vinyl_master Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Аз съм се навил на това, ако някой има по-добри впечатления за друга камера в тоя диапазон да сподели. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Коста, ужасТно е, баце... Недей така, винаги може и по-зле. Ето ти едно доста по-зле, ама от съвсем друга гледна точка. Проверих какво има останало в моя регистратор - нощното ми връщане по магистралата вече е затрито, но пък там все още беше последното ми пътуване от неделята, когато тръгнах от Пловдив към 23.30. Да ама предния ден бях махнал CPL филтъра, а настройките на регистратора бяха съобразени спрямо него (понеже е малко тъмен EV-то го бях сложил на +2 при нощен режим). И сега хем без CPL, хем с максимално EV такива отблясъци + шум в картината има...не е истина...и понеже пък съм го настроил да записва на дълги отрязъци, резнах само 3 минути от началото от нас до бензиностанцията и пътьом го компресирах в MKV...а накрая любимият ми ютюб от всеки 30 кадъра дърпа 2-3...изобщо - получи се манджа с грозде. Така че винаги може и да е по-зле. https://www.youtube.com/watch?v=jMKm9f_9viw&feature=youtu.be Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 3, 2015 Author Share Posted December 3, 2015 Пълна боза е тоя запис на отиването до бозаджийницата... Не номер, то кола трудно може да се различи.... Ще гледам да запазя нещо нощно и аз. Качеството няма нищо общо с тия горе, но имам спомен, че и при мен трудно се виждат номера. Въпреки че разглеждах клип от извънградско и скоростта там при разминаване е голяма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Ок - само пак да кажа, нз аз ли много ниски очаквания имам, вие ли много високи ама тва нещо беше 60 долара ... кво толкова си мислите да може да снима? Тва май ти беше първото видео нощно. Като,че ли няма никъв фокус. След това нали го оправя ? Довечера като ходя на Фитнес ще снимам нощно. Лошото е че моите фарове са по-високо и светят в на хората номерата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Пълна боза е тоя запис на отиването до бозаджийницата... Не номер, то кола трудно може да се различи.... Ще гледам да запазя нещо нощно и аз. Качеството няма нищо общо с тия горе, но имам спомен, че и при мен трудно се виждат номера. Въпреки че разглеждах клип от извънградско и скоростта там при разминаване е голяма. Естествено, че клипът е боза, а и никога не съм твърдял, че моят снима добре нощем. Но когато е с CPL филтъра и подходящите настройки на EV-то, нещата са доста приемливи - лампите не светят като слънца както е сега, фаровете на отсрещните не се разсейват и т.н. Естествено по паваж малко се размазва хавата с четенето на номерата, но пък по асфалт се четат горе-долу добре, стига да не е както в момента преосветено и от там, отразителният филм на номерата да свети и той като го осветят директно фаровете. Просто в момента клипът е сниман не по стандартния начин както си го ползвам нощно. Разбира се никога не мога да докарам качеството на твоята хипер-дупер камера дето не знам кой спец ти я е намерил ( ), но пък и моята камера е на повече от половин цена, че и още надолу от твоята. А при теб номерата не се четат, въпреки хубавата ти камера, просто защото винаги караш бързо и редовно превишаваш скоростта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 Снощи снимах с телефона. Ми доста добре снима. Клип няма да има, че нито спазвам ограниченията, нито пък как да се изпреварва това гнасно стадо дето освен задръствания, друго не може. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 И аз трябва да пробвам с телефона, имам опция за 120FPS, може да излезе добре, само някаква стойка ми трябва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 А при теб номерата не се четат, въпреки хубавата ти камера, просто защото винаги караш бързо и редовно превишаваш скоростта. Не, не. Той винаги кара толкова бързо, че само малка част от отразената светлина успява изобщо да догони ниско прелитащата му камера. И то така хаотично се праска в матрицата му, че резултатът е..., да кажем.., гаден. Па после да го пита човек, що подскача като му се каже, че клипчетата му са кофти П.п. Ама пък поне човекът няма камъни в бъбреците и никога няма да има.... Ама тва е една друга тема, имаща съвсем малко общо с прежде описаното.