Jump to content
BulForum.com

Oneplus One

Godfather

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ами скрииншотите показват как се справя хардуеър-а. Аз подтвърждавам всяка една дума на Кръстника, че е вярна, от там нататък всичко е въпрос на вкус и избор :)

Мен това, което ме спира е, че от Galaxy Active съм безкрайно доволен. С него си влизам в сауната и грам не ми дреме. Всъщност по него познавам кога са минали 10 минути - като вземе да ми пари прекалено на пръстите значи е време да излизам :) 

Ще видим моя човек кога ще ми го прати. Сега си го е поръчал на неговия адрес да го бил разгледал от любопитство ама ужким не го искал и щял да ми го прати...

On 1/7/2015 at 4:55 PM, djadomraz said:

Чудя се да си взимам ли такъв. Един приятел ми предлага да ми даде неговия invitation - преценил че екрана му идва голям...

Изчакай Mi Note,ако не ти е прекалено голям :D Но пък интерфейса на MIUIсъщо може да не ти хареса :D

On 1/16/2015 at 6:15 PM, djadomraz said:

Мен това, което ме спира е, че от Galaxy Active съм безкрайно доволен. С него си влизам в сауната и грам не ми дреме. Всъщност по него познавам кога са минали 10 минути - като вземе да ми пари прекалено на пръстите значи е време да излизам :)

Ще видим моя човек кога ще ми го прати. Сега си го е поръчал на неговия адрес да го бил разгледал от любопитство ама ужким не го искал и щял да ми го прати...

От сега да ти кажа, че ОРО няма да издържи в сауна или под вода. :)

Ако някой иска 1+1, 20 януари е датата => https://oneplus.net/jan20

On 1/18/2015 at 12:56 PM, Vetim said:

Че такъв телефон ще има, ще има, но спецификациите са далеч от сигурни, макар че ако се окажат наистина такива би било много добре :)

Някой помни ли моите думи преди години че дори резолюция 1920х1080 не е достатъчно добре на екран на телефон. Ето взеха да ги правят. Хората, спорещи, че ретината не можела да различи повече какво ще кажат сега ми е любопитно :)

On 1/18/2015 at 3:51 PM, djadomraz said:

Някой помни ли моите думи преди години че дори резолюция 1920х1080 не е достатъчно добре на екран на телефон. Ето взеха да ги правят. Хората, спорещи, че ретината не можела да различи повече какво ще кажат сега ми е любопитно :)

Не че споря, но според мен лично основно го правят за да имат извинение да ти вземат повече пари от предния път и да те подтикнат да си вземеш нов телефон  :)

On 1/18/2015 at 4:05 PM, BlackGuardian said:

Не че споря, но според мен лично основно го правят за да имат извинение да ти вземат повече пари от предния път и да те подтикнат да си вземеш нов телефон   :)

Нищо подобно. Замисли се ако четеш книга колко букви имаш на един ред (при доста голям шрифт това са около 30 на ред). Сега раздели 1080 на 30 и получаваш че матрицата за 1 буква е около 36 пиксела широка. Отвори един Paint или нещо подобно и се пробвай на матрица 30х50 да нарисуваш Ж, Ф, М, Д или Л ама както го виждаш във вестника (или шрифт от сорта на times new roman). Май изобщо не са чак толкова много. Даже за да не е ръбеста буквата трябва да използваш font smoothing и да слагаш сиви пикселчета тук и там. 

Сега убеди ли се, че всъщност 4к разделителна способност на 5 инча изобщо не е чак толкова много? И буквите само изглеждат ок на телефона, но реално ако нямаше font smoothing дори и другите хора (не само аз) щяха да забелязват че има нещо, което не е наред.... А ти изглежда ок, защото си свикнал да са назъбени на компютъра, а дори macbook retina display с неговите 2880х1800 на 15 инча използва subpixel rendering за текста за да изглеждат по-добре нещата. Ето ти screenshot увеличен 10 пъти:

post-209-0-62941400-1421607369.png

ето го и оригинала:

post-209-0-77077700-1421607369.png

Матрицата на това Ж е 60 на 60 пиксела, а при мен като размер е точно колкото ей това Ж - т.е. по времето когато взимах screnshot-a от Word. Иначе браузъра май съм му изключил subpixel renderinga и в него Ж-то е точно това: post-209-0-11810300-1421607701.png

Т.е. дори на "ретина" дисплей за да няма нужда от такива еквилибристики трябва разделителната способност за 1 буква да е поне 3 пъти по-висока от сегашната (1080) - излиза че даже 4к дисплей на 5" екран не е достатъчно добър :)

наздраве :beer:

On 1/7/2015 at 4:55 PM, djadomraz said:

Чудя се да си взимам ли такъв. Един приятел ми предлага да ми даде неговия invitation - преценил че екрана му идва голям...

И аз всеки път играя в ибей за такъв, но всеки път стигаме до моята психилогическа граница от 300 долара(цифра, която за телефон не ми се ще да давам). Обувки - да, яке - да, блоу офф - да, обаче за телефона съм скъперник голям :D :D

Ще почакам още малко и все някой ще клекне :)

On 1/18/2015 at 8:42 AM, kotora said:

Вчера видях един такъв.Тва е ебаси огромното нещо.Мисля си че е по-голямо от Note 3

Почти напълно еднакви са. Колежката има Ноут и  ги сравнявахме, само че ноутът е леко по-трътлест, поне според мен. А иначе, аз имам малка ръка, но пауър бутонът и за звука са разположени така, че дори аз с мойте лилипутски пръсти мога да ги достигна. Свиква се с времето

152.9 x 75.9 x 8.9mm (One+)
151.2 x 79.2 x 8.3 mm (Note3)

<offtopic>

Малък телефон е Nokia E52 и подобните. Всичко друго с touch screen е по-добре да е колкото може по-голямо стига да ти влиза в джоба.

</offtopic>

• 3 months later...

Днес получих няколко последователни ъпдейта, като последния беше огромен и в крайна сметка инсталира Android Lollipop 5.0.2. Има интересни нововъведения, но тази вечер не ми се бъзика, ще го гледам утре. :)

On 5/2/2015 at 4:44 AM, Godfather said:

Днес получих няколко последователни ъпдейта, като последния беше огромен и в крайна сметка инсталира Android Lollipop 5.0.2. Има интересни нововъведения, но тази вечер не ми се бъзика, ще го гледам утре. :)

Как става това? Мога ли и аз да си го направя без да прецакам системата генерално?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...