Jump to content
BulForum.com

Купувам платка за хард 250gb

Recommended Posts

Търся да закупя хард диск 

Seagate Barracuda 7200.7 St3200820as 200GB

Харда може и да е не работещ, трябва ми работеща платка. Прилагам снимкаplatka.jpg

гр. Пловдив

за връзка РМ или тел.: 0883 331804

От другата страна на харда, май ще е по-полезна снимката?

Дал е модел: St3200820as

Но само същата платка не върши работа, има и други реквизити за да се възстанови диска.

Дал е модел: St3200820as

Но само същата платка не върши работа, има и други реквизити за да се възстанови диска.

малко повече инфо може ли?

По принцип харда не зацепва изобщо, като го вържа втори хард на компа и на биос-а увисва и до там

Снимай диска от страната на етикета, за да се видят и другите данни - ревизия, фърмуер и прочие.

А иначе - този диск мисля, че е контактни площадки между платката и самият диск. Развий винтчетата на платката, свали я внимателно и ако е с площадки, почисти с гумичка. Няколко диска са тръгвали така при мен (с времето контактните площадки бяха много окислени и не правеха добър контакт.)

малко повече инфо може ли?

По принцип харда не зацепва изобщо, като го вържа втори хард на компа и на биос-а увисва и до там

Един и същ модел диск имат няколко ревизии. Освен модела, платката трябва да има същите ревизии на чиповете както и същата версия firmware. Ако няма 100% съвпадение на всички тези диска не само, че няма да тръгне, ами ще замине и информацията в него, ако има такава. Съществъва възможност да се прехвърли фърмуер, ако чиповете и ревзиите отговарят, но си е занимавка.

Искаха просто да кажа, че не е толкова просто като да смениш изгоряло захранване на РС, да речем.

При новите дискове информацията е уникална и платки от 2 еднакви диска не са взаймозаменяеми без да се смени епрома с калибрацията на главите нищо няма да стане.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...