Jump to content
BulForum.com

problem s TMPGEnc

LaN

Recommended Posts

Ами пробема е следният : реших да направя за едно познато приятелско семейство един филм на VCD - да си го гледат на DVD-то .Правил съм и преди,не ми е за пръв път,но бях деинсталирал програмите за това.Сега си ги инсталирах наново,и започнах.Стигнах до момента в който трябва да се укаже на TMPGEnc от кой файл да направи преобразуването :ето картинка .Тук се вижда,4е програмата не разпознава формата *.vgr генериран от VirtualDub.Когато укажа да се покажат всички файлове в директорията и избера файла от frame servera na VirtualDub,ми излиза следното : съобщение за грешка .Когато кликна на това да видя от какво е възникнала грешката,ми излиза следното : нещо :(.Инсталирах си и по-нова версия на програмата - пак същата история.Занимавам се с този проблем вече почти 3 часа и доникъде не съм стигнал ,помогнете моля.

Търсих с търсачката из форума,има много теми за VCD-ta,но аз поне не открих за подобен проблем някъде да се е писало,затова отворих нова тема (казвам го това да не си помисли някой че я карам по мързеливият начин).

Дайте едно рамо моля. :(

na4i mahash si4ki kodeci i si instalirash ffdshow.Posle si go nastroiwash size na sub 29 i drugite po twoi vkus.

Пускате TMPGEnc, избирате:

Кликнете върху Option\Environmental Setting...\VFAPI plug-in и натискате десен бутон върху "DirectShow Multimedia File Reader" и му давате "Higher priority" докато се качи най-горе

4. Избирате файла (tozi ot koito si puskash filma bez da go prekarwash prez virtualdub) и ... давате старт. За около един час единия диск е готов.

5. Печете VCD с която програма си искате.

попринцип даваш show all files и избираш ръчно *.vdr файла.

ако си имал изместване на картината спрямо звука зареждаш *.wav файла на звук в програмата и това е .... :confused

Но както казаха по-горе - да не е от кодеците , въпреки че според мен няма връзка , защото ако ниямаш нужните кодеци , програмата тръгва , но излиза черен екран , вместо филма който конвектираш...

Мерси за помоща момчета.

Не се оправиха нещата ,но си открих по-лесен начин без изобщо да използвам TMPGEnc .Просто вграйдам субтитрите със VirtualDub и след това *.avi филма със вградените субове директно го записвам с Nero. Получава се на прилично ниво.

abe opitaite Canopus i 6te zabravite vsi4ko drugo seriozno govoria

Ami sreshtnah dosta programki s imeto Canopus.Spored tova koeto vidiah ,edva li sa s edna i sashta fynkcia. Dai niakakv link kam tazi versia/4ast na Canopus,koiato ti polzvash.

Аз пък ползвам програмата "WinAVI Video Converter".Прихваща си субтитрите с помоща на "DirectVobSub".

Знам,че правила и хубави DVD-та,но аз нямам DVD recorder и не съм правил.

• 1 year later...

Някой знае ли как мога да направя така че програмата да ми прави клиповете в по-голям формат. Защото сега ми ги прави в резолюция 352х288, а искам да е по-голяма. Например двойно.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...