gadniqt Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Здравейте,имам следният ВиК проблем: бойлера в банята му капе възвратният клапан като загрее(дотук нормално ),наскоро си сложих малко бойлерче в кухнята,на което също като загрее му капе клапана(пак нормално). Проблема,е че когато работи големият бойлер в банята(на около 5-6 метра тръбен път от този в кухнята),този в кухнята почва да капе,независимо че не е пуснат да работи. До колкото прочетох това е сравнително нормално и май е индикация за налягане в тръбите по-високо от нормалното,ама не съм особено сигурен и за това ми е питането тука дали е нормално ? Евентуално как мога да си реша проблема с капещите клапани,ставали с редуцир винтил на входа на студената вода още когато влиза в апартамента? На теория би трябвало да става,но на практика не виждам как ще предотварти, когато загрее бойлера да не отваря пак клапана. Някой ако е правил нещо по въпроса ще съм му благодарен да сподели опита,че не мога да свикна с мисълта да имам "нещо капещо" в кухненският шкаф и да му мисля отвеждането му Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Като си вземеш качествен клапан? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Ако си намериш стар клапан - може. Ако не - над 90% от новите са тотални боклуци и капят постоянно. Всички в момента ги извеждат със силиконов шлаух до канал. Ако ревизията е с пластмасова дръжка можеш много леко с възможно най-тънка медна телчица да го потегнеш, така щото капката да спре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Мхм, стар клапан. Имаше последно в Тракия, в 52 блок /май той беше, където е каса на ВиК/. Вляво от касата има магазин за ВиК части, водомери и каквото се сетиш още. От там последно купих от старите клапани. Новите са ад. Капят, дори при не толкова високо налягане. Старите и при втори етаж, където налягането е височко, изобщо не мърдат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Щот ви толкоз акълът да купувате от т.н. клапани за бойлери! Има си прекрасни предпазни клапанчета на WATTS, които с лека доработка от арматура си стават чудничко за целта.... Че са и истински освен всичко останало. Толкова парни и климатични системи на разни откровено прости хора съм направил с тях, че вече не им помня бройката и никога, никой от тези клапани не ме е дънил, въпреки откровения мерак на собствениците (на системите) да стават космонавти.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Галицин, това е неуместно да го казваш, след като най-малкото нито покзаваш за какво говориш, нито как се адаптира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 То никой не се е върнал да разкаже какво има отвъд Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Галицин, това е неуместно да го казваш, след като най-малкото нито покзаваш за какво говориш, нито как се адаптира. Примерно, след съвсем леко гугълване..., а уж тук сите сте егати и инглиш спиикърите.... http://www.watts.com/pages/search.asp?keyword=pressure+relief+valves&catId=0&page=1 от там на сетне, за адаптирането мисля не е кой знае колко нужно да обяснявам. По магазините (ВиК) ВРН-та и нипел намалители дал господ.... Ако още нещо не ти е ясно, питай... Ще се постарая да ти го обясня и в 3D, пък ако и тогава ти остане мътно - чети по устните ми П.п. И още един жест към хората не умеещи да използват гугъл (тук явно изобилстват), Софитерм (Брезовско шосе срещу входа за Кауфланд) и една фирма (не мога да си спомня името и) в двора на бившето Аптечно управление, предлагат какви ли не и на какви ли не налягания подобни защитни клапани. П.п.2 Мисир с мисир! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Понеже си тотален мисир, да те питам - дали лицето gadniqt знае всички тези работи, защото той пита, не аз? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Па ти щот ги знаеше, нали....? Ама не е и в това въпросът, а в елементарния мързел да се гугълва, освен когато не става въпрос за пишкомерене Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Аз и за други фирми се сещам, трябва ли да ги рекламирам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted November 27, 2014 Author Share Posted November 27, 2014 Момчета тая тема е бях позабравили ...... след доста четене,просто приех,че ще ми капе. Ходих до ВиК,след устен разговор с "началника",човека беше доста отзивчив и веднага звънна да проверят дали е високо налягането в сградата (учудващо добра реакция за държавни служители..евала). Не знам вече какво са проверявали ама пак си тече,интересното в ситуацията,е че в банята спря да капе,за сметка на тоя в кухнята(явно тоя в кухнята изпуска на по-малко налягане),независимо кой бойлер върви...все си капе на тоя в кухнята. Импровизирах си един дренаж да ми отвежда водата и готово . Позачетох за някакви "Словенски" клапани, които били добри,ама ми мина мерака да бистря проблема . То ми беше по-интересно дали с редуцир винтил на входа на входната вода ще се оправи проблема или няма да има ефект(из нета е доста спорен ефекта ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.