zynth Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Предполагам проблема е от рутера, но да го обесня, знам, че тук има доста вещи хора: Ползвам си нет с рутера вкъщи нс Galaxy Note 2 ( Андроид 4.4.2)- без значение от броя на ползваните едновременно приложения, wifi връзката спира все едно съм изключил рутера, пуска се 3G-то, след което все едно съм шпуснал пак рутера, wifi връзката се оправя. Мислех, че проблема е в телефона, преинсталирах го, вайпнах го и т.н., но се оказа, че и Galaxy S3 Mini (Андроид 4.3)в същата мрежа го прави от време на време. Лаптопа (другия не е тестван) е Dell Inspiron 3521Windows 7 Ultimate), при него шпроблема е друг, много по рядко (при телефоните се случва често) - показва удивителна при връзката с wifi рутера, troubleshoot problems на win dows 7 го оправя, като изписва, че е рестартирал адаптера. Рутера е TP-Link TL-WR841N, със стандартни настройки, 11b/g/n mixed, atuo channel, WPA-PSK/WPA2-PSK - version automatic, encryption AES. Бешес последната версия от сайта на TP-LINK, от преди малко е с предната, пак от техния сайт Предполагам е без значение - ползвам Cooolbox Проблема е в рутера или в устройствата, или в настройките? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Флашни рутера с openwrt и ще може да се каже, че имаш рутер. Оригиналния фърм е отврат. Обърни внимание на хардуерната версия - пише я на етикета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Ако не те притеснява евентуалната загуба на гаранция, префлашни го с Gargoyle.Виж коя хардуерна версия е, защото гаргойл поддържа засега до v.8. Ако е v.9, има поддръжка от openwrt. Там обаче семплия web-интерфейс Luci е с порядък по-богат на опции и настройки и конфигурирането може да е доста объркващо за човек без опит.И ако все пак решиш да флашваш с алтернативен фърмуер, четене му е майката - какво и как се прави, какво се предприема в случай на гаф.В крайна сметка риска не е толкова голям с устройство за тридесетина лева. Едит: Бънди ме е преварил Всъщност гаргойл ползва ядро на openwrt, но интерфейса му е някак по-юзер френдли така да се каже. Подходящ е за масовия потребител и е по-добро решение от стоковия фърмуер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted November 21, 2014 Author Share Posted November 21, 2014 Lucky_Luciano ми каза да си променя някои настройки на рутера, v5 е между другото, пропуснал съм одесе, гаранцията отдавна е изтекла. ако проблема продължи ще сложа dd-wrt, Gargoyle, open-wrt (някое от тях де), за да проибвам как ще е така, мерси много хора Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Лично аз се въздържам да препоръчвам dd-wrt, особено за устройства с Atheros чип. Във форумите на hardwarebg.com има тонове инфо от експерти в областта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 дд-врт не работи читаво на този рутер. Личен опит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 zynth, on 21 Nov 2014 - 21:43, said:zynth, on 21 Nov 2014 - 21:43, said:...рутера, v5 е между другото, пропуснал съм одесе, гаранцията отдавна е изтекла... Сега ми хрумва, че щом е версия 5 трябва да е на 3-4 години тоя рутер. Преди да почнеш гимнастиките с фърмуера опитай най-простото - читав адаптер 12V/1A (или приблизително колкото е на оригиналния). Мисля, че АТА устройството на куулбокса се захранват с такива адаптери и ако не се лъжа буксата е идентична. Възможно е да прави парчета от издъхващо захранване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Имам такъв рутер v7.1 и си работи отлично с DD-WRT, поне от 3 години с ъптайм месеци. Това за захранването има логика! На един ТПЛинк на мой приятел, не помня вече модела, от прецакан траф, правеше някакви мизерии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 И сега един параноичен въпрос, купих си Tp-Link Archer C2, та се чудя като цяло колко са вредни рутерите ) В нет-а има различни мнения на специалисти. Въпроса ми е следния - как да го настроя - 2.4 Ghz, 5 Ghz или dual Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Ами... не разбирам въпроса ти аз лично.Ако имаш устройства, които ползват само 2,4GHz - слагаш го на 2,4. Ако имаш устройства, които ползват само 5GHz - слагаш го на 5. Ако имаш устройства, които ползват и двете честоти - слагаш го на dual. ...... ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 И да са вредни и да не са - ако спреш твоя, ще те лъчат чуждите. На 5GHz, трябва да лъчат по-малко, но връзката да е бетон. Както w00x ти е писал - зависи какви са ти устройствата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 Еми аз никъде на намирам на лаптопите и телефоните N на колко GHz е Не е ли логика, че щом е с N трябва да е и на 2.4 и на 5? Един приятел, дето е системен администратор ми твърди, че на 2.4 се облъчва по-малко Накрая новия рутер ще си стои в кутията Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Не. Не е това логиката. Виж си всяко устройство. На него ще пише дали поддържа 2.5 и/или 5GHz.На 5GHz връзката е по-бърза, но покритието е по-слабо. На 4 метра от рутера, без прегради, на телефона не ми е пълно покритието. 2,4ГХз мрежата е пълна и я хващам дори долу пред блока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 Видях, всичко поддържа и двете. Въпроса ми, ако знаете, което е по-безопасно за здравето? Четох доста в нет-а, едните статии казват, че е безопасно, а в другите родители в Канада спрели децата си от учлище, заради wifi мрежите... Та, кое е по-безопасно за здраето, 2.4 или 5? Знам, че звуча параноично, ама тоя системния администратот ми вика, че на 5 се пържиш повече ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Което лъчи по-слабо, следователно 5GHz. Вади си рутера и спри да се побъркваш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 то тия 5GHz в сравнение с клетка на мобилен оператор са нищо Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Всъщност, честотата не е толкова важна, в случая, колкото мощността, а тя е мизерна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.