Jump to content
BulForum.com

Продукти-боклуци, от които да се пазим


Recommended Posts

Нека в тази тема споделяме опита си от боклуците, на които можем да попаднем в магазините в града. 

 

Започвам с два съществени боклука от сектор млечни: 

 

Първият е кашкавал МЕДЕЯ. Това е кашкавал, колкото аз съм китайски цигулар виртуоз. Абсолютен, тотален отпадък!

 

Вторият е VIOTROS burger slices. Имитация на популярните квадратни сиренца за сандвичи. Знаех си, че няма как да има стока зад тая цена.... Гърците са направили невъобразим боклук, който няма никакъв вкус, освен че разваля и сандвич, и принцеса - за капак ви залепва по зъбите. Можете да го подминете в МЕТРО, предполагам и в дуги магазини.  

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Варено-пушено филе на "Златна Тракия", в момента промоционално във верига "ТРИУМФ".

Да не се купува, дори и за да се нахранят уличните кучета и котки.

Link to comment
Share on other sites

Жената взела от магазина някви пастети - на КФМ - това нещо нямаше вкус. Ядеш и нищо. Усещаш хляба, че има нещо намазано но какво - неясно.

Link to comment
Share on other sites

Продукти като вкус или съдържание? Понеже 90% от стоките в магазина като им прочета съдържанието и за мен са боклук, но хората ги купуват :)

 

Иначе последно "кашкавал" на Сакарела ми направи лошо впечатление. Хубаво, става на конци, но като го дъвчеш скърца като пластмаса, а имаше и лек вкус на маргарин... Никакъв контрол според мен.

Също така една пушена сьомга на парчета от Била. Някои бяха толкова жилави, че ги плюх. Като някакви остатъци бяха... Иначе ставаше.

Също така едно сурово "филе" херинга от Кауфланд. Отдавна го бях взимал, но за първи път ми се случи филе пълно с кости, а аз точно се опитах да го печа на скара... Ядеш и плюеш. Голяма минавка.

 

Иначе в интерес на истината рядко вече попадам на боклуци, понеже не ям колбаси, а на другите чета какво съдържат и като цяло съм се научил да избягвам съмнителните...

Link to comment
Share on other sites

Вкусът е нещо субективно и индивидуално, не е определящ. Тук говорим за боклуци, които няма как да бъдат харесани от който и да е. 

Link to comment
Share on other sites

Интересна тема.Искате ли да ви откажа да ядете колбаси :)?

В голяма част от съвременните колбаси за сгъстител се използва картофено

нишесте,което идва от Полша.

В базата,където се разтоварва суровината има и много други овкусители към него.

Много често се намират огромни плъхове,които преяли или по някаква друга

причина са умрели в чувалите.За да не се отчита разлика в пакетната доставка,

производителите заедно с нишестето добавят и плъховете :).

Досега беше известно,че освен костно брашно в колбасите има още косми,нокти,хрущяли и пр.

отпадни продукти,но вече към всичко това си имаме и смлени плъхове :).

Link to comment
Share on other sites

За Бога, хора. НЕ яжте колбаси, пък били те и от големи производители!

Напоследък все по-чество се случва при нас да идват хора, които си купуват полу професионална или откровено професионална техника (за малки по обем производства) за  производство на колбасарски изделия. Което иде да рече, че все повече хора започват да се светкат, че дори цигарите и алкохолът са по-здравословни от днешните колбаси.

Link to comment
Share on other sites

Нека все пак да кажем, че говорим за полуфабрикати - салами, кренвирши, наденици и т.н., а не за колбаси изобщо. 

Link to comment
Share on other sites

Напротив-всички колбаси. Има едно нещо което е достатъчно да ви откаже-НАТРИЕВ ГЛУТАМАТ. Иначе по темата - охладено пилешко от витрината на Кауфланд-никога няма да повторя!

Link to comment
Share on other sites

Какво бихте казали за качеството на хляба в градът ни?

Умишлено не споменавам производител,понеже като гледам явно всички

си правят картелно споразумение и качеството е почти еднакво,а именно - за кочината :).

Масова практика е върнат хляб от търговската верига да се смила отново и,за да е мек и уж

пресен се смесва с грис и консерванти.Така старият хляб отново се връща в магазина като нов такъв.

Имал съм случай на хляб,който се разтягаше като ластик :).

След 2 дни се вижда разликата между старият и нов хляб,като старият е вече с плесен или се рони

и по цвят се различава от новият добавен към него.

Изключение прави пекарната на Лекси,където техен хляб съм го държал повече от 10 дни,като продукта

изсъхва,но се запазва цял и не плесенясва.

Ще добавя един линк и мисля,че ние консумираме същото:

http://e-zdravey.com/bg/ako-znaete-kakvo-ima-v-beliya-hlyab-nikoga-ne-bihte-go-yali/

Link to comment
Share on other sites

Напротив-всички колбаси. Има едно нещо което е достатъчно да ви откаже-НАТРИЕВ ГЛУТАМАТ. Иначе по темата - охладено пилешко от витрината на Кауфланд-никога няма да повторя!

 

Няма как да се съглася. В един пресен пушен свински врат кое да ме притесни по-точно, освен произхода на месото? Ами в свински бут? Освен това има производители, макар и много малко, които не се подиграват с клиентите си.

 

Между другото пилешко не препоръчвам на никой отникъде да купува.