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 3, 2015 Share Posted December 3, 2015 (edited) Снимах, виждат се номера а-у,но нещо сензора за светлина се ебава много. И тоя Youtube е скандален... Не мога да добавя аудио,а оня ден можех Не искам да ме чувате как ги спувам Това е само. Нямаше никъде абсолютно тъмни улички. Е тва затъмняване е няква базикня на сензора. Странно номера не се четат,но табелата на 33 се чете от 3 метра Edited December 4, 2015 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 СЕВЕРНО КОРЕЙСКОТО нещо за 80лв снима така > А това... това ... това е УЖАСЯВАЩО > Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 СЕВЕРНО КОРЕЙСКОТО нещо за 80лв снима така > А това... това ... това е УЖАСЯВАЩО > Това за Северна Корея някакъв майтап ли е? И освен това няма ли си FullHD щото така снима почти както стария ми регистратор, който правеше FullHD-то с интерполация и нямаше много разлика с по-ниския режим - точно на същото разстояние като на клипа горе му се губеха номерата. А нощем - гаранция, че и колата трудно ще я познаеш каква е...и онова за 80-те лева пак ли някаква шега е, щото стария ми не го оценявам на повече от 18 лева? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 (edited) Ами само го пуснах за тест преди да го дам на човека да е сигурно че работи и не бях видял, че е на 720п, чак после като си свалях клиповете го видях на какви настройки е иначе НЕ Е МАЙТАП! сглобено е в Северна Корея пише си на него, дизайна е на южно корейска компания, а компанията възложител е от Китай, а цялата опаковка е напечатена на Руски , но вътре има книжка и на английски и др. езици и листовка на български И не, не е шега, цената. Казах ти какво искаше човека, за кога го иска... който поставя такива условия, това получава. Шанс Edited December 10, 2015 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 А това... това ... това е УЖАСЯВАЩО > Ако имаш предвид как е пълно с идиоти, които взимат левия завой както те си знаят все едно са на къра, включително и най-вече автобуси, микробуси и бакшиши, то да, ужасяващо е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Човече... РЕЙСА ЗАВИ НА ИЗЦЯЛО ЧЕРВЕНО!!!! С хора в него!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Покрай тия клипове Човече... РЕЙСА ЗАВИ НА ИЗЦЯЛО ЧЕРВЕНО!!!! С хора в него!!! Аз откога разправям, че на възлови кръстовища сумати време не може да минеш точно заради такива, дето гонят жълтото, че и червеното, че и даже няколко секунди след червеното. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Човече... РЕЙСА ЗАВИ НА ИЗЦЯЛО ЧЕРВЕНО!!!! С хора в него!!! Тъй де, джигит, кво да го правиш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Евало си е майката в Пловдив движението. Днеска стигнах на работа за 15 мин Щото не чаках за втори светофар. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Това нещо ще е много ценно в колата. Никон представиха на CES преди няколко дена 360о екшън камера. Горе в ляво има опции да си движиш ъгъла на виждане, може и със стрелките на клавиатурата или drag с мишока https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=coUYGhIz8Z8 https://www.youtube.com/watch?v=39GOmcVvKg0 https://www.youtube.com/watch?v=5gWotP4MDLM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Защо не лепнеш камерата на стъклото, че половината кадър е таблото на колата, от горе са 35% небе и за пътя остават много малко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 (edited) камерата е на стъклото другия вариант е да я сложа така > но не ми харесва Edited March 13, 2016 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Така погледнато имам чувство че не е, но определено не е на правилното място. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 (edited) ем точно под огледалото е стойката, не е лошо да се отбележи, че предното стъкло ми е с дволен наклон и като се пусне стойката отвес от него и се получава че е почти пред скоростния лост ... така е разположението на стъклото Edited March 13, 2016 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 Е те ТОВА е камера, не като нашите китайски въшки... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 И струва колкото една кола Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 Хубавите неща струват пари - ДОКАЗАНО. Оня ден моят боклук така блокира, щото и мене изненада - не можах да го загася... Ей тъй - натискаш като откачен бутона - ник'ва реакция, но свети и "гледа", естествено без да записва... И за пореден път в жабката докато се изтощи батерията... Чудя се още с какво може да ме изненада китайският боклук.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts