Jump to content
BulForum.com

USLILVATEl za vka6ti

Recommended Posts

звука го вадят тонколоните.. не ресивера.

@Thief .. няма да говоря повече. явно сме питали на различни места. за мен това Сони изхвърча първо от листчето с възможностите. явно ти си питал на други места, защото и аз питах и отзивите както казах, не бяха особено добри. почти всеки купил това сони го сменя с Pioneer *712* или Panasonic *45* (специално там където аз четох). Сонито че вадят тих сигнал.. вадят тих сигнал. и знаеш ли къде е най-интересното? че ако увеличиш звука до край (без да е пуснато нищо да върви... пускаш DVD-то само и седи на изхода за DVD-то) и увеличиш усилвателя до край.. ще чуеш шим. пък и ти пробвал ли си твойте колони на един от другите Reciveri .. да видиш дали има разлика. за по-нов модел въобще не говоря. нещо не си разбрал. аз даже не го знам какъв е. усилвателя е 6 канален.. просто няма какво да си говорим. точно затова влиза и в по-горния клас. Denon също са по-добри усилватели. Yamaha също са по-добри усилватели. Panasonic също са по-добри. Onkyo и те. Не е само Kardon-a. не съм казал че усилвател от същия клас на Pioneer e по-евтин. точно обратното. казвам че усилвателите от същия клас на други производители са по-скъпи. тва за 5.1 филмите можеш да го кажеш на тия дето измислят 8 канални усилватели. все пак трябва да се мисли и за в бъдеще нали? незнам защо в началото говориш с такава ирония на думите ми след като аз говоря за твоя усилвател и ти потвърждаваш думите ми. защо тая насмешка. и да видиш че не говоря наизуст.

SONY STR-DE695/B/S ЦЕНА С ДДС: 499.00 лв 

- РИСИРВЪР С DOLBY DIGITAL EX
- МОЩНОСТ 5 X 120 W (пише 5 ама са 6.. може да провериш спецификациите на Сони)
- DTS / PROLOGIC II ДЕКОДЕРИ
- НАСТРОЕН ЗА SUPER AUDIO CD (!!!!!)
- 5.1 - КАНАЛЕН ВХОД
- ПЪЛНООБХВАТЕН DSP
- ТУНЕР ( УКВ / CB ) 
- RDS / ПАМЕТ ЗА СТАНЦИИ
- AV ВХ./ -ИЗХ./ ЦИФРОВ ВХ./-ИЗХ./КОАКС.ВХ.
- 32 - БИТОВ

img_med0.jpg

Revicer от по-нисък клас и с не толкова екстри

PANASONIC SA-HE75E-S ЦЕНА С ДДС: 529.00 лв 

-AV-РЕСИВЕР ЗА ДОМАШНО КИНО
-5X80W DIN 6 OHM
-DOLBY DIGITAL / DTS / PRO LOGIC 2-ДЕКОДЕРИ
-FM/AM- RDS ТУНЕР
-DVD AUDIO-READI
-ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ

img_big0.jpg

Още един Reciver от по-нисък клас чиято цена явно не пада за разлика от тази на Сонито.. което беше 600 лева преди 3 месеца.

PIONEER VSX-D512 ЦЕНА С ДДС: 539.00 лв.

-РЕСИВЪР ЗА ДОМ. КИНО
-5Х100W,8 OHM
-ТУНЕР С RDS
-ПАМЕТ ЗА 30 СТАНЦИИ
-DOLBY DIGITAL PRO LOGIC II
-DTS ДЕКОДЕРИ
-ДИСТ. УПРАВЛЕНИЕ

img_big0.jpg

Ресивер от същия клас, но с по-малко екстри

PIONEER VSX-D712 ЦЕНА С ДДС: 749.00 лв 

-РЕСИВЪР ЗА ДОМ. КИНО
-5Х100W,8 OHM
-ТУНЕР С RDS
-ПАМЕТ ЗА 30 СТАНЦИИ
-DOLBY DIGITAL PRO LOGIC II
-ДИСТ. УПРАВЛЕНИЕ

img_big0.jpg

Eто го и въпросната Yamaha, който според мен е доста по-добър. ресивера е в същия клас и пак не стига Сонито по екстри.

