я определят за според сайта на кино Арена Не знам много...единствено знам, че слагат 100 говорителя (образно казано) навсякъде, вкл. и отгоре, като могат да контролират персонално всеки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Няма обаче достатъчно филми с Dolby Atmos в момента. http://www.dolby.com/us/en/experience/dolby-atmos/movies.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Е,аз не си търся озвучителна система,а избирам в коя зала да гледам коментирания филм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 21, 2015 Share Posted December 21, 2015 Atmos си заслужава ако ще е за звука само. IMAX не е само звук обаче, както знаем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 21, 2015 Author Share Posted December 21, 2015 Не между тях, а във филма като цяло. Не знам някой, изправяйки се срешу Дарт Вейдър да е пускал остроумни шеги . Не те разбрах нещо. Правиш паралел между Дарт Вейдър и Кайло Рен? Ами точно тук според мен е уникално добрия подход в сценария, защото Кайло Рен се видя, че изобщо не е Дарт Вейдър и още от самото начало става ясно, че повече прилича на баща си, отколкото на дядо си, демек ще трябва да става за и да носи на бъзик по същия начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Не те разбрах нещо. Правиш паралел между Дарт Вейдър и Кайло Рен? Ами точно тук според мен е уникално добрия подход в сценария, защото Кайло Рен се видя, че изобщо не е Дарт Вейдър и още от самото начало става ясно, че повече прилича на баща си, отколкото на дядо си, демек ще трябва да става за и да носи на бъзик по същия начин. Не, не, не ги сравнявах. Имах предвид първата сцена на Кайло с пилота от съпротивата, в която "добрият" пусна остроумната шега, кой да започне първи. В този смисъл, аз не се сещам в предишните филми, някой, изправял се срещу Дарт Вейдър. да се опитва да пуска бъзици. И както казах, целия филм беше с подобни лековати майтапчета, което лично за мен не кореспондира като цяло с характера на филма, който мисля, че е доста сериозен и мрачен изначално. Затова, казах в началото, че много не ми се вързаха нещата в този аспект . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 22, 2015 Author Share Posted December 22, 2015 Не, не, не ги сравнявах. Имах предвид първата сцена на Кайло с пилота от съпротивата, в която "добрият" пусна остроумната шега, кой да започне първи. В този смисъл, аз не се сещам в предишните филми, някой, изправял се срещу Дарт Вейдър. да се опитва да пуска бъзици. И както казах, целия филм беше с подобни лековати майтапчета, което лично за мен не кореспондира като цяло с характера на филма, който мисля, че е доста сериозен и мрачен изначално. Затова, казах в началото, че много не ми се вързаха нещата в този аспект . Според мен точно това раздвижва сценария, защото ако бях заложили на Кайло Рен като завършен злодей тип Дарт Вейдър, щеше да е твърде банално повторение. Така не само логиката е желязна - все пак Кайло Рен макар и злодей си остава същия шемет като баща си (макар и след време да може да усъвършенства злодейския си характер) и очевидно не само с маската се опитва да подражава на дядо си, макар и на този етап да не му се получават толкова добре нещата. Затова майтапчийския режисьорски подход към него е напълно оправдан. Даже според мен подобен подход има и с върховния злодей Сноук, макар и не толкова видимо. Не случайно и от Ватикана са се възмутили от липсата на достатъчно злодейство. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Добре, какъв е смисълът точно в тази тема да се кодират спойлерите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 днес гледах филмчето... биващо, но еднообразието с IV и VI част е трагикомично... нямам против младите хора да видят римейк на старите части, но трябваше да има много, много по-голям мащаб инак филмчето не е лошо, Харисън Форд отново е на нивото от предните части - т.е. на максимума на възможностите си любовните схеми ... никак не ми допадат, много по-добре щеше да е да си ги запазят за 2ри и 3ти филм като цяло прилично филмче, но в никакъв случай няма да получат повече парички от мен за гледане на голям екран, просто тоя филм вече сме го гледали и нямам нужда да ги спонсорирам Дисни за да видя на ново старите части Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 22, 2015 Author Share Posted December 22, 2015 Добре, какъв е смисълът точно в тази тема да се кодират спойлерите? От уважение към някои модератори, които все още не са гледали филма. Все пак тяхно задължение е да влизат във всички теми, за разлика от обикновения потребител. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Остави ти уважението - има едно нещо, на което се вика common sense... Освен това вече поствахме тази снимка.