Jump to content
BulForum.com

бартер - рутер за рутер

Recommended Posts

значи това е моят рутер ...

Photo_16.jpgPhoto_16.jpg

и искам да го заменя за друг(пак N стандарт, по възможност с 2 антени), тъй като този нещо не се разбира с iphone и постоянно дропи връзката ... с по-новия рутер на tplink от същата серия(този, дето прилича на летяща чиния) ейпълския телефон няма никакъв проблем. не знам защо е така, ама не ми се и занимава да търся/ровя в интернет ... бих доплатил някаква символична сума, но зависи от устройството, което предлагате. примерно ако е по-новия модел нa tl-wr841n(с който знам, че няма да имам проблеми) бих доплатил до 10 лв.

също така искам 1-2 дни за тест, за да съм сигурен, че ще се сработят.

пробвай айфона без encryption, ако е ОК, пусни го на WPA-PSK (не WPA2 или автоматичен)

чакай малко сега ... криптирането може да е само AES или TKIP. във втория случай скоростта пада драстично, така че когато се остави на автоматично, кодирането винаги е AES, а що се отнася стандартите за криптиране, който и да избера - WPA(2)-PSK или само WPA(2), разлика няма - телефона си дропи и т'ва е.

Причините да дропи може да са многно и нито една да не е от модела на рутера конкретно.

Ако има WMM функция спри я.

Може трафикът на даден канал да е запълнен и за това да дропи. Пробвай на всички канали ръчно: 1,3,6,9,11,12

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...