Jump to content
BulForum.com

Windows 10 - всичко по темата.

Vetim

Recommended Posts

Как да си настроя да ми помни избора на език за различните отворени програми? Например за скайпа да ми е на БГ, а за експлоръра на US. На 7-цата нямах грижи без да пипам нищо.

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

И мен това ме дразни ужасно много! Търсих из нета, но не мога да намеря нищо по темата. Ако някой е ришил проблема (защото това си е проблем за мен), моля да пише! :)

Слагате тикче на Let me set a different input method for each app window... и си решавате проблема :)

language.jpg

И аз благодаря. В това меню поне 50 пъти съм ровил за различни неща, ама кой да го види това.

• 4 months later...
  • 2 weeks later...

Окончателно минах на десетката, но този път с инсталация на чисто с триене на старите дялове и създаването на нови. Засега нямам забележки. Най интересното е че си дойде активирана. Може би защото бях ъпдейтвал от седми́ца миналата есен, но тогава създаде проблеми и се върнах назад. Всичките програми с които работя (CAD CAM) вече вървят без проблеми. Инсталацията я направих от буутваща флашка направена с майкрософтски инструмент свален от сайта им.

Нямам майкрософтски акаунт, но лаптопа ми е с лицензен Windows7 Pro, и има една активация на десятка преди 8 месеца. Явно при тази активация са регистрирали хардуера. Най странното е че понеже машината е refubished е получила при обновяването и активационен код за Windows Home Premium, за което си има още едно етикетче. Именно една от тези 2 ОС Windows10 ми предложи да зареди инсталационната флашка, което ме води към мисълта че в момента на правенето на флашката инсталатора е изтарашил системата ми и след това е създал предварително активирано инсталационно копие за моя лаптоп. Другия вариант със запис на активацията в UEFI BIOS-а нямаше как да мине, защото при мен той е изключен...

• 2 weeks later...

Инсталирал съм 10-ка, а Аида-та ми казва, че съм с 8-ца.

8_1_10.jpg

Тези които твърдят, че 10-та е една подобрена 8-ца, нека спят спокойно - има нещо вярно :grin:

Или аидата ти е прецакана...... Ужас как може да вярваш на такива програмки.

...или просто е със стара версия на Аидата, която още не знае за десятката...и всъщност си е доста читава системна програмка, на която може да се вярва за доста неща.

А иначе Румбата просто се пошегува с тоя скрийншот и то още в началото на годината. ;)

• 1 month later...

Вече няма безплатна надстройка до 10-ка, нали?

Тези със стара така и свален код за активация ще активират ли успешно гадта или не?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...