Shmi Posted August 21, 2004 Share Posted August 21, 2004 Цялата апаратура нужна за даден мобилен оператор както знаеш не се произвежда в България, така че операторите си я купуват на международни цени, както всеки един оператор от която и да била държава. Да не би да си мислиш че Ericsson примерно ще продава техниката си на Мобилтел по ефтино от колкото на някой немски оператор, защото те в България са социално слаби, дай да им намалим цените..инвестициите са си едни и същи навсякъде. Защо при нас да се по ефтино? На който не му харесва да не говори! Без тва вече сульо и пульо се е помъкнал с GSM! <{POST_SNAPBACK}> Те са си избили инвестираните средства в тази апаратура отдавна, мой човек. Иначе и аз не говоря много - правя си сметката колко пари мога да заделя за месеца и това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 21, 2004 Share Posted August 21, 2004 Не си само ти.Всеки си прави сметка колко може да задели.Така е и тук, и по света и то не само с телефоните. Аз лично съм доволен от цените, мога да си говоря спокойно, без да се стискам.Абонат съм на Мтел от доста години и до сега не съм забелязал да се е влошило качеството, а точно обратното. Има си тарифи за всеки джоб, не виждам какво недоволствате, скъпо билo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 21, 2004 Share Posted August 21, 2004 Това дето го казваш е хубаво, ама има едно НО: Защо ние винаги трябва да сме последни на опашката и да сме изоставаща държава? Какво значи "като нямате пари - не говорете" - ми не виждаш ли че то така се получава не само с телефоните ами със всичко. И какво накрая се получава - Като имате пари живейте и се радвайте, а като нямате - живуркайте си там и си мълчете и без тва ви е много. Аз го казах и преди - като не дават европейски заплати в Бг доставчиците са длъжни да си налягат парцалите и да осигурят услуги на цени според да кажем официалната средна заплата за страната, а не да ни "европеизират" цените, без да имат основание за това. Какво ще кажеш по тоя въпрос или пак ще си държиш на твоето??? <{POST_SNAPBACK}> зашо да сме последни? нашите оператори имат едни от най-високите темпове на растеж. Все пак почват от нулата. Освен това си държа на мнението - цената в една пазарна икономика се определя от търсенето и предлагането. ако търсенето е по-малко от предлагането търговеца трябва да събуди интереса на купувачите и да си намаля цените и да добавя екстри. Ако предлагането е по-малко от търсенето цената се вдига за да се увеличи печалбата на търговеца и да се ограничи кръга на потребителите търсещи услугата. Това е пазарната икономика в най-опростен вид. Заради нея излезнахме от комунизма. ето - тя работи. цените са високи за нашите стандарти защото сме готови да ги плащаме. Доставчиците не са длъжни да се съобразяват с друго освен собствения интерес и законите на страната. Та докато има достатъчно желаещи да плащат сегашните цени - те ще се запазят. Както казах - никой не те е карал да си купуваш нищо - сам си избрал да го направиш. никой не ти е виновен. ти си решил. кой ти е "европеизирал" цените? доста хора с наблюдения отвън ти показаха че цените дори са ни ниски. Ако не желаеш да плащаш цената - откажи се от услугата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.