Jump to content
BulForum.com

Продавам луковици от Шафранов минзухар (Crocus Sativus)


Recommended Posts

929500b3de88419af7894a5cbbc6abf6.jpg

В момента луковиците са в наличност (ноември 2015 г.)

 

Цената е:
- за 1 минзухар - 2.80 лв.
- за 2 броя - по 2.40 лв.  на бройка.
- за 3 броя - по 2.30 лв. на бройка.
- за 4 броя - по 2.20 лв. на бройка.
- за 5 броя - по 2.10 лв. на бройка.
 
 
Временна ПРОМОЦИЯ - до привършване на наличното количество!!!
 
Купете 500 бр. по 0.79 лв. или 1000 бр. по 0.58 лв.
 
 

Звънете на телефона в подписа или пишете, но задължително оставяйте телефон за връзка, защото само на съобщения понякога комуникацията може да отнеме 1-2 месеца.

От Пловдив съм, квартал Тракия. Който поиска, ще му пратя карта с точния адрес.

Изпращам и с Еконт (20% отстъпка и опцията "Отвори и виж"), като цената до офис на Еконт излиза под 3.50 лв.
 

На въпроса, каква е ползата да се засадят сега луковиците вместо примерно напролет, мога да кажа следното - ако сега засадите 1 луковица, през зимата тя ще се размножи и напролет ще имате 2-3 луковици. Ако пролетта си вземете 1 луковица, ще имате 1 луковица. Това е разликата.
 
През лятото луковиците са в спящо състояние. Но от есента до пролетта се развиват активно и съответно имат корени и листа, т.е. изглеждат като типично цвете. Могат да се отглеждат на открито или в саксия. Шафрановият минзухар не образува семена и затова се размножава само чрез луковици.
 

Crocus Sativus е културен вид минзухар, цъфтящ през есента. Расте при естествени условия в Югозападна Азия. Култивиран е за първи път в района на Гърция. От близалцата на неговите цветове се получава подправката шафран, смятана за най-скъпата подправка в света. 90% от шафрана в световен мащаб се добива в Иран. Останалите 10% се поделят между Гърция, Испания, Франция, Италия, Турция и Индия. За производството на 1 кг шафран са необходими между 110 000 и 165 000 цвята. Затова пък много малко количество шафран е достатъчно, за да придаде на ястията богат златисто-жълт цвят и характерен аромат.

 

Повече информация:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BD

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...