Jump to content
BulForum.com

GSM оператори

Rex

Recommended Posts

Според вас колко още оператори ще са необходими за да станат цените на разговорите достъпни?-според мен в България необходимия минимум за да има конкуренция е поне пет. Не знам за вас ама на мен вече ми омръзна да измислят кви ли не тарифи и цени на импулс за различните тарифи,приспадания, връщания ама накрая откъдето и да го погледнеш си излиза все едно и също като цена-аз съм с b-connect и много се "зарадвах" на последната далавера "говори повече", с която направиха първите 15 секунди 35 стотинки. Моето мнение е, че у нас единствените хора, които имат сметка да говорят са тези, които говорят много, а не трябва да е така, щото вече телефоните не са само за богатите както беше допреди 4-5години. Ако някой знае и актуални цени за други държави/Англия, Испания, Франция, Германия, Италия/ нека ги напише и да направим сравнение за да видим къде ни излиза крива сметката и с колко пари се гушат наште родни оператори.

Аз имам цените за Германия,защото съм ползвал мобилен там,но да ти кажа честно и там си е набутване.МОже би защото на немецът цените му се виждат ок,но на мен не.А по въпроса ти-мисля,че в България и 5 оператора да се появят пак ще си остане същата простотия,защото сме си алчни копелета.Все ще ги има уж уникалните промоции,отстъпки и прочие,но най-накрая пак ще си седим с пръст в уста пред сметката.

аз съм с b-connect и много се "зарадвах" на последната далавера "говори повече", с която направиха първите 15 секунди 35 стотинки

Цената е за 30 секунди

в България и 5 оператора да се появят пак ще си остане същата простотия,защото сме си алчни копелета.

Отново никой не зачита инвестицията. Всеки на този свят иска да печели, ние не правим разлика от света, и ние сме хора. Обале Германия е 2,5 пъти по-голяма от България като територия, а населението й е 11-12 пъти повече! Е тогава? Кой печели повече с по-малко инвестиции и кой може да си позволи по-ниски цени?

И нещо от мен. Нещо, на което се смея всеки път, когато го чуя. Напоследък много се шуми по една игра : "Колко ще са абонатите на М-Тел през есента?" Мислите ли наистина, че 3 000 000 души в България имат мобилни телефони? (без да броя ГлоБул и Мобиком- още милион и половина-два)

Аз например 3-4 пъти съм си сменял номера по една или друга причина. А това за оператова се брои всеки път като нов абонат. И не съм единствения. Всеки който познавам поне един път си го е сменял, а някои хора- доста повече от мен.

Таааа- Колко ще са абонатите на М-Тел през есента? :music

Миналата година бях в Италия и там цените бяха нещо от сорта на 0.10 Euro на минута при тарифен план като нашата Prima. Също така научих, че там имат 11 или 13 оператора. А тия цени съвсем не са високи за италианците, понеже те взимат 10-12 пъти по-големи заплати от нас.

dok, нещо много съмнителна ми се види твоята информация... Дано има някой, който да я потвърди, защото...

аз също съм имал телефон в германия и към О2 оператора цените бяха при студентски тарифен план 8евро месечна такса, 19цента/мин със същия оператор и 29ц/мин с останалите. Така че изобщо не ми говорете че цените са ви високи, просто българина иска всичко да му е без пари и дори и тогава пак ще мрънка! Аз съм към мтел. месечна такса 10лв, 24ст към мтел, 39ст/мин към останалите. Както и да го погледнеш си е доста по ефтино от германия. А този оператор О2 е най ефтиния там!

а и още нещо за предплатените карти, примата се казваше loop и цените са 30евро за сим карта, като имаш 15евро вътре, т.е. плащаш 30лв само за картата! Цените на минута: 0,39ц/мин към всички мрежи. Кво стана пак? Същите цени и то като се има предвид тука разни планове с приятели за 29ст/мин и подобни тук отново е по ефтино!

за правка:

http://www.o2online.de/o2/interessenten/ta...icht/index.html

Kotarah,само да вметна,че О2 вече не дават телефони на българи :woot Иначе те са наистина адски евтини,но ние сме си виновни,че вече сме им в черния списък

Kotarah,само да вметна,че О2 вече не дават телефони на българи :woot Иначе те са наистина адски евтини,но ние сме си виновни,че вече сме им в черния списък

еми аз като бях там даваха :) иначе имаше сумати народ дето си накупиха телефони с договори за по 1евро и изчезнаха. Аз лично си взех 2 Сименса S55 за 80евро с 2 годишен договор и посе им казах че тряя да си ходя в българия и така :). По същото време в БГ струваха по 700-800лв..

Аз лично си взех 2 Сименса S55 за 80евро с 2 годишен договор и посе им казах че тряя да си ходя в българия и така :).

И те какво ти казаха?Айде,пич,заминавай и да си ползваш нашите телефони със здраве!

Мога да ви кажа само,че цените в Англия и Германия за почти колкото нашите,но не забравяйте,че онези хора получават мин.заплата 1000 Евро и не знам колко си лири.В смисъл,че на тях им ляга къде къде по-евтино.Ама друг стандарт,какво да правиш.

Колкото повече оператори, толкова по-добре.

До колкото си спомням М-тел си свалиха цените с повече от 50 процента преди да дойде Глобул.Ако още един път стане това- добре дошло.

На мен винаги ми е било смешно като дадена фирма започне да разправя как трябвало цените да бъдат приравнени към европейските... и как това била единствената причина за поредното увеличение. Що същите кавали не земат да приравнят заплатите на служителите си към същите?

И те какво ти казаха?Айде,пич,заминавай и да си ползваш нашите телефони със здраве!

Като не си наясно с процедурата по предсрочно прекратяване на договор към мобилен оператор в Германия, недей да задаваш тъпи въпроси

Като не си наясно с процедурата по предсрочно прекратяване на договор към мобилен оператор в Германия, недей да задаваш тъпи въпроси

Ха,не съм убедена,че не съм наясно.Ти защо реши,че не съм наясно?Мисля си,че съм много наясно даже.Точно затова искам да знам ти какво направи.Защото според мен освен да си плащаш като поп оставащите ти месечни такси до втората година,друго няма какво да направиш.Или да избягаш както правят всички цигани.Те няма да те търсят,нищо,че имат копие на паспорта ти.Но,живот и здраве 2007,когато комповете на БГ и ДЕ станат общи-е тогава...

Точно затова искам да знам ти какво направи.Защото според мен освен да си плащаш като поп оставащите ти месечни такси до втората година,друго няма какво да направиш.

Договора ми беше Genion Duo, т.е. 2 номера, съответно 2 телефона на едно име. Като начало си махнах адресната регистрация, затова ми дадоха документ за отрегистриране да го наречем. След това си взех потвърждение тук от МВР че имам адресна регистрация. Пратих молба в свободен текст в която бях написал че напускам Германия и се връщам в България, няма да ми бъде нужен вече немски мобилен телефон и приложих документа за отрегистриране от rathaus, тва беше нещо като кметство, заедно с документа за адресната регистрация в България. След което получих последната си месечна фактура на домашния ми адрес тук в Пловдив, заедно с потвърждение че ми прекратяват договора. Също така ми бяха написали че съжаляват че ме губят като клиент. Явно на всички това пишат :) И така.. Сега разясни ли ти се? Ако искаш може и още по детайлно да ти опиша кое след кое следва и от къде се взима.

Знаеш ли,не разбрах само каква е логиката да ти оставят апарата,в твоя случай даже 2 апарата,след като вече няма да им ползваш услугите.Но вече сме много в офтопик,така че...

Според мен са необходими още два.Скоро чух някъде, че по тях ще може да се гледа телевизия.

като начало тези дето искат ниски цени да си помислят колко биха желали да им се смъкне качеството на услугата.