 

Наскоро купих цяло пиле от ЛЕКСИ на ГРАДУС - е след като го опекох, без нищо друго освен сол и масло по него, това "пиле" сякаш бе от друга планета. Пълен мутант. Не знам с какво ги блъскат вече тия бройлери за бърз растеж, но не бих дал на децата си от тях.  

 

Какво бихте казали за качеството на хляба в градът ни?

Умишлено не споменавам производител

 

Напротив! Тук умишлено и целенасочено споменавайте производителите на боклуци - идеята на темата е да предпазим колкото се може повече хора от подобни продукти! 

Link to comment
Share on other sites

За мен заводският хляб е вреден затова и не посочих производители,понеже всички масово

ни поднасят "подметки".

Примерно груба грешка е топъл хляб да се опакова в найлонови пликове,а както виждам всички го правят.

Добавки има в абсолютно всички заводски хлябове, че даже и в много от пекарните, които твърдят, че правят ръчен, здравословен хляб. Тези добавки улесняват процеса и дават изключително ниска себестойност на продукцията.  Подобрителите помагат на хлебопроизводителите да увеличат обема, да оцветят кората и да запазят свежестта на средината в техните хлябове. В съдържанието на масовия хляб има: ензими като амилази, протеази, ксиланази, хемицелулази, глюкозооксидази, липази, фосфолипази; химически закваски течни, в туби и на прах, подобрители за хляб, емулгатори, подобрители за замразени храни, Е-та и много други, са малка част от менделеевата таблица в хлябовете.

Тук по-скоро трябва да се зададе въпроса,къде да намерим хляб,който да е различен от всичко това?

Link to comment
Share on other sites

Тук по-скоро трябва да се зададе въпроса,къде да намерим хляб,който да е различен от всичко това?

Има и друг вариант - купуваш си машина за хляб, слагаш брашно, вода, сол и мая и си правиш сам. ;)

Link to comment
Share on other sites

И това е добър вариант, ние от няколко години сме така. Обаче жена ми като вземе да прави някакви здравословни тухли и ме хващат лудите.... :grin:  

Link to comment
Share on other sites

Много хубава тема. И аз съм на същото мнение за пилешкото- не трябва да се яде изобщо. За вкъщи не купувам никога, но много рядко ми се случва навън да хапна. Само на свинско и телешко от Попов пазарувам, въпреки че и за него чух някакви истории, но все още мисля, че държи качество.

Без колбаси не мога, въпреки че имат много сол и.т.н.  Гледам да купувам филцена на Тандем/ Маджаров и луканка на Маджаров, до това със се ограничил.

Link to comment
Share on other sites

От 2г. и аз съм с машина за хляб.

Искаше ми се да разбера поне едно място останало ли е в Пловдив,където

все още да има истински хляб.

Даже скоро си взех и домашна машина-фризер за сладолед,че лятно време

от купешкият сладолед (там консерванти също има в изобилие) качвам много

килограми,а сега с домашни продукти го приготвям и нямам ядове :).

Link to comment
Share on other sites

луканка на Маджаров, до това със се ограничил.

Последния път като видях колко е боядисано червено месото в една негова - зачеркнах тая марка.
Link to comment
Share on other sites

Маджаров съм го отсвирил и аз. Тръгнаха добре в началото и като всички други в последствие се осраха. На практика не знам луканка, която да не е калпава гума вече... Почнаха от Карловската и развалиха всичко производителите. Съветвам всички да си купувате суджуци - там шансът да се сбърка е по-малък. Луканките са трагедия. 

Link to comment
Share on other sites

Ми от луканките - стария месар/майстор ли бяха - като, че стават. Но и ценитеи м стават. Преди 3-4 седмици взех една телешка, която промотираха в Лекси - нов цех, само там за момента ще са продават в града. Добре беше. По нататък ще взема от другите им, да видим какво ще направят.

Link to comment
Share on other sites

Дойде ред да обсъдим и млечните продукти :).

Аз препоръчвам всичко от мандра Ситово,ето линк:

http://www.mandrasitovo.com/

Кравето и овче сирене им са страхотни.

Да се надяваме,че няма да ги развалят както останалите производители.

Link to comment
Share on other sites

Хляб 'МИО' е добър, въпреки че на мен не ми допада като вкус. Познавам задочно собственика и философията му. Рапторе, говорех за трайни колбаси.

За Карловската луканка-преди доста вече години имаше назначен директор кръгъл=завършен идиот, който дезинфекцира помещението за зреене-вече в бг няма карловска луканка, тъй като благородната плесен я няма. Трагично! Доколкото знам нейде из Канада се опитва стар служител на завода да я прави.

Link to comment
Share on other sites

Дойде ред да обсъдим и млечните продукти :).

Аз препоръчвам всичко от мандра Ситово,ето линк:

http://www.mandrasitovo.com/

Кравето и овче сирене им са страхотни.

Да се надяваме,че няма да ги развалят както останалите производители.

 

Ако на нещото, което продават за сирене, му казваш хубав продукт...Купували сме сирене - 2 пъти еднакво сирене не съм ял! Или е като тебешир, или е като гъба, или е много солено или се троши... Не знам всяка седмица сменят технолога ли, рецептата ли... Повече Ситово - не.

ЕДИТ: говоря за кравето сирене. Киселото мляко също не ми хареса.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...