Jump to content
BulForum.com

Продавам системка!

Recommended Posts

MAIN BOARD - Acorp 6VIA/ZX85

CPU - Celeron 533Mhz Socket 370 +Fan

HDD - SEAGATE 6.4GB Ultra ATA Model ST 36422 A

FDD 1.44MB MITSUMI

RAM 256MB /128MB Acorp VM PC133 двустранна + 128MB LD PC133 едностранна/

VIDEO CARD - S3 Savage4 16MB

SOUND CARD - Yamaha XG 724F-V PCI

CASE - AT 200W PSU

Клавиатура и мишка

Трябва му само CD, щото неговото TEAC 540 дефектира.

На системката вървят перфектно WIN XP + OFFICE пакет + AUDIO/VIDEO каквото се сетите. Става за офисна машинка или за плейър. Ползвана е за рутер, за който и AT-захранването е предимство.

Цената е 200лв! Не се продава на части!

MAIN BOARD - Acorp 6VIA/ZX85

..................................

Цената е 200лв! Не се продава на части!

6VIA85P или 6VIA85T или 6VIA85X ?????????

С какъв чипсет е за да си направя сметка дали си заслужава да го взема??

6VIA85P или 6VIA85T или 6VIA85X ?????????

С какъв чипсет е за да си направя сметка дали си заслужава да го взема??

Ами не знам, това пише на дъното. Не съм се дупил, за да видя, дали някъде не пише още нещо. Не съм наясно по какво се различават модификациите. Кажи какво те интересува и ако съм го забелязъл ще ти кажа. Пък ако трябва и ще го видиш да си го прецениш. Не знам ква е разликата. На заглавието на книжката, която имам към него, пише 6BX85/6ZX85/6VIA85/6VIA85P.

Това е снимка на схемата на дъното от книжката.

Офертата още е валидна. Ако трябва да е по-евтино, мога да оставя само половината памет (128MB RAM) и да сменя харда с 4.3GB-тов. Цената в този случай ще е 170лв!

Ами не знам, това пише на дъното. Не съм се дупил, за да видя, дали някъде не пише още нещо. Не съм наясно по какво се различават модификациите. Кажи какво те интересува и ако съм го забелязъл ще ти кажа. Пък ако трябва и ще го видиш да си го прецениш. Не знам ква е разликата. На заглавието на книжката, която имам към него, пише 6BX85/6ZX85/6VIA85/6VIA85P.

Това е снимка на схемата на дъното от книжката.

Попитах защото 6VIA85P може "с лек тунинг" да поддържа Tualatin 1,3 ;) :P

mi mnogo lesno moje6 da razli4i6 4ipseta s aida 32

daje ne i e nujna instalaciq a samo copy paste papkata s .dll i 1 .exe

Ами, много ясно, че с AIDA (а и с други програми) може! Ама PC-то не е у нас (в подписа ми се мъдри друго!), а на склад, и не мога току-така да му пускам каквото и да била програмка. Най-малкото, заради разкарването и разнасянето на монитор за целта! Току-виж някой ме питал сега за броя на цилиндрите на харда, или за степинга на процесора, или за точките в 3dMark! Ами не ги знам и не са ме интересували при ползването на дръвцето! Ама, ако е чак толкова наложително, мога и да ги разбера. Ако има сериозен интерес, наистина мога да го направя или да поканя заинтересования да си види, каквото си иска!

Иначе в книжката пише, че дъното поддържа Pentium до 733MHz и Celeron до 433MHz, ама е факт, че в момента работи с Celeron на 533MHz! И при това, не само е сложен, ами се и разпознава като такъв и си работи.

А, относно "лекия тунинг", мисля че става с доста дъна и чипсети от това поколение и не е кой знае каква сложнотия! Ама никога не ми е било тръпка да променям пътечките около сокета.

Готов съм за нови въпроси! :D

А, на адреса, посочен от XeForce3, има и други интересни статийки, една от които е относно качествата на това дъно и предимствата на този чипсет, сравнен с тогавашния лидер i440BX! (Хм! Започвом да се замислям, дали да не оставя дънцето за някоя от другите ми стари системки, които ползвам :D )

А, на  адреса, посочен от XeForce3, има и други интересни статийки, една от които е относно качествата на това дъно и предимствата на този чипсет, сравнен с тогавашния лидер i440BX! (Хм! Започвом да се замислям, дали да не оставя дънцето за някоя от другите ми стари системки, които ползвам :D )

Ave vie ludi li ste 200 Lv za toia bokluk ima kade kade po dobri oferti tuk !!

Ave vie ludi li ste 200 Lv za toia bokluk ima kade kade po dobri oferti tuk !!

Разбирам пазарлък, ама това си е чиста проба простащина!

Като не си заинтересован, за к'ъв **й постваш изобщо???

Както често обичам да казвам, всеки има право да продава компютърчето, купено от мама и тати, на цена, каквото си поиска (стига въпросните родители да не разберат, де!). Е, при мен нещата не стоят точно така, а и не държа да се отървавам от стоката си "на всяка цена". Посетителите на форума си създават погрешна представа за конюнгтурата на пазара от инцидентната продажба на отделни компоненти. И по този начин се изкривява възприятието на населението за стойността на нещата по принцип!

И, все пак, съм се постарал да формирам цената, която искам, според цената на отделните компоненти, които сменят собствениците си по тези места. А, и тя е с около 30% до 40% по-ниска от тази, на която може да си купите такова нещо в някоя случайно избрана фирмичка в града!

Не смятам че съм нахален или ощетявам някого. Така че, моля за повече култура уважение от елементи като като Roko, въпреки че става ясно, че няма от къде да я вземат. А, това са неща, които не се крадат, нито купуват (в случай, че някой не е разбрал, последното не се отнася до компютрите)!

Все пак, ако някой сметне, че може да му е от полза това, което предлагам, моля да не се чувства притеснен да сподели.

Благодаря!

• 5 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...