ето сега - в ДВ вече публикуваха решение на КРС кои честоти се отнемат от лицензиите на Глобул и Мтел, т.нар. "освобождаване". От което повече пострада Глобул тъй като Мтел го отрязаха стабилно още миналия път. Сега направиха място за ГСМ-3. но всъщност място има и за ГСМ-4. Моята прогноза е обаче че ще почерпят ГСМ-3 с целия наличен свободен диапазон, защото го дадоха на БТК на безценица и щото купувачите са си "наши хора". Който е забравил или не знае принц Кирил е в борда на директорите на Вива-та.

Честотния диапазон е крайно ограничен ресурс и това че технологиите правят чудеса да наврат в толкова малко място толкова много информация е друг въпрос.

Та в крайна сметка сега орязаха и глобулистите. и прословутото им по-добро качество на обикновената гласова услуга мисля че ще си отиде в миналото. Според мен съвсем скоро и те ще започнат да делят каналите както се принудиха да правят от Мтел от много време.

Така че ако натикат още ГСМ оператори положението ще се влошава все повече. Цените евентуално ще паднат. За качеството съм сигурен за цените - никак.

Това е ако говорим само за ГСМ стандарти. Ако се въведат новото поколение стандарти от вида на CDMA и подобни от 3Г, цените пък ще растат щото това са си скъпи услуги.

Така че стига сте мрънкали, като нямате пари - не говорете. Никой не ви е опирал нож във врата да си купувате слушалка.

аз също съм имал телефон в германия и към О2 оператора цените бяха при студентски тарифен план 8евро месечна такса, 19цента/мин със същия оператор и 29ц/мин с останалите. Така че изобщо не ми говорете че цените са ви високи, просто българина иска всичко да му е без пари и дори и Вогава пак ще мрънка! [/url]

И тези цени за които пишеш скъпи ли са според теб за Германия където вземат няколко пъти над нашите заплати, че пишеш българина да не мрънка? - нещо не мога да ти хвана логиката.

Както пише Dreamer:

На мен винаги ми е било смешно като дадена фирма започне да разправя как трябвало цените да бъдат приравнени към европейските... и как това била единствената причина за поредното увеличение. Що същите кавали не земат да приравнят заплатите на служителите си към същите?

Та да те питам и теб-каква е логиката цените на услугите да са еднакви с европейските след като заплатите НЕ СА??? За мен логичното е цените на услугите да се определят според заплатите в дадена страна.

като начало тези дето искат ниски цени да си помислят колко биха желали да им се смъкне качеството на услугата.

ето сега .....................

Така че ако натикат още ГСМ оператори положението ще се влошава все повече. Цените евентуално ще паднат. За качеството съм сигурен за цените - никак.

Това е ако говорим само за ГСМ стандарти. Ако се въведат новото поколение стандарти от вида на CDMA и подобни от 3Г, цените пък ще растат щото това са си скъпи услуги.

Така че стига сте мрънкали, като нямате пари - не говорете. Никой не ви е опирал нож във врата да си купувате слушалка.

Това дето го казваш е хубаво, ама има едно НО:

Защо ние винаги трябва да сме последни на опашката и да сме изоставаща държава? Какво значи "като нямате пари - не говорете" - ми не виждаш ли че то така се получава не само с телефоните ами със всичко. И какво накрая се получава - Като имате пари живейте и се радвайте, а като нямате - живуркайте си там и си мълчете и без тва ви е много. Аз го казах и преди - като не дават европейски заплати в Бг доставчиците са длъжни да си налягат парцалите и да осигурят услуги на цени според да кажем официалната средна заплата за страната, а не да ни "европеизират" цените, без да имат основание за това. Какво ще кажеш по тоя въпрос или пак ще си държиш на твоето???

Та да те питам и теб-каква е логиката цените на услугите да са еднакви с европейските след като заплатите НЕ СА??? За мен логичното е цените на услугите да се определят според заплатите в дадена страна.

