Jump to content
BulForum.com

Продавам (евентуално и на части) лаптоп ACER 2026WLMi (с проблем)

Recommended Posts

Лаптопът го взех преди няколко месеца от съфорумеца neptun. С купуването му знаех, че едната панта на дисплея е счупена, но капакът се движи нормално на другата и че има някакъв проблем в захранването, защото трябва при рестарт да се махне за момент батерията му, за да може да запали, което не ме бъркаше, защото възнамерявах да го ползвам основно като настолен. Наложи се обаче да го нося тук-там, само дето номерът с махането на батерията взе да действа все по-рядко, а накрая почти не действаше, което за мен беше доста изнервящо, защото трябваше да седи постоянно включен или на стендбай.

Понеже съм в Пловдив за много малко време, предпочитам да го пусна за продажба цял и да го вземе някой, който има възможност да си го оправи. Ако няма интерес за целия, тогава ще го пусна и на части, но това ще стане, когато се прибера следващия път в града. Ето кратка спецификация на модела. Разликата от данните е, че махнах оригиналния 80GB хард диск (дискът е IDE, а не SATA) и го смених със 160 GB (без лоши сектори - Sentinel показва Health&Performance -> 100%&100%), освен това към паметта добавих още 512 MB и XP-то, което съм му инсталирал върви доста бързо. Ще споделя още малко впечатления ако са от полза - процесорът е интелски 2Ghz/2MB кеш, като действа от 600 Mhz до 2Ghz, в зависимост от моментното натоварване на системата, видеокартата е ATI9700 (128 MB). Батерията (поне по времето когато го ползвах) държеше около час. Матрицата е 15.4", матова и е без проблеми, клавиатурата също,  DVD-RW-то записва коректно, има изход за външен монитор, FireWire, гигабитов LAN, Wi-Fi, че и дори стандартен паралелен интерфейс ;) , единствено не ми се е налагало да ползвам кард рийдъра, но предполагам, че и той си работи. Звукът му е доста добър, понеже има и някакъв subwoofer...поне съдейки от 4-те лаптопа, които ползвам този определено е с най-добрия саунд.

Това са ми в общи линии впечатленията от ползването на лаптопа през тези няколко месеца, съжалявам, че обявата ми не е подредена, както ми се искаше, но в момента разполагам с малко време и затова пиша в свободен текст. Засега слагам снимка от нета, но като се освободя с време, ще го снимам и ще добавя снимки тук, имам и подробни рапорти-скрийншотове от Sentinel и Aida при необходимост. Ако някой го иска целия, ще ми бъде трудно да му го демонстрирам предвид споменатия дефект с началното зацепване, въпреки че когато 'отлепи', от там нататък всичко си е ОК, докато не му дам "шът даун", така че предпочитам да го вземе някой с познания за ремонти или с познат в сервиз, или пък ако евентуално реши да го разфасова за части. Цена 90 85 80 лв.

00091830-photo-acer-ordinateur-portable-

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...