Jump to content
BulForum.com

Vratite na podzemnoto carstvo (the HELL)

DAGOTA

Recommended Posts

Тя не му е била жена, а само гадже  :P  :D

Верно,едва ли са подписвали в младоженския,ама...май наистина беше упомената като любимата му...знам ли.Тоест,помня ли. :wacko:

Tuk imali niakoy koyto viarva v ada ili v raia :) .Lichno az ne viarvam,no me kefi ada i mi e lubopitno za nego. :D

''orfei,morfei,The hell...na koi mu puka za teq prostotii?!''

Lichno na men ne mi puka,no mi e interesno.

Tova kade go kazvash az lichno go znam po drug nachin-v peshtera v pirin se namira hrama na Bastet jenata kotka (vladetelka na egipet i boginq na kotkite ili neshto takova). Govori se za golemi bogatstva, no imaniqrite ne hodat tam, zashto ima legenda za proklqtie spolqtavalo choveka, koito oskyrni hrama i. Po Jivkovo vreme e imalo golqm interes, zashtoto se e smqtalo che tam moje da se namira granicata mejdu zemqta i ada. V nqkolkoto ekspedicii na bulgarski arhelozi se sluchvat strani neshta-smyrtni sluchai i tnt.

PS tva go znam ot edna kniga i predavane po BTV. Kato procheta knigata shte vi kaja poveche

koia e knigata v koiato se pishe za tova ? i koi e avtora ?

iskam da ia nameria ,4e si padam po mitologiite :)

1.Ръкописите,скрижалите,манускриптите или както на вас ви кефне да ги наречете,наистина съществуват.НО!Това са "Книгата на мъртвите" на египтяните,"Веди" на индийците и "Черният дроб на овцата" на асиро-вавилонците.Уточнение-там се казва какъв е пътят до подземното царство(Ада респективно) и какво да прави душата,когато стигне там.

2.Орфей слиза в Ада,за да търси Евридика,но не през Дяволското гърло,а през пещера в Атика(това е полуостров,не го бъркайте ;) )

3.Наистина съществува фараонка(по скоро фараонска наложничка),която е родена в РОДОПИТЕ,а не в Пирин.Името и е Никтаукрит,което в превод от фонетично демотично писмо(писмото по време на 2 династия) означава - "розоволика",Предполага се(в езиково-исторически аспект),че от там идва и името на Родопа-Никтаукрит(египетски)-Родопсис(старогръцки)-Родопи(български).

4.Още?!!!

Забележка:без историческа,филологическа,митологична или поне религиозна култура-недей да постваш такива теми.Само ставаш за смях.

Забележка2:Не искам да те обидя,ама това което си постнала е по-глупаво и от в.Шок.

Ако искаш малко повече информация за тези неща-на следващата среща ще ти обясня доста неща(ако съм трезвен де) :lol:

Забележка3: Я по-подобре изтрийте тая тема,че много глупости има вътре :sick

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...