Sempliok Posted August 20, 2004 Share Posted August 20, 2004 Проблема е следния: Sisoft Sandra 2004 ми казва,че температурата на CPUто е 36С AIDA32 ми казва,че температурата на CPUто е 58С BIOS също казва че е 58С На кое да вярвам? Въпросът ми е следния нормално ли е за този процесор без да е клокван да да ва такава температура? Охладителя е обикновен за $8. Работи на 2600rpm. Вземете в предвид че дъното ми е GIGABYTE.Аз съм чувал че те имали грешни датчици за температурата но като барна радиатора той си е доста топличак да не кажа даже че и пари. Така че ме съмняа да е от дъното. Нормална ли е тази температура?Моля ви кажет ми за да знам какво да правя преди да е изпушило Трябва ли да се притеснявам? ПС Стаята е без климатик! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted August 20, 2004 Share Posted August 20, 2004 моя е дурон 1300 и в момента държи 54 градуса измерени с една програмка кояато се казва speed fan сега ми работи климатика но като е спрян показва 56 и така си я кара цяло лято биоса показва същото а и дъното ми е на гигабаит така че според мен май всичко си е нормално Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 20, 2004 Share Posted August 20, 2004 Вариант 1: сменяш охлаждането Вариант 2: слагаш вентилатори на кутията - моята кутия си беше с един вкарващ като я взех и след това и сложих два изкарващи (взех ги от захранвания на правец 16): резултатът беше 6 градуса по-ниска температура Вариант 3: държиш кутията отворена - ще свалиш някой и друг градус но ще увеличиш шума Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted August 20, 2004 Author Share Posted August 20, 2004 OK някой може ли да ми каже по принцип каква е нормалната температура която поддържа този процесор с обикновен охладител? ПС кутията ми отворена постоянно. но според мен трябва да е затворена за да става течение вътре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 20, 2004 Share Posted August 20, 2004 ПС кутията ми отворена постоянно. но според мен трябва да е затворена за да става течение вътре. <{POST_SNAPBACK}> Тва ако имаш вентилатори на кутията Колкото дали е нормална всичко си зависи от вентилатора и радиатора (а ти казваш че твоя е от най-ефтините) speedfan: temp2: 50 temp1: 44 temp1: 38 temp2: 36 temp3: 22 Незнам защо са толкова много температури и коя закакво е но нямам червена температура П.С. С вентилаторче за 12$ съм, няква куча марка + 3 на кутията (обикновени 80мм) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted August 20, 2004 Share Posted August 20, 2004 аз съм с athlon XP 1800 и в момента speedfan-a ми показва temp3:29 temp1:64 temp2:58. И 3те ги показва с огънчета Вече повече от година го имам тоя комп и винаги ми е било по този начин, не ми е забивало нито каквито и да било проблеми свързани с температурата, така че споко Нямам и никво намерение да му угаждам с незнам си кви вентилатори.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted August 20, 2004 Author Share Posted August 20, 2004 На мен Speedfana ми показва: Temp3:58C С икона огънче Temp1:-55C с икона стрелкичка сочеща на долу Temp2:35C с икона стрелкичка сочеща на долу HD0 :0C с икона стрелкичка сочеща на долу Някой ще обясни ли на какво по-точно са тея температури Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted August 20, 2004 Share Posted August 20, 2004 и аз се чудя, неможах да намеря help file където да пише кое кво е Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted August 20, 2004 Share Posted August 20, 2004 ъпдейтни си Биоса и чак тогава му вярвай иначе ако не е много жега у вас не трябва да дига повече от 45* Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted August 20, 2004 Share Posted August 20, 2004 Spored men ti e kofti ohlajdaneto smeni si coolera s niakuv po svesten!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 20, 2004 Share Posted August 20, 2004 Можеш да се замислиш за един falcon rock или whisper rock нa Spire и някоя хубава паста, например арктик силвър. Датчиците на повечето дъна не мерят вярно.Най-сигурния начин е сами да си измерите температурата с подходящ уред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted August 20, 2004 Author Share Posted August 20, 2004 Можеш да се замислиш за един falcon rock или whisper rock нa Spire и някоя хубава паста, например арктик силвър.Датчиците на повечето дъна не мерят вярно.Най-сигурния начин е сами да си измерите температурата с подходящ уред. <{POST_SNAPBACK}> Bi li mi kazal kolko pari4ki 6te mi struvat tezi raboti za koito ti govori6? Biosa mi e versiq F5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 20, 2004 Share Posted August 20, 2004 На мен Speedfana ми показва:Temp3:58C С икона огънче Temp1:-55C с икона стрелкичка сочеща на долу Temp2:35C с икона стрелкичка сочеща на долу HD0 :0C с икона стрелкичка сочеща на долу Някой ще обясни ли на какво по-точно са тея температури Ne znam dali mnogo shte sam ti ot polza, poneje sam s drugo dano i P4, obache imam Speedfan. Znachi 58C ti e CPU-to / -55C ti e falshivo pokazanie ot njakakav senzor...i az poluchavam takova (a moje da mi reklamirat njakakvo ohlajdane s freon i mi pokazvat kolko shte bade temperaturata kato si go kupja ). 35C naj-verojatno ti e temperaturata na HDD-to (az imam 2br. i imam podobni stojnosti). HD0: 0C ti e zaradi tova, che njamash vtori HDD. A tezi strelkichki i plamacheta zavisjat i ot tova na kakva teperatura e nastroil potrebitelja - ako mu dam da sledi nad 30C na CPU-to napr. vednaga mi iskarva plamak. Osven tova imam senzor i za temperaturata na kutiata, taka che tezi 35C moje da sa ti i za kutiata oshte poveche ako HDD-to ti njama S.M.A.R.T. (dokolkoto znam prez nego se otchita temp. na HDD-to) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted August 21, 2004 Share Posted August 21, 2004 На мен Speedfana ми показва:Temp3:58C С икона огънче Temp1:-55C с икона стрелкичка сочеща на долу Temp2:35C с икона стрелкичка сочеща на долу HD0 :0C с икона стрелкичка сочеща на долу Някой ще обясни ли на какво по-точно са тея температури <{POST_SNAPBACK}> HD0 e температурата на харда който е мастер ако имаш и слеив то ще показва и HD1 щом ти показва О значи няма датчик на харда темп2 е или темп на дъното или на системата като цяло т.е.вътре в кутията Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 21, 2004 Share Posted August 21, 2004 Bi li mi kazal kolko pari4ki 6te mi struvat tezi raboti za koito ti govori6? Biosa mi e versiq F5 <{POST_SNAPBACK}> Ми купера е $9.50, има го горе-долу навсякъде, пастата е $6.60 от Мост Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted August 21, 2004 Author Share Posted August 21, 2004 OK Ще събирам пари за ново охлаждане,но само искам да питам при каква температура може да изгори СРU-то(демек какъв му е предела). Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 21, 2004 Share Posted August 21, 2004 Между 80 и 90 градуса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted August 21, 2004 Author Share Posted August 21, 2004 Между 80 и 90 градуса <{POST_SNAPBACK}> Ухааа доста е Аз си мислех че още някой друг градус и ще има барбекю. Сега се успокоих Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.