dragomir375 Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Здравейте. Искам да питам нещо свързано с реле за време (таймер) от тези който се слагат в контакт и от там с щепсел за към бойлера. Та малко ми е сложно при мен защото кабелите са замазани и имам достъп само от към мокрото помещение. Бойлера ми е 3000вата , а тези тай-мери са 16А предполагам, че ще издържи, но пък ми казаха, че е добре да сложа контактор 40А, но има ли смисъл? Малко сам бос тука и разбирам до колкото да си сложа 1 контакт и да го зануля, но ако дадете някоя схема на свързване мисля, че бих се справил и след като ще издържи таймера за какво е този контактор? Кабелите са в мокрото помещение, но са на наи-отдалеченото място от душа което малко ме притеснява, вие какво мислите за идеята ми? Извинявам се ако темата ми не е на мястото Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Контактор се слага, когато тока е голям и не може да мине през контакт на реле, в твоя случай евентуално релето включва контактора, който прекарва силовото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Три киловата са ти точно 13.6(в период) ампера. Сложи и коефициент грешка - 'китаец'... минус поне пет ампера от това, което е писано на етикетчето. И като теглим чертата се оказва, че без някое минимум 25А реле, просто няма как да минеш. Та така. Както е писал и колегата отгоре, захранваш релето през таймера, а силовото го пускаш през контактите на релето. Съвсем простичко е. П.п. Само си вземи и една влагоизолирана кутийка в която да монтираш релето, че контактите му във влажната среда ще се разкапят доста бързо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 ...Сложи и коефициент грешка - 'китаец'... минус поне пет ампера от това, което е писано на етикетчето.За по-сигурно на половина...Има много компактни релета за време дето се монтират на шината с предпазителите около 16 ампера са мисля.Тия часовници дето са за контакт максимум 5-6 ампера,на повече не бих ги ползвал.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 ...Сложи и коефициент грешка - 'китаец'... минус поне пет ампера от това, което е писано на етикетчето.За по-сигурно на половина...Има много компактни релета за време дето се монтират на шината с предпазителите около 16 ампера са мисля.Тия часовници дето са за контакт максимум 5-6 ампера,на повече не бих ги ползвал.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.