Jump to content
BulForum.com

Продавам унгарски осцилоскоп TR-4653

Recommended Posts

Преди всичко за някои електрончици е сантиментален спомен от миналото. Осцилоскопът не е използван с години, излишен ми е, тежък е за преместване и ми заема място. Идеален е за обучение на принципа на работа на такива измервателни прибори. Предполагам няма да се използва по предназначение, но е чудесна атракция. Ето и някои от данните му:

Тежи 29 кг. 

Размерите му са: 260 x 340 x 560 mm.

Честотен диапазон: 0-100 MHz

Захранване: (AC) / 110; 127; 220 V

Изграден е на транзистори, има и една индикаторна лампа.

Корпусът му е изцяло алуминиев. Има и солиден меден трансформатор, от които идва тежестта му.

При последното му включване преди повече от година и половина установих, че не реагира единият от двата лъча. Предполагам проблемът е в лоша връзка и лесно отстраним. Почти всички транзистори са забодени на куплунги, а не са запоени от някакви съображения. За снимките съм свалил страничните капаци, да се види как изглежда и отвътре. Не предлагам сонди към него. Информацията, която откривам за него е предимно на унгарски, но едва ли е необходима за средностатистически потребител на техника от този род.

Нямам аналог за сравнение и не зная каква е реалната му стойност. Поставям цена от 200 лв. условно, която ще се коментира при интерес.

035402866.jpg?r=0

035402868.jpg?r=0

035402869.jpg?r=0

035402870.jpg?r=0

035402867.jpg?r=0

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...