YAMAHA RX-V550RDS TML ЦЕНА С ДДС: 799.00 лв 

-AV РЕСИВЪР ЗА ДОМАШНО КИНО
-МОЩНОСТ 6X90W
-DOLBY DIGITAL EX, PRO LOGIC IIX,DTS-ES 96/24 NEO 6
-29 SURROUND DSP ПРОГРАМИ
-DVD AUDIO/SACD-READY 
-S-VHS - VIDEO UP КОНВЕРСИЯ
-РАДИО ТУНЕР С RDS И ПАМЕТ ЗА 40 СТАНЦИЙ
-УНИВЕРСАЛНО ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ

i_09000792.jpg

мога да продължавам да давам претенденти до утре. погледни всичко.. Сонито има най-много екстри, най-евтино е и е в средния клас. от къде според теб се удържа за всичките тези екстри? не искам да казвам че ресивера ти е фъш. просто ти казвам че не е толкова добър за колкото го мислиш. ако ти трябва нещо колкото да разпределя звука... добър избор. много екстри на ниска цена. Но ако имаш качествени колони.. ресивера просто ги разваля. звука през тях може да е много по-кристален.

П.С. ако ти е интересно какво толкова имам аз, че говоря. Ето го моя:

img_big0.jpg

ext_big0.jpg

точно сега кратки статистики както дадох на тези отгоре не мога да ти дам, защото тях съм ги зимал от страницата на Техномаркет, а там не се продава JVC.

ето ти страница да провериш ако ти е интересно.

Neka zapo4na taka:

Sega sonito e po evtino no togava kogato az go kupih platih 700 lv i beshe po skupo ot panasonic onky pioneer , samo yamaha beshe sus su6tata zena.Zatova mislq che zenata ni6to ne ozna4ava v slu4aq.Tq se vliqe ot factori koito ne moga da obqsnq sega.Extrite ne izqjdat ka4estvoto...te sa si prosto dobavka za koqto sony sa na4islili kum krainata zena.Otdelno noviq model e edna ot pri4inite da bude 500 lv zastoto kakto sam se doseshtash estestveno e na stariq da padne zenata pri nali4ieto na nov po dobur model.Neznm voabste kak e pri panasonic primerno no ako noviq im model e na po visoka zena ot tozi koito mi davash to toi trqbva da struva 800 lv min , neznm kak te ste dopusnat renomirana marka kato soni da ima po evtini modeli...Stiga tolkova marketing. :)

Tezi parametri koito mi pokaza sa bezpolezni v sravnenieto na amplifierite , prekaleno obsti sa , ni6to konkretno.Vseki receiver(po4ti de) si ima tuner...i t.n

Vij ne iskam da si pomislish che ne ozenqvam truda ti , vse pak si otdelil vreme i ysiliq da gi izrovish i postnesh tyk...blagodarq za koeto.

Po vajnite harakteristiki ne gi znm , za da gi namerq trqbva dosta da tursq , moje bi some other time ste namerq vreme.

Sto se otnasq do tova dali 4uvam shum....ste proverq i ste ti kaja. :)

Za spravka kolonite sa mi jbl northridge series ECH(ne sum 100% za tova) , ka4estvoto si e perfectno neznm kakvo tolkova ste promeni drug amplifier za koito ujasno mnogo me sumnqva da e po-dobyr.

Su6to iskam da spomena che imashe 6x100W amp na Conu za 600 lv(togava, sega neznm kolko e) tui 4e 1 channel v pove4e ne go pravi nito po skup nito minava v drug klas(a te se vodqt 3 btw).

