Jump to content
BulForum.com

продавам вила

Recommended Posts

продавам вила в вилна зона отдих състои се от две стаи с бокс питейна вода+ток външна тоалетна . Има 500 кв. двор с овощни дръвчета.Вилата не е обитавана 2 г.
Вилата е без нотариален акт, с право на строеж,плащат се данъци в община хисаря

http://olx.bg/ad/prodavam-vila-ID5ldnA.html

1500 лв.

Без документи, какво ще ми прехвърлиш?

И аз това се чудих, още на предишната му обява за другата къща, която продава!

Как се купува имот без нотариален акт и какво точно получавам срещу тези 1500лв.?

п.п.:за да не звучи като заяждане, да уточня- имам интерес към имота!

в местноста има около 800 вили които 95% са без нотариален акт.Имат право на строеж с постановление още от 1970 г. също и документ за търпимост,ако имаш желание за покупка и не знаеш какво означава това можеш да се посъветваш с адвокат. Вече 20 години живеем там и си плащаме данък сгради,ток и вода ако на това му се казва не-законно тогава вие сте прави,и не на последно място съобразявайте се с поставената цена,за тези пари можеш само да идеш до морето да си накиснеш задника

В обявата пише, че е с 500 кв.м. двор, за тях документ има ли, т.е. само постройката ли е без акт, или целия имот?

След като от 20 години живеете там, защо не е изваден нотариален акт досега?

И не на последно място, цената с нищо не е впечатляваща, че да я изтъкваш като аргумент! Имоти от този тип, особено в по-забутаните и застаряващи села толкова си вървят, че и по-малко.

В обявата пише, че е с 500 кв.м. двор, за тях документ има ли, т.е. само постройката ли е без акт, или целия имот?

След като от 20 години живеете там, защо не е изваден нотариален акт досега?

И не на последно място, цената с нищо не е впечатляваща, че да я изтъкваш като аргумент! Имоти от този тип, особено в по-забутаните и застаряващи села толкова си вървят, че и по-малко.

виждам че си доста компетентен,благодаря ти че ми разясни положението. Спестявай от закуски и можеш да си купиш цяло село

виждам че си доста компетентен,благодаря ти че ми разясни положението. Спестявай от закуски и можеш да си купиш цяло село

Аз от какво спестявам и какво купувам си е мой проблем, така че полека с оборотите!

Още в първия ми пост казах, че разпитвам, защото имам интерес към това, което продаваш, а не просто да си тропам по клавиатурата.

И като потенциален купувач, имам право да се информирам за всичко, което ме интересува. 

А ти, след като смяташ, че някой ще ти купи бараката на юнашко доверие, пък било то и за 20лв- ок, успех в продажбата!

Аз бях до тук, съжалявам, ако съм нарушил правилата на форума.

Искаш ли по същата схема да ти продам апартамент 90 квадрата на центъра за 5000 евро щом горните коментари са малоумни?
Давам и всички бележки за вода, ток и данъци за последните 5 години.

Искаш ли по същата схема да ти продам апартамент 90 квадрата на центъра за 5000 евро щом горните коментари са малоумни?

Давам и всички бележки за вода, ток и данъци за последните 5 години.

Да разбирам че има много специалисти като теб които ще си дадат ненужното мнение,аз не виждам кой те спира да продаваш каквото желаеш,аз това имам,това продавам,не подвеждам никого с невярна информация и остави хората да си преценят изгодно ли е това за тях или не,мисля че останалите потребители не са по глупави от теб

Там е работата че без нотариален акт нямаш нищо а се мъчиш да го продадеш. Като гледам ти май си по глупав от останалите потребители тук след като никой не ти се връзва на далаверата.

Не, няма да я затворя, ще остане в този вид още малко, но след малко ще я почистя. Много моля от тук нататък в темата да няма излишни обиди и нелицеприятни квалификации един към друг. Продавачът продава имот без нотариален акт, но с документ за търпимост (предполагам че такъв има) и право на строеж. Понякога такъв тип имоти в определени части от страната се прехвърлят между различни хора, като всеки следващ си поема риска или някой ден багерът да дойде, или да продължи да си ползва имота безпроблемно в рамките на още много години като му плаща данъците и сметките. Рискът е съпоставим горе-долу така, както когато си купиш евтино на зелено недвижима собственост - строителят (инвеститорът) може и да излезе читав, да си построи кооперацията и да си получиш апартамента с акт 16, но има процент и да излезе мошеник (или просто да фалира) и да пиеш една студена вода.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...