Jump to content
BulForum.com

охлаждане за видео карта

Recommended Posts

• 1 month later...

продължавам да търся(използвам еднократната възможност за up-ване на темата) ... @sinnerr, този zalman доколкото гледам от спецификациите за него поддържа до 7-а срия на nvidia, така че май няма да стане. освен това търся нещо евтино - за около 5-6 лв.

• 2 weeks later...

Ако има пасивно охлаждане (радиатор) самата карта вьржи една 120мм перка за него с миши опашки и си решаваш проблема ;)

охлаждането е от типа "фабрични"(капсоловано) и е ниско, та трудно може да се захване каквато и да е стандартна перка към него ... нещо подобно. затова или трябва да сменя цялото охлаждане, или да намеря същата по размер перка, която да е на 3 крачета

охлаждането е от типа "фабрични"(капсоловано) и е ниско, та трудно може да се захване каквато и да е стандартна перка към него ... нещо подобно. затова или трябва да сменя цялото охлаждане, или да намеря същата по размер перка, която да е на 3 крачета

Захваща се без проблеми. Проблем може да е ако се ползва слота до този на видео картата... понякога. Но щом казваш е от ниските спокойно ще вкараш стандартен 80мм вентилатор, закачен на 7 волта (жълто + и червено -) хем ще е и в пъти по тих от оригиналните имитации. Захващането аз го правя с свински опашки 4 броя по два от страна и обикаля цялата видео карта в повечето случаи. Слагам и нещо меко където прави контакт вентилатора с радиатора (предимно двойно лепящи от дебелите или дунапренче). Въобще не се занимавам да търся вентилатори и охлаждания за евтини видео карти. Един хубав тих вентилатор Arctic 80mm е около 7 лева. В пъти повече въздушен поток и в пъти по-тихо. Мога и снимки да приложа но мисля че няма смисъл. Там където е цепката на картата минава опашката от тънките на слота и от зад където е закачването другата... предимно така ми е монтажа.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...