Цялата апаратура нужна за даден мобилен оператор както знаеш не се произвежда в България, така че операторите си я купуват на международни цени, както всеки един оператор от която и да била държава. Да не би да си мислиш че Ericsson примерно ще продава техниката си на Мобилтел по ефтино от колкото на някой немски оператор, защото те в България са социално слаби, дай да им намалим цените..инвестициите са си едни и същи навсякъде. Защо при нас да се по ефтино? На който не му харесва да не говори! Без тва вече сульо и пульо се е помъкнал с GSM!

Ето едно мое писъмце към глобул:

"Здравейте

Абонат съм на основна програма почти от самото начало и винаги редовно съм си плащал сметките. До едно време биваше но откакто намалихте цената на b-connect съм в супер неизгодно положение (трябва да говоря над един час за да ми е по-ефтино от b-connect). Та имам два въпроса:

1. Защо не може да се прехвърля от основна програма на b-connect като си запазя номера (не ми е никакъв проблем да си купя нова сим карта но си искам същия номер)

2. Кога смятате да намалите цените на основна програма (в Germanos ми казаха че се очаква намаление до два месеца). Единствено цените на основната програма не са мръднали нито със стотинка (като изключим лоялен клиент ама то не се брои) откакто сте на станали мобилен оператор.Мобилтел намалиха всички цени(и даже сумати нови планове се появиха), b-connect поефтиня и то доста значително, не мислите ли че трябва да помислите и за клиентите си които са на ОСНОВНА (с големи букви) програма"

А ето и отговора:

"Уважаеми Г-не,

поради технически причини и поради това, че не сме обявили предлагането на услуга за преминаване от B-connect към Основна програма със запазване на мобилния номер не е възможно молбата Ви да бъде удоволетворена.

На този етап не бихме могли да Ви предоставим отговор на Вашето питане за евентуална промяна на цените на Основната програма. Бихме искали да Ви уверим, че непрекъснато работим по разширяване броя на предлаганите услуги, с оглед задоволяването на потребностите на всички наши клиенти."

Моя коментар: Кучетата си лаят, керванът си върви

аз също съм имал телефон в германия и към О2 оператора цените бяха при студентски тарифен план 8евро месечна такса, 19цента/мин със същия оператор и 29ц/мин с останалите. Така че изобщо не ми говорете че цените са ви високи, просто българина иска всичко да му е без пари и дори и тогава пак ще мрънка! Аз съм към мтел. месечна такса 10лв, 24ст към мтел, 39ст/мин към останалите. Както и да го погледнеш си е доста по ефтино от германия. А този оператор О2 е най ефтиния там!

а и още нещо за предплатените карти, примата се казваше loop и цените са 30евро за сим карта, като имаш 15евро вътре, т.е. плащаш 30лв само за картата! Цените на минута: 0,39ц/мин към всички мрежи. Кво стана пак? Същите цени и то като се има предвид тука разни планове с приятели за 29ст/мин и подобни тук отново е по ефтино!

за правка:

http://www.o2online.de/o2/interessenten/ta...icht/index.html

Забравяш един ключов момент - техния стандарт на живот е с пъти над нашия!!!

Цялата апаратура нужна за даден мобилен оператор както знаеш не се произвежда в България, така че операторите си я купуват на международни цени, както всеки един оператор от която и да била държава. Да не би да си мислиш че Ericsson примерно ще продава техниката си на Мобилтел по ефтино от колкото на някой немски оператор, защото те в България са социално слаби, дай да им намалим цените..инвестициите са си едни и същи навсякъде. Защо при нас да се по ефтино? На който не му харесва да не говори! Без тва вече сульо и пульо се е помъкнал с GSM!

Така е ама ти сигурен ли си че тия пари вече не са избити? Защото аз мисля, че началните вложени пари за техника отдавна са покрити с лихвите/явно с приходите всичко е ОК като гледам какви огромни пари се отделят за спонсориране/ , а оттам нататък пари се влагат когато услугата е печеливша. И накрая по мое лично мнение ако намалят цените пак ще получават най-малко същите приходи, защото така ще говорят повече хора

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...