RaptoR Posted March 28, 2015 Author Share Posted March 28, 2015 Да ви кажа честно, сирене под 8-9 лева за килограм не купувам. Просто не смятам, че е сирене. А дори и със скъпите внимавам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 dvdrw Аз говоря за опакованите им продукти,а не наливното сирене,където продавачите го киснат в саларума и пишат на етикета,че е Ситово. Не напразно дадох линк към сайта да се види,че има и такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 dvdrw Аз говоря за опакованите им продукти,а не наливното сирене,където продавачите го киснат в саларума и пишат на етикета,че е Ситово. Не напразно дадох линк към сайта да се види,че има и такива. Не го пишат продавачите, пише си го на буците . А и досега няколко пъти се е случвало да отварят тенекия пред мен. Та саламурата си е само заводската. То и без саламура няма как да стане хавата. Не би трябвало да има разлика между сиренето, което е в тенекия и това, което е във вакумна опаковка. Ако сиренето е опаковано в кутии по 1кг примерно, пак трябва да има саламура вътре (поне така си мисля). На мен на Елит ми харесва смесеното сирене, както и на Елена кравето. От малкото магазинче на Събота пазара си купувам овче кашкавал, който ми харесва много (малките питки по 0,5кг, големите са различни последните 4-5 пъти и не ми харесва). Ще видя как му беше заглавието и ще драсна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Точно с кисело мляко Елена днес стана страхотна засечка и се чудя къде е ментето . Направих млечна салата с Елена плюс и позната много го хасера. Казах и,че съм го взел от Кауфланд и тя си взела същото и преди 3ч. само дето не ме напсува. Отивам аз и какво да видя вкуса различен от това мляко,което консумирам аз вече 2г. Попитах я откъде го е взела и тя каза,че е от Кауфланд - смирненски. Заведох я в Кауфланд - тракия и взехме същото мляко,оказа се вкуса,който винаги ядем. Аз пазарувам винаги оттам. Нейното си беше чиста плява - без вкус и скърцаше сериозно. На външен вид всичко е едно и също.Ако някой знае какво става ..... По тази логика Тоше,аз знам,че на самата бучка на сиренето си пише Ситово,но дали е истинско такова или е направено по калъп на оригинала е друг въпрос . Няма го моят приятел да ти покажа,как се правят маратонки Адидас в домашни условия. Само му трябваше една снимка от списание и нищо повече. Вече практитува професията в Испания.Тук таланта не му е оценен . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Затова казах, че съм бил свидетел на няколко пъти да отварят тенекията пред мен. Както и да е, всеки консумира това, което го кефи и което му е на сърце. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Пак ще кажа,че темата е много полезна,понеже винаги се научава по нещо ново. Всеки знае,че тук всичко е възможно,но все си мислех,че има базов стандарт,който да защитава клиентите и качеството.Явно всичко е относително. Днес примерно чух,че хората не са доволни от лекарствата на аптеки Марешки. Хубаво,че все още не съм зависим и от аптеките. Като теглим чертата какво консумираме и какво плащаме? Няма колбаси,млечни продукти,хляб,сега и лекарства. Да ставаме всички йоги и да медитираме . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Или най макрая да земем да изринем боклука. Мани нас, децата ни тровят! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Аз като видях темата мислех да започна с едно махленско магазинче за плод и зеленчук. Намира се в махалата на minko_vm (бившият РУМ - Изгрев). Предишните години на който и да го кажа хората бяха доволни,но тази година и те ментета набутваха.Преди това имаха страхотна натурална шопска туршия,кисело зеле,мешана салата и всичко натурално от едно време.Хората от цял Пловдив идваха и си купуваха каквото им трябва. Наши домати,краставици,плодове и пр. имаха целогодишно. За диети имаше натурален ябълков оцет - вече също дефицитна стока по нашите магазини. Въобще магазинчето беше оазис сред пустиня . Тази година не мога да ги позная.Все едно не са те. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 29, 2015 Author Share Posted March 29, 2015 В тоя ред на мисли не съм предполагал, че ще ми се падне боклук и от ЕЛЕНА - овче сирене за близо 1.30 килото. Одеве си меислех, че дядо пак си е купил боклук от селския магазин, то се оказа, че е скъпото сирене, което му донесох - тотален боклук. Мисля да отрежа ЕЛЕНА като цяло след тази свинщина. А досега уж бяха читави... