Jump to content
BulForum.com

Купувам висококачествен охладител за сокет 775/1155

Recommended Posts

Търся си хубав марков охладител за LGA 775/1155 сокет. Да не е стоков, защото точно него искам да сменя.
Ако е с гаранция - още по-добре.

Цената зависи от марката, модела, състоянието, експлоатацията и наличието на гаранция.

Говоря за нещо от сорта:

http://www.deepcool.com/product/gamerstorm/2014-05/6_867.shtml

Какъв процесор ще хлади? Имаш ли място в кутията?

Noctua NH-L12

AC Freezer i11 - поръчвал съм това за познат. Хлади добре на стокови честоти една i5-ца. Хубавото е, че медните тръби контактуват директно с капачката на процесора.

Процесора е E8200.

Ноктуа-та я погледнах, но не ми се дават толкова пари при положение, че нямам никакво намерение да оувърклоквам. Просто искам да ми е по-тихо от стоковия, защото става много шумен като се вдигнат оборотите, което се случва дори и при минимално натоварване.

Аз гледах този: https://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=570025

Но исках да видя дали някой случайно няма да има оферта за нещо малко използвано втора ръка, или някаква бройка, която му е застояла от някъде и иска да продаде по някаква причина, преди да прибегна към покупката на нов.

Ами този Deepcool също е с медни тръби, които контактуват директно с капачката на процесора.

5514_13_deepcool_gammax_s40_cpu_cooler_r

Защо би предпочел AC?

Ползвам продукти на AC повече от 4 години вече. И нямам никакви оплаквания. Ако наистина целта ти е тишина, няма да сбъркаш с AC. Моя фирзер вече навъртя 3+ години и хлади все клокнати процесори. Първо е4300 на 2,4гхц сега Q6600 на 3гхз. Нито вентилатора се е разбил/разшумял нито има промени в температурите. Разбирасе ползвам и тяхна термо паста. Правят си продуктите оптимално добри. Освен вентилатора ако не е тягов няма как да ти е шумен, а и ще го ползваш доволно годинки. Аз бих предпочел доказаните AC пред Deep-a да не стане да затъна. Не казвам, че няма по тихи от AC. Казвам, че цена/качество нямат равни.

Като иска да му е хладно и тихо, да си смени само перката. Боксовото охлаждане е предостатъчно за 65-ватов, 7-годишен професор като Е8200. Навярно вентилатора се е скапал вече и му бучи.

Ако толкова иска не-боксов (които са си тихи), да си вземе един Arctic за 14,15лв и дотам.

Все още не съм виждал някой да даде 2х повече пари за вентилатор спрямо процесор, и то архаичен.

За какво му е 150-ватов кулер?

В последствие като ъпгрейдна ще си го използвам отново вместо боксовия. Затова гледам да има повече сокети.

И все пак може да обмисля само смяна на перката или направо вентилатора за 15лв.

За някой лев в повече може и някои фрийзър втора ръка. Ето примерно колегата от асеновград има един http://olx.bg/ac-freezer-7-pro-i67394600

С повече търсене и пазарлък може се намери и за към 20 лева. Аз го взех точно да хлади с по малко усилия и да е тих и в последствие клокнах първия процесор и видях че разликата е малка в температурите и си работи на почти същите нива на шум. А и като няма пари за ново и7 работим със старо на клок ;). Ама ако ще ъпваш за в бъдеще 1150 примерно вземай нов фрийзър няма да сбъркаш.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...