stanchobb Posted May 19, 2015 Share Posted May 19, 2015 Преди всичко за някои електрончици е сантиментален спомен от миналото. Осцилоскопът не е използван с години, излишен ми е, тежък е за преместване и ми заема място. Идеален е за обучение на принципа на работа на такива измервателни прибори. Предполагам няма да се използва по предназначение, но е чудесна атракция. Ето и някои от данните му: Тежи 29 кг. Размерите му са: 260 x 340 x 560 mm. Честотен диапазон: 0-100 MHz Захранване: (AC) / 110; 127; 220 V Изграден е на транзистори, има и една индикаторна лампа. Корпусът му е изцяло алуминиев. Има и солиден меден трансформатор, от които идва тежестта му. При последното му включване преди повече от година и половина установих, че не реагира единият от двата лъча. Предполагам проблемът е в лоша връзка и лесно отстраним. Почти всички транзистори са забодени на куплунги, а не са запоени от някакви съображения. За снимките съм свалил страничните капаци, да се види как изглежда и отвътре. Не предлагам сонди към него. Информацията, която откривам за него е предимно на унгарски, но едва ли е необходима за средностатистически потребител на техника от този род. Нямам аналог за сравнение и не зная каква е реалната му стойност. Поставям цена от 200 лв. условно, която ще се коментира при интерес. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.