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Нямам идея,защо политиката на фирмите е такава. Пуснат нещо на пазара и след известно време задължително се разваля. Преди Елена имаше една мандра от с.Конуш - хасковска област. В началото продуктите им бяха добри,но сега като гледам направо изчезнаха от пазара и разбирам защо.Последният път,когато правих рекламация с мен имаше поне 15 човека и всички се оплакваха от млеката им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 В тоя ред на мисли не съм предполагал, че ще ми се падне боклук и от ЕЛЕНА - овче сирене за близо 1.30 килото. Одеве си меислех, че дядо пак си е купил боклук от селския магазин, то се оказа, че е скъпото сирене, което му донесох - тотален боклук. Мисля да отрежа ЕЛЕНА като цяло след тази свинщина. А досега уж бяха читави...1.30 килото - скъпо сирене?! Или си объркал цифрите или имаме тотално разминаване какво разбираме за скъпо сирене Да не е 13.00 лв? Аз тяхното мляко спрах отдаван да взимам. Иначе от млечните продукти - Козе кисело мляко на БОР - за никъв чвор не става. При положение, че редовно ям домашно такова, реших да направя съпоставка и си купих. Ми.. Едно, че таквоа гъсто просто няма как да бъде без някви нишестета или от сорта, второ вкуса няма нищо общо - 95% като кравето. Та не го купувайте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 30, 2015 Author Share Posted March 30, 2015 От БОР ЧВОР стойте настрана. Предвид какъв селтак е собственикът, манталитета му, поведението му и т.н. си представям каква е производствената му политика. Слакър, сбъркал съм естествено! Това е цена за сто грама по Курфурски... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 За сирене.ДОмлян съм ги признал Едни от най-добрите сирена правят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Абе темата е какво да НЕ купуваме Половината мнения са какво ни харесва :) Айдлър, може да смениш името или да направиш и тема - какво харесваме - като филмите +/- теми и да преместиш нещата там Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 21, 2015 Author Share Posted June 21, 2015 Кашкавал ЕЛЕНА, който е на промоция с 20% отстъпка в МЕТРО в момента! Не съм очаквал такова нещо! Продадоха ми сапун - вкус на сапун и мирис на сапун! А смятах, че марката е сериозна.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Кашкавал ЕЛЕНА, който е на промоция с 20% отстъпка в МЕТРО в момента! Не съм очаквал такова нещо! Продадоха ми сапун - вкус на сапун и мирис на сапун! А смятах, че марката е сериозна.... От Кауфланд съм си взимал Елена от голяма пита - единият път беше ОК, вторият беше като твоя... Скоро не смятам да потретвам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 3, 2015 Share Posted July 3, 2015 Кашкавал на "Вангард" - един път разкошен...и суров безкрайно вкусен, и на кашкавалки също много вкусен с прекрасна кафява коричка отгоре ; друг път, купен от същия магазин (Била), но друга партида - пълен боклук с кисел вкус, а върху кашкавалките просто се разлива като вода, за коричка и дума не може да става. Не се научиха да спазват спецификациите тия производители, да чакат достатъчно време, че да "узрее" продукта, да си проверяват качеството на всички етапи от-до... П.П. Ако бях писал този пост в друга тема и по времето, когато бях взел "Вангард" от предишната партида, накрая определено щеше да завърши с :thumbsup: , ама сега и един палец надолу им е малко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted July 4, 2015 Share Posted July 4, 2015 Преди години ходих в една мандра и от там си купихме кашкавал. Няма да споменавам името. Кашкавала беше уникален. После в магазина взимам същия кашкавал и беше зле. Случи се , че пак мръднахме около въпросната мандра и отидох за кашкавал и ги питах там хората, що така нали, един път хубав, друг път лош. Обяснението беше, че много магазини го искат неузрял напълно за да могат да го вземат на по-ниска цена. Съответно има и другия вариант, че ако нямат капацитет, както се случи с една фирма за месо и колбаси, претупват работата за да може да поемат всички поръчки, а клиента да го духа. Предполагам някъде на края на малките мозъчета им минава и варианта, че човек като си купи един път боклук, втори път може би няма да си го купи. Та мисълта ми е, че е малко Божа работа кой крив, кой прав Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 8, 2016 Author Share Posted May 8, 2016 И въобще всички "пръчици" от тоя вид, в които и пясък има! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 2 думички за месо и 10 реда подобрители... Пуцай куме! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 8, 2016 Author Share Posted May 8, 2016 Аз съм много любопитен какво е гума арабика!!! Да не би да е остатък след блистеринг от гумите на българско Паджеро, продадено в Сирия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Тия идиоти Бони съсипаха сума месокомбинати с традиции. Като започнем с Карловската луканка. Избягвам им продуктите 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted May 8, 2016 Share Posted May 8, 2016 Аз съм много любопитен какво е гума арабика!!! Да не би да е остатък след блистеринг от гумите на българско Паджеро, продадено в Сирия? Гума арабика е смес от полизахариди и глюкопротеини, и е използвана често в хранителната индустрия като стабилизатор. Ядивна е и е известна като хранителна добавка Е414. едно малко Е Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 29, 2017 Author Share Posted May 29, 2017 Да знаете: Работници в столичен хипермаркет признаха, че шефовете им ги принуждават да накисват месото във вода и да го перат преди да го нарежат и поставят под витрините за продажба. Идеята е то да изглежда свежо, розово и апетитно, информира retro.bg.Като че ли едва ли не животното е заклано и разфасовано преди броени часове. В същото време в над 90 на сто от магазините предлаганото месо, преди да се превърне в прясно, дълго е лежало вкочанено в лед.Двама студенти, работили в известен хипермаркет разказаха, как „перат“ месото с накисване, преди да го пуснат на пазара. Разкритията им направо смразяват кръвта. Според тях потребителите дори не подозират какво ядат. Месото се размразява, после се накисва за известно време с някакъв уж безвреден химикал. После се отцежда добре и става като чисто ново. Дори опитни готвачи могат да бъдат заблудени, разказват служители. Залежалите по витрините мръвки пък се мариноват с подправки и масла и отново се връщат в търговската мрежа. Дъхът се убива с билки, а клиентите с радост купуват залежалото месо, без дори да подозират какво носят в домовете си. От най-залежалата животинска стока се прави кайма. Дори готовите кюфтета и кебапчета излизат от нея. Контрол върху пробутването на старо месо за свежо е почти невъзможен. Никой не може да каже колко дълго е било замразено месото, след като премине „специалното“ пране. Охладените месни продукти са още по-голяма заплаха за здравето на клиентите. Тъй като дори не се съхраняват както трябва. Затова единственият начин да сте сигурни, че ядете прясно месо е наличието на кръв. В пресните мръвки винаги има кръв, колкото и да ги миете. Докато в замразените само прозрачна течност. Друг начин да сте поне малко сигурни, че едно месо е прясно, е да си го вземете с кост. Гаранцията не е голяма, но поне има минимален шанс месото да не е престояло прекалено дълго.Още по-шокиращо е положението с телешкото месо. Внесените от Аржентина или Бразилия мръвки претърпяват жестоки процедури. За да бъде митото върху тях по-малко, то се изсушава в специални машини. А когато бъде внесено минава нова обработка – поставя се в перални пълни с осолена вода и се върти около 2 часа, докато достигне нормални размери. При това не е съвсем сигурно, че процедурите са безопасни. Съветът на служители в хипермаркетите е да се купува само българско телешко месо и то задължително с кост, за да сте сигурни, че е прясно. И е най-добре да се залага на кварталната месарница. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 30, 2017 Share Posted May 30, 2017 Това за пералните уби всичко детско в мен.... Малоумниците писали горното явно не са чували за тумблерирането. Както и, че фатката да докараш свеж вид на посивялата и почти вмирисана мърша е съвсем друга. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.