samkijot Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 значи това е моят рутер ... и искам да го заменя за друг(пак N стандарт, по възможност с 2 антени), тъй като този нещо не се разбира с iphone и постоянно дропи връзката ... с по-новия рутер на tplink от същата серия(този, дето прилича на летяща чиния) ейпълския телефон няма никакъв проблем. не знам защо е така, ама не ми се и занимава да търся/ровя в интернет ... бих доплатил някаква символична сума, но зависи от устройството, което предлагате. примерно ако е по-новия модел нa tl-wr841n(с който знам, че няма да имам проблеми) бих доплатил до 10 лв. също така искам 1-2 дни за тест, за да съм сигурен, че ще се сработят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 С какъв encryption е настроен рутера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 16, 2015 Author Share Posted March 16, 2015 автоматичен Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 пробвай айфона без encryption, ако е ОК, пусни го на WPA-PSK (не WPA2 или автоматичен) Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 16, 2015 Author Share Posted March 16, 2015 пробвай айфона без encryption, ако е ОК, пусни го на WPA-PSK (не WPA2 или автоматичен) чакай малко сега ... криптирането може да е само AES или TKIP. във втория случай скоростта пада драстично, така че когато се остави на автоматично, кодирането винаги е AES, а що се отнася стандартите за криптиране, който и да избера - WPA(2)-PSK или само WPA(2), разлика няма - телефона си дропи и т'ва е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Причините да дропи може да са многно и нито една да не е от модела на рутера конкретно. Ако има WMM функция спри я. Може трафикът на даден канал да е запълнен и за това да дропи. Пробвай на всички канали ръчно: 1,3,6,9,11,12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_boy Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 ако решиш за малко по-сериозно доплащане и рутер от най висок клас погледни това http://olx.bg/ruter-d-link-dir-655-i72583972 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.