Jump to content
BulForum.com

GSM оператори

Rex

Recommended Posts

Цялата апаратура нужна за даден мобилен оператор както знаеш не се произвежда в България, така че операторите си я купуват на международни цени, както всеки един оператор от която и да била държава. Да не би да си мислиш че Ericsson примерно ще продава техниката си на Мобилтел по ефтино от колкото на някой немски оператор, защото те в България са социално слаби, дай да им намалим цените..инвестициите са си едни и същи навсякъде. Защо при нас да се по ефтино? На който не му харесва да не говори! Без тва вече сульо и пульо се е помъкнал с GSM!

Те са си избили инвестираните средства в тази апаратура отдавна, мой човек.

Иначе и аз не говоря много - правя си сметката колко пари мога да заделя за месеца и това е.

Не си само ти.Всеки си прави сметка колко може да задели.Така е и тук, и по света и то не само с телефоните.

Аз лично съм доволен от цените, мога да си говоря спокойно, без да се стискам.Абонат съм на Мтел от доста години и до сега не съм забелязал да се е влошило качеството, а точно обратното.

Има си тарифи за всеки джоб, не виждам какво недоволствате, скъпо билo.

Това дето го казваш е хубаво, ама има едно НО:

Защо ние винаги трябва да сме последни на опашката и да сме изоставаща държава? Какво значи "като нямате пари - не говорете" - ми не виждаш ли че то така се получава не само с телефоните ами със всичко. И какво накрая се получава - Като имате пари живейте и се радвайте, а като нямате - живуркайте си там и си мълчете и без тва ви е много. Аз го казах и преди - като не дават европейски заплати в Бг доставчиците са длъжни да си налягат парцалите и да осигурят услуги на цени според да кажем официалната средна заплата за страната, а не да ни "европеизират" цените, без да имат основание за това. Какво ще кажеш по тоя въпрос или пак ще си държиш на твоето???

зашо да сме последни? нашите оператори имат едни от най-високите темпове на растеж. Все пак почват от нулата.

Освен това си държа на мнението - цената в една пазарна икономика се определя от търсенето и предлагането. ако търсенето е по-малко от предлагането търговеца трябва да събуди интереса на купувачите и да си намаля цените и да добавя екстри. Ако предлагането е по-малко от търсенето цената се вдига за да се увеличи печалбата на търговеца и да се ограничи кръга на потребителите търсещи услугата. Това е пазарната икономика в най-опростен вид. Заради нея излезнахме от комунизма. ето - тя работи.

цените са високи за нашите стандарти защото сме готови да ги плащаме. Доставчиците не са длъжни да се съобразяват с друго освен собствения интерес и законите на страната. Та докато има достатъчно желаещи да плащат сегашните цени - те ще се запазят. Както казах - никой не те е карал да си купуваш нищо - сам си избрал да го направиш. никой не ти е виновен. ти си решил.

кой ти е "европеизирал" цените? доста хора с наблюдения отвън ти показаха че цените дори са ни ниски. Ако не желаеш да плащаш цената - откажи се от услугата.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...