Белов Posted August 21, 2004 Share Posted August 21, 2004 Напоследък записвачката ми издава странни звуци докато записвам диск... тя е модел _NEC CD-RW NR-9300A (48x/24x/48x CD-RW)...също така днес докато записвах ми се появи следния ERROR: Power Calibration Error.И спря да ми се записва диска...пуснах пак да записвам и стана...но на следващия диск който исках да запиша пак ми се изписа същото съобщение ПЛССССССС ХЕЛП!!!!!!! кажете си мненията плс..дали според вас ще изгори???? Моля модераторите да не ми изтриват темата защото не се сетих къде другаде да постна!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted August 21, 2004 Author Share Posted August 21, 2004 Никой ли няма да каже нищо веееееее...нали мнол разбирачи имаше ве майнаа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 21, 2004 Share Posted August 21, 2004 1. Изключваш компютъра. Бутончето старт > повер офф и т.н. 2. Изваждаш кабела за захранване 3. Изчакваш 15 секунди 4. Взимаш отверка и развиваш болтчетата на кутията 5. Отваряш капака (какапците) 6. Демонтираш CD-то, има от 0 до 4 болтчета 7. Преди да го извадиш от кутията, изваждаш всички кабели от CD-то, че иначе ще се повредят 8. Поставяш CD-то на масата 9. Затваряш компютъра 10. Включваш кабела (захранващия) 11. Стартираш ОС (сигурно винбоз) 12. Всичко е ок? 13. Отваряш прозореца (не винбозкия, а този на стаята) 14. Оглеждаш се за късно прибиращи се у дома хор и мяташ CD-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucas_mm_bg Posted August 21, 2004 Share Posted August 21, 2004 1. Изключваш компютъра. Бутончето старт > повер офф и т.н.2. Изваждаш кабела за захранване 3. Изчакваш 15 секунди 4. Взимаш отверка и развиваш болтчетата на кутията 5. Отваряш капака (какапците) 6. Демонтираш CD-то, има от 0 до 4 болтчета 7. Преди да го извадиш от кутията, изваждаш всички кабели от CD-то, че иначе ще се повредят 8. Поставяш CD-то на масата 9. Затваряш компютъра 10. Включваш кабела (захранващия) 11. Стартираш ОС (сигурно винбоз) 12. Всичко е ок? 13. Отваряш прозореца (не винбозкия, а този на стаята) 14. Оглеждаш се за късно прибиращи се у дома хор и мяташ CD-то <{POST_SNAPBACK}> Bih pribavil predi stypka 13 da mlatne CD-to nqkolko pyti sys tesla ili drug udaren instrument Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted August 22, 2004 Author Share Posted August 22, 2004 Хехееееееее мерси мнол момчетаааа...ей кво щях да праа без вас вееееее сичко се опрай(без тия стъпки) диска явно е бил вмирисан.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 22, 2004 Share Posted August 22, 2004 NEC NR-9400A 48X 24X 48X Т'ва е моя NEC. Toва е темата дето позвах аз : http://warezru.veno.biz/invision/index.php...libration+error След като пробвах още простотии , утре ще го нося на гаранционен сервиз , ще видим к'во ще кажат ' УМНИТЕ глави ' Проблема ми е идентичес с твоя. Като се изкажат ще постна тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krasi Posted August 23, 2004 Share Posted August 23, 2004 също така днес докато записвах ми се появи следния ERROR: Power Calibration Error.<{POST_SNAPBACK}> И аз преди време имах същия проблем, дори бях писал тук във форума, но в крайна сметка всичко се оправи след като смених дисковете. Бяха леко розови и миришеха много силно и гадно. От 20 диска се записаха по-малко от половината и ми излизаше същото съобщение, след като купих други дискове повече не съм имал проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Умните глави казаха , че най вероятно е не оправяемо , НО щели да го тестват И сега на всичкото отгоре ще ги чакам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Ще ти дават нова Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Ще ти дават нова <{POST_SNAPBACK}> Da v Petuk shte ia vzema. Purvo edno Sony sled tova tozi NEC ,sega drugo - sled towa sigurno shte mi izteche garanciata i mekia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 25, 2004 Share Posted August 25, 2004 Интересно че аз не съм имал проблеми с записвачки, все са били Сони и записвам на килограми, няма жалене Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Интересно че аз не съм имал проблеми с записвачки, все са били Сони и записвам на килограми, няма жалене <{POST_SNAPBACK}> Lucky you! Az samo 2 smenih za 4 meseca Oshte 6 garancia...... sha vidim Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 1. Изключваш компютъра. Бутончето старт > повер офф и т.н.2. Изваждаш кабела за захранване 3. Изчакваш 15 секунди 4. Взимаш отверка и развиваш болтчетата на кутията 5. Отваряш капака (какапците) 6. Демонтираш CD-то, има от 0 до 4 болтчета 7. Преди да го извадиш от кутията, изваждаш всички кабели от CD-то, че иначе ще се повредят 8. Поставяш CD-то на масата 9. Затваряш компютъра 10. Включваш кабела (захранващия) 11. Стартираш ОС (сигурно винбоз) 12. Всичко е ок? 13. Отваряш прозореца (не винбозкия, а този на стаята) 14. Оглеждаш се за късно прибиращи се у дома хор и мяташ CD-то <{POST_SNAPBACK}> ЕВАЛА!!! ОТДВАНА НЕ СЕ БЯХ СМЯЛ ТАКА !!!!! МНОГО ВЕСЕЛО И БЕЗКРАЙНО ТОЧНО ОПИСАНИЕ!!! ПС: И'гот'да'нещоси, ти не четеш ли понякога хелп или си като всички слухари? Ако само отвориш хелпа на Нерото и потърсиш с Power Calibration Error ще видиш ясно и точно обяснение. Там пише горе долу: "Писачката ви скоро ще сдаде багажа, но никой не знае кога точно. Другия вариант е че си записвал кофти дискове. Третата възможност е че си хитър и си си купил НЕК. (тва последното не го пише в хелпа ))" Аиде със здраве!!! Naggy Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 26, 2004 Share Posted August 26, 2004 Третата възможност е че си хитър и си си купил НЕК. (тва последното не го пише в хелпа ))" Shto kvo mu e na NEC-a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted August 27, 2004 Share Posted August 27, 2004 Еми кво му е лошото ли ? Тоя топик е достатъчно показателен щото като ледам кофти писачката е НЕК! Да не говорим че общо взето покрай мен (познатите ми) имам 3 НЕКа, 2 писачки и един ром и досега единствено едната писачка не прави проблеми, ругите две.......без коментар. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 Еми кво му е лошото ли ? Тоя топик е достатъчно показателен щото като ледам кофти писачката е НЕК! Да не говорим че общо взето покрай мен (познатите ми) имам 3 НЕКа, 2 писачки и един ром и досега единствено едната писачка не прави проблеми, ругите две.......без коментар. <{POST_SNAPBACK}> Както и да е .... вече нямам NEC сега ми дадоха чисто ново SONY 52x32x52x Ще го видим.......... Поне има 24м гаранция Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.