Grimjaur Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Ходи се уважи сам бе. Ще пазарувам откъдето си искам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 14, 2015 Author Share Posted June 14, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Ходи се уважи сам бе. Ще пазарувам откъдето си искам. Тогава няма да ревеш като си купуваш боклуци, мисир.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Аааа, не - Галин отдавна е казал кой мисир е нъмбър уан...присмял се хърбел на щърбел... А що се отнася до китайските камъни...имам такъв, двустранен и плътността му е...като на камък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Видене, освен мисир, си и бльон. Ако не се земе да се пробва, отде ще се знае кво е? За 1лв - толкоз. Поне се знае, че е боклук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Аз не знам кой е бльона с купен боклук тука, но не съм аз. Трябва да си голям мисир да си повярваш, че за няма лев някой ще ти даде нещо стойностно, различно от домат, примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Ше се учудиш, ама има и много евтини читави брусове. За 3лв съм си вземал такъв, който не отстъпва на японски маслен камък, струващ 600$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 И аз имам чудесен камък за 4.50. Но съм далеч от вашия фанатизъм на тема ножове. Освен това установих, че точилцата от 5 кинта, които псувах като фалш, работят. Няколко правилни движения са достатъчни за ножа да нареже мезето... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 14, 2015 Author Share Posted June 14, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 14, 2015 Share Posted June 14, 2015 Много добре знам смисъла, а ти ако искаш да научиш нещо по въпроса, слушай Галицин и Наско. За ножове предимно Галицин, че той е по-голям майстор. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Как се остри нож за хляб? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 И аз това съм се чудил - вероятно от майстор. ") Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Виждал съм такива точила, специално за "къдрави" ножове, но колко вършат работа не знам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Много добре знам смисъла, а ти ако искаш да научиш нещо по въпроса, слушай Галицин и Наско. За ножове предимно Галицин, че той е по-голям майстор. . Бъркаш. Танас кове, а аз само стържа на лентовия шлайф готови изковани или изрязани на лазер планки. Тва беше за майсторията. Колкото до точенето... Ръка си трябва там, а това се оттренирва. Инак за правенето на ръкохватки, гардове и болстъри, въпрос на вкус и талант си е. И всъщност май никак не е по силите на всеки. Виждал съм страхотни остриета тотално осрани с бездарно изработени дръжки. Как се остри нож за хляб? С подходящата профилна пиличка или пък с някое Дремел-че. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 15, 2015 Author Share Posted June 15, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 http://www.wikihow.com/Sharpen-Serrated-Knives Ред. Най-добре с кръгла пиличка за точене на вериги Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 18, 2015 Author Share Posted June 18, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 18, 2015 Share Posted June 18, 2015 Питаш дали е Ок ли? Безсмислен въпрос.... Ако мислиш просто да седи в жабката, перфектно ножле е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 18, 2015 Author Share Posted June 18, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Пиши поне кво си хареса от Мора, че аз съм си харесал около 3 модела и се чудя Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 19, 2015 Author Share Posted June 19, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 http://www.morashop-bg.com/catalog/turisticheski-nozh-mora-highq-robust/ Един такъв строших успешно с много напън...перфектно и много удобно ножле,дръжката е удобна(не я гледай на картинката че изглежда смотана).За тия пари по-Убав нема.Аз ще си поръчам нов Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Ръкохватка от найлон или гаден текстоли..., така де... микарта....? Аре, молим..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted June 19, 2015 Share Posted June 19, 2015 Ръкохватка от найлон или гаден текстоли..., така де... микарта....? Аре, молим..... За парите си ножчето е идеално.Ако можеш си правиш дръжка от каквото те кефи...Дръжката е учудващо удобна без да има претенции за нещо изключително.ЕФтин и качествен нож,и да го загубиш или строшиш не те е яд Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted June 19, 2015 Author Share Posted June 19, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.