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Гледах го ... и се чувствам просто прекрасно.Имаше два разтърсващи момента,а финалните кадри с близък план на двама от персонажите-безценно.Браво,Джей-Джей,заслужи уважението ми. П.С.У дома вече съм се настроил всеки възможен момент да тече музиката от саундтрака. Джон Уилиамс отново създава запомняща се аудио атмосфера Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 29, 2015 Author Share Posted December 29, 2015 Днес отново ходих да гледам филма в IMAX (бях обещал на сина ми да го водя). Залата беше препълнена, въпреки цената на билета от $20! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 Мисля си, че вече са ударили милиарда.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 29, 2015 Share Posted December 29, 2015 Мисля си, че вече са ударили милиарда.... Минаха го вече. http://www.polygon.com/2015/12/28/10673786/star-wars-the-force-awakens-makes-1-billion-in-record-time Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 in brief: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Най-после го изгледах. Честно казано не ме впечатли кой знае колко, а уж не бях тръгнал с голямата кошница. В смисъл - като отделен филм си е добре, а и не бяха прекалили с 3D ефектите само за да покажат, че и това го могат, но реално беше далече от усещанията, които предизвикаха в мен първите 3 епизода. Сега...ясно ми е, че онова беше като "всичко, дето е за пръв път", но както споменах, отидох непредубеден и твърдо решен да не го сравнявам с никой от предишните епизоди. Абе като цяло не беше зле, но не мога да ръся суперлативи, а и излизайки от залата (която отдавна не съм виждал толкова пълна) дочувах реплики от рода "- И к'во - много шум за нищо" - това вероятно са били от тия с големите кошници, но все пак такива реплики са показателни, че на филма нещо му липсва. А по-горе някъде в темата някой беше споменал, че се е подразнил от някакви майтапи - специално пък майтапите бяха доста дозирани за щастие, защото след първите 3 епични серии, продължението на сагата в миналото със следващите серии направо ме отчая точно с майтапите в една от сериите (даже съм я забравил точно коя беше, май оная с малкия Дарт Вейдър), където толкова бяха смъкнали нивото с разни плоски шеги, че само аудиторията до 10-годишна възраст можеше да им се върже. Като финал за тия дето не са го гледали ще кажа - ако сте гледали последния Терминатор и ви е харесал поне мъничко (щото на мен не ми хареса изобщо) - гледайте и "междузвездните"...доста по-добър е от него, макар че директно сравнение между двата филма не може и да се направи по ред други причини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 30, 2015 Author Share Posted December 30, 2015 Честно казано не ме впечатли кой знае колко, а уж не бях тръгнал с голямата кошница. Зависи какво според теб е "голяма кошница". Ако си очаквал нещо различно от рамката на оригиналните серии, то кошницата ти определено е била доста голяма. Мисля си, че суперлативите са най-вече за режисьорското майсторство, щото филма да се получи наистина уникално възраждане на оригиналната трилогия при тези невъзможни ограничения и при това тежко бреме на популярността и очакванията на огромната публика в цял свят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Ами...бях се "нулирал" и отидох без предубеждения и очаквания. А да се нулирам на 100% естествено е невъзможно след като вече съм гледал предишните серии, но все пак се опитах да си наложа да го гледам без да правя връзка с нищо гледано преди. Сега...вярно е, че ония епизоди съм ги гледал като съм бил на съвсем друга възраст, респ. със съвсем други усещания към света и времето, което е било тогава, а сега нещата са много по-различни, та всичко това неминуемо си оказва влияние в преценката ми, но просто споделих как го възприех на "първо виждане". Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 30, 2015 Share Posted December 30, 2015 Аз гледах IV, V & VI серии преди новия ... досещате се, че няма такъв автогол. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted December 31, 2015 Share Posted December 31, 2015 Точно това, което казва Мидекс е причина за голямото разочарование, което изпитват някои. Хората са го гледали по онова време, когато нямаше нищо подобно и когато филма се считаше за наистина нещо уникално. Честно казано, историята на нито един от филмите не е кой-знае какво. Просто тогава беше нещо голямо да се направи такъв филм от гледна точка на ефектите. За тепърва навлизащия в Star Wars вселената човек, предните филми ще му се сторят като куклено шоу с ефектите, които предлагат. На мен филма ми хареса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.