Ne ne molq da me izvinish ako s ne6to sum te obidil , ne sum imal takova namerenie , vqrno e malko po razpalen ton ot normalnoto sum vlojil v po gornite si postove no v nikakuv slu4ai ne sum iskal da te zasegna. :) Nasmeshka moje bi imashe , sori za koeto :)

P.S za istinsko supostavqne na amp-ovete sa nujni po detailni harakteristiki :)

Btw buksite ti na tvoq amp sa 2 puti po malko ot na sonito

Imam in i out za vseki channel

P.S uveli4ih volume-to na max.4uva se edva dolovim shum(suskane) , a toi e neibejen ima go pri vsi4ki amp-ove.Shuma se poqvqva sled 72-73(ot max 75 na volume-a) :)

Хора нищо лошо че се интересувате от такива работи ,но нетърсете винагу комерса ,аз лично съм си с pioneer в нас но има и доста по напред ...след малко ше ви направя едно ревю :P

повечи изходи има от всеки ресивер освен Pioneer *712* и Yamaha-та за която съм писал по-горе. чувал съм разликата на различни колони с различни усилватели. определено има такава. твоята логика за маркетинга и за цените на моделите не е много точна, защото ако беше така.. Harman/Kardon нямаше да имат никакви приходи, защото моделите им на ресивери започват от 1000 лева и то за 5x45W модел. знам каква е била цената на сонито. нали точно това ти казвам. че и мен ме впечатлиха екстрите, но всички ми казваха да бягам от него и ако имам пари да зимам Yamaha. за характеристиките който съм дал... на мен не ми е проблем да ти дам и по-детаилни,но големината на поста щеше да стане ..... виж например как съм дал за моя ресивер. пише всичко. просто исках да покажа главно цената и това което повечето хора ги интересува като характеристика.

П.П. ако усилвателя има S-видео вход/изход.. спада към по-горния клас.

JBL-pravqt dosta dobri sistemi za doma6no kino.perfektno iz4isleni.oba4e spored men za nqkoi film ti trqbvat solidni koli4estfa watove za6toto, taka se ose6tat nai qko vibraciite ot koito nastrahva6,no kakto si re6ite :rolleyes:

JBL-pravqt dosta dobri sistemi za doma6no kino.perfektno iz4isleni.oba4e spored men za nqkoi film ti trqbvat solidni koli4estfa watove za6toto, taka se ose6tat nai qko vibraciite ot koito nastrahva6,no kakto si re6ite  :rolleyes:

не усетих кое беше общото с досегашния спор.

да бе. то и аз мога да си харесам нещо в интернет и да сложа снимчица да кажа "е тва е моя". не мисля че ако беше дал толкова пари за тоя усилвател щеше да питаш "хубав ли е" освен ако не искаше да се изфукаш с нещо. на мен лично не ми харесва. за тия пари може да се купи нещо много по-стойностно. и все пак толкова скъп усилвател.. само 10 килограма.. моля ти се. та това е смешно.

w00x..... mnogo li si otvoren?misli6 si 4e spcialno sum se rovil v internet za da se izfukam 4e imam takuv usilvatel emi to samo horata koito zavijdat si mislqt taka ako ne mi vqrva6 dai da se sre6ten i da dodie6 v nas da go vidi6!oba4e ako go imam 6te mi dade6 100 leva kvo 6te kaje6?

@ marto

Mi za 100 lv ako e she se spazarq s koito trqbva da mi go zaeme za malko i da go pokaja :) so....tfa pak ni6to ne dokazva , ne 4e mi trqbva de no..

Nema kvo da se nasturvqvash...naistina tyka se proqvi kato fuklio no ne mi se steshe da ti go kazvam 1viq put.

много съм отворен, но не виждам това на теб по какъв начин ти влиза в работата. тва е все едно аз да имам Dodge Viper и да питам.. абе вие мислите ли че тая количка е хубава? тва е просто фукня. пълна. НЕ.. така би казал не човек който завижда, а човек който може да направи разликата за какво трябва да се дадат колко пари. това за 100-те лева въобще няма да го обсъждам. ти на колко години си? на 15? 16? или те състарих?

...на колко години си? на 15? 16? или те състарих?

Mislja, che 'dosta' go sastari ili ako se barkam, znachi ne e dorasal za godinite si. :) Obache misalta mi e druga - ne se zajajdajte edin-drug, naj-malkoto tuk ne mu e mjastoto i badete kato cjalo po-umereni v reakciite si - ne se provokirajte ot njakoja sluchajna duma, a tozi kojto postva neshto malko po-off-topic, parvo da pomisli dali e udachno(osven tova ima i edit buton)...."Clickable Smilies" sashto varshat dobra rabota. :)

Peace! :love

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...