downsoft Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Здравейте колеги. Темата предлагам да е за лични впечатления от смартчасовници и фитнес гривни. И двата вида устройства ги обединявам, защото тендецията е смартчасовниците да включват и това което вършат фитнес гривните (пулс, калории, сън и т.н.) Имал съм два модела фитнес гривни до сега: - Fitbit flex (добра е, лека и сравнително удобна, но е чиста фитнес гривна и ако искате да знаете часа носейки часовник, а не да си бъркате в джоба да поглеждате телефона, не е толкова ОК, друг недостатък е, че иска зареждане към 5-6-я ден). - Garmin Vivofit (има часовник и всъщност всичко, което трябва да е фитнес гривната + вградена батерия издаянваща поне 1 г. според производителя), недостатъци не открих, само и се нарадвах и отиде към раздел "продадени". В момента съм се насочил към смарт часовник Pebble Watch, моля някой, ако има личен опит или близки наблюдения да ги сподели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Аз от 2 месеца имам Mi Band.Ползвам я за 2-3 неща.Може да мери крачки,но не е много точна.С мидифицираната версия на апа могат да се получават известия за съобщения.С MIUI като ми е вързана гривната към телефона мога да си го отключвам без unlock pattern. Алармата е добра,вибрира и те буди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dertre Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 И аз съм с Mi Band.Предимства : 1. Цена (15$ промоция). 2. Батерия (в момента е на 45 дена от зареждането и е на 55% батерия). 3. Дизайн (изчистен без излишни работи и с опция да сменяш каишката за цени от 1-30$ за кожени или силиконови). 4. Водоустойчивост (къпя се с него без проблем/ някои хора се оплакват след басейн, че имат проблем и не работи банда). 5. Удобен (след 2 дена носене забравяш за него и не го усещаш на ръката). 6. Отчитането на съня е учудващо точно (нямам си на идея как го засича, но ми отчита всяко будене докато спя). 7. Статистика (банда има собствена памет и запаметява до 1 седмица според описанието). Това спестява носенето на телефона и постоянното му свързване с гривната. Недостатъци: 1. Липса на екран (реално това си е чист фитнес банд). 2. Няколко бъга (които се оправят с намиране на точния софтуер) 3. Странно зарядно (при загуба ще трябва да си поръчате зарядно, цената на зарядното е 2-3$) 4. Крачкомера лъже с около 1/3 от това което ви показва (сравнявам го с това което отчитат другите 2 телефона). Като цяло за цената си е направо идеален. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Подариха ми jawbone up24, не е лоша гривничката но не я носих много време. Единственото което ми хареса много е буденето сутрин с вибрация. Ако трябваше да избирам най-вероятно щях да взема Гармин-а понеже си е и часовник. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 каква е идеята, която стои зад тези джаджи ... часовника горе-долу ясно - показва часа и някакви "умни" функции, ама с гривната ква е идеята и най-вече тези, които не са с дисплей, а за да се "ползват пълноценно", им е необходим "умен телефон" ... че той самия телефон след като е толкова умен, не може ли сам да я свърши тая работа? или всичко опира то style, fashion ... учудването ми произлиза от това, че не са хич евтини, а реално един смартфон или ги дублира като функционалност, или без него те сами не са ефективни ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Нещата,които има в Mi Band:педометър, аларма с вибрация, измерване на съня, отключва ти телефона с гривната вместо всеки път да си чертаеш патърна, нотификации,когато някой ти звъни, с модната версия на апа можеш да получаваш и нотификации от апове. Някои неща наистина ги има в телефона,но ме съмнява да искаш да се облъчваш с телефон до главата всяка нощ за да си мерип съня. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 някой който има китайски смарт часовник може ли да ми кажи при управлението на музикалния плеър дали има възможност звука да си остава на телефона, защото тук с един GV08S той се възпроизвежда от часовника(чрез bluetooth) .... а аз искам музиката да си излиза от телефона, а от часовника само да сменям траковете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 Xiaomi пуснаха новия модел на Mi Band. http://www.aliexpress.com/item/New-Original-Xiaomi-Mi-Band-2-Miband-Wistband-Bracelet-with-Smart-Heart-Rate-Fitness-Touchpad-OLED/32677212146.html?shortkey=UvEZvIRj&addresstype=600 Цената е 30$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Поръчах си една и я чакам да пристигне другата